به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه سایِنس (Science)، ستارهشناسان تأیید کردند که چهار کهکشان باستانی که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب در اولین ماههای شروع به کارش، کشف شده بود، قدیمیترین کهکشانهایی هستند که دانشمندان تاکنون دیدهاند و تقریباً به قدمت خود کیهان هستند.
کهکشانها در میان صدها مجموعه ستارهای محتمل بودند که در تصاویر دوربین فروسرخ نزدیکِ تلسکوپ فضایی جیمز وب یافت شدند. دانشمندان پس از بررسی دقیق آنها با طیفنگار فروسرخ نزدیک، که ترکیب شیمیایی آنها را نشان داد و تعیین کرد که این کهکشانها با چه سرعتی از تلسکوپ جیمز وب دور میشوند، توانستند تأیید کنند که این اجرام باستانی چنین قدمتی دارند. طیفنگار فروسرخ نزدیک یکی از چهار ابزار علمی نصبشده روی تلسکوپ فضایی جیمز وب است.
ستارهشناسان اکنون میدانند که بیش از ۱۳.۴ میلیارد سال طول کشیده است تا نور از چهار کهکشان به تلسکوپ جیمز وب برسد. بهطور دقیقتر، تلسکوپ جیمز وب کهکشانها را طوری میبیند که ۳۵۰ میلیون سال پس از مهبانگ، زمانی که جهان تنها ۲ درصد از سن کنونی خود را داشت، به نظر میرسیدند؛ هرچند، شکلگیری کهکشانها زودتر از آن شروع شده است.
مشاهده این مجموعههای ستارهای جوان دقیقاً همان چیزی است که تلسکوپ جیمز وب برای آن ساخته شده است و دانشمندان هیجانزدهاند که این تلسکوپ در ابتدای کار خود چنین نتایج شگفتانگیزی بهدست آورده است.
دانشمندان با مشاهده تصاویر دوربین فروسرخ نزدیک، کهکشانهایی را شناسایی کردند که حتی قدیمیتر از آنهایی بهنظر میرسند که اکنون تأیید شدهاند؛ اما قدمت آنها هنوز با اندازهگیریهای طیفسنجی دقیقتر طیفنگار فروسرخ نزدیک تأیید نشده است.