به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمدعلی زلفیگل روز شنبه در آیین افتتاح بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار، دهمین نمایشگاه ایرانساخت و چهارمین نمایشگاه تستا در محل نمایشگاه بین المللی تهران اظهار داشت: امروز خدا رو شکر می کنیم که در یک سال بیش از ۷۸ هزار سند بین المللی از ایران منتشر می شود که اگر مقالات فارسی را هم اضافه کنیم، بیش از ۱۰۰ هزار مقاله اصیل و ارزشمند علمی هر سال چاپ می شود.
وی در این مراسم که با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری و رییس جهاد دانشگاهی برگزار شد، افزود: همزمان با رشد تولید علم، برج فناوری کشور هم با کمک معاونت علمی و فناوری در حال رشد است.
زلفی گل ادامه داد: باید عوامل رشد علمی و رتبه اول علمی ایران را در منطقه بررسی و از همان عوامل در تولید فناوری استفاده کرد. جامعه را با قانون باید مدیریت کرد و برای توسعه فناوری باید نظام سنجش و انگیزش جدیدی ایجاد کنیم که نتیجه آن قدر دیدن فناوران باشد.
وزیر علوم گفت: نظام سنجش و انگیزش در فناوری در وزارت علوم چند بخش دارد و بخش های مختلف آن شامل آیین نامه ارتقا، آیین نامه ترفیع و آیین نامه پژوهانه اعضای هیات علمی است. آیین نامه ارتقا و آیین نانه های مرتبط با سنجش و پژوهش را به شکلی بازبینی می کنیم که موجب ارتقای فناوری شود.
وی درباره تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم گفت: این معاونت کاملا با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هماهنگ است و هیچ تقابلی بین این دو نیست، تعامل هم افزا وجود دارد. زیرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چتری روی فعالیت های فناورانه کل کشور و در همه وزارت خانه هاست. با این معاونت تعامل و همکاری داریم و یک بازیگر در زیست بوم نوآوری هستیم.
وزیر علوم ادامه داد: پروژه اول کشور باید اشتغال باشد، زیرا در این صورت جوانان به موقع ازدواج کرده، خانواده تشکیل می دهند. ما یک جامعه پرنشاط خواهیم داشت و امید افزایش می یابد.
وی با تاکید بر توسعه تجهیزات آموزشی در کشور و دانشگاه ها و بودجه های پژوهشی اعضای هیات علمی گفت: اگر بخواهیم از خام فروشی جلوگیری کنیم، باید روی پژوهش و فناوری سرمایه گذاری کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت دانشجویان گفت: مقام معظم رهبری توجه ویژه به دانشگاه ها و محققان دارند، زیرا از این طریق انسان های متخصص رشد می کنند.
زلفی گل در پایان گفت: نهایت تلاش خود را خواهیم کرد که بسترهای سختافزاری و نرمافزاری شایسته را برای اساتید و دانشجویان مهیا کنیم تا این مرجعیت علمی، فناوری و نوآوری و دیپلماسی علمی و فناوری در بهترین نوع خود شکوفا شود.
به گزارش ایرنا، هفته پژوهش و فناوری از سال ٧٩ مرتب برگزار شده است. امسال این هفته از ١٢ تا ١٧ آذر در سطح استانی برگزار شد و در هر استان یک دانشگاه با همکاری استانداری و بقیه نهادها مسئول برگزاری بودند. این هفته در سطح ملی از ١٩ تا ٢۵ آذر برگزار می شود. روز ٢۵ آذر روز ملی پژوهش است.
امسال همزمان با هفته پژوهش و فناوری سه نمایشگاه برگزار می شود. بیستوسومین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن بازار (که همه دانشگاه ها، موسسات تحقیقاتی و انجمن های علمی، دانشگاه آزاد و حتی معاونت های پژوهشی وزارت خانه ها در آن حضور دارند)، دهمین نمایشگاه ایرانساخت (نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی است و معاونت علمی برگزار می کند، برای هماهنگی بیشتر با وزارت علوم همزمان با نمایشگاه دستاوردهای پژوهش برگزار شده) و چهارمین دوره نمایشگاه تستا (که نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی و از نمایشگاه های reverse pitch است، از سال ٩٧ شروع شده و دستگاه ها نیازهای فناورانه خود را در نمایشگاه مطرح می کنند). این نمایشگاه ها در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی و همزمان در هفته پژوهش و فناوری (۱۹ تا ۲۲ آذر) برپاست.
اسامی روزهای هفته؛ شنبه ١٩ آذر؛ جهاد تبیین و دستاوردهای علمی و فناوری،۲۰ آذر؛ مدرسه و آیندهسازان خلاق، ۲۱ آذر؛ علوم انسانی و علوم پایه - ارکان اقتصاد دانشبنیان، ۲۲ آذر؛ دانشگاه، مبدا تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، ۲۳ آذر؛ پژوهش و فناوری، بنیان مرجعیت و دیپلماسی علمی، ۲۴ آذر؛ دانشمندان و سرآمدان علم؛ پیشران پژوهش و فناوری.
تقدیر از برترین پژوهشگران و فناوران در دانشگاه ها و وزارت خانه های دیگر با حضور رییس جمهور معمولا در روز آخر هفته برنامه ریزی می شود.