به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ بورل با اشاره به قطع واردات گاز طبیعی روسیه به اروپا، کمبودهای بالقوه ال ان جی (گاز طبیعی مایع شده) و دمای گرم تر از میزان عادی هوا در سال جاری، افزود: اروپا شاید تنها در سال جاری با کمبود انرژی روبرو نباشد و این بحران نه تنها پایان نیابد، بلکه در سال آینده ۲۰۲۳ بسیار دشوارتر از سال جاری بشود.
رئیس آژانس بینالمللی انرژی به تازگی در نوشتاری در روزنامه فایننشال تایمز خاطرنشان کرد، برای انطباق طولانی مدت با قیمتهای بالای انرژی، اتحادیه اروپا باید به وابستگی خود بر صنایع انرژی پایان دهد و صنعتی مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر ایجاد کرده یا اقدام به «صنعت زدایی» کند.
ب بحران انرژی علاوه بر افزایش خاموشی ها و پیامدهای اقتصادی دیگری همچون تورم بالا در کشورهای مختلف اروپایی، باعث از دست رفتن میلیون ها شغل در اتحادیه اروپا شده است.
به نظر می رسد نشانه های پیامد جنگ اوکراین که به بهانه ای برای اعمال تحریم ها از سوی غرب علیه مسکو تبدیل شد، در قاره اروپا نمایان شده است. نگرانی ها در کشورهای این قاره باعث شده که مقامات تلاش کنند منابع جایگزینی را برای تامین سوخت پیدا کرده و مردم را دعوت به حفظ آرامش کنند.
«ویلیام تادز» (William Todts) مدیر اجرایی فدراسیون حمل و نقل و محیط زیست اروپا در مقاله ای در تارنمای « یورواکتیو» نوشت: دولت های اتحادیه اروپا تا به امروز ۶۷۴ میلیارد یورو برای محافظت از خانوارها و مشاغل در برابر هزینه های بالای نفت، گاز و سایر سوخت های فسیلی هزینه کرده اند. این مداخله بیسابقه، شهروندان را گرم نگه میدارد، اما همچنین آنها را به سوختهای فسیلی که باعث بحران انرژی شدهاند، وابسته نگه میدارد.
اما تاثیر بحران انرژی تازه آغاز شده است. در حالی که نشانه ای از پایان جنگ دیده نمی شود تغییرات بیشتر در فصل زمستان به نظر اجتناب ناپذیر می رسد.
بنیاد اروپایی بهبود شرایط کسب و کار و زندگی (ٍEurofound) که بر شرایط کسب و کار در اتحادیه اروپا نظارت دارد در گزارشی از افزایش بهای انرژی و تاثیر آن بر کاهش مشاغل در بخش های مختلف حکایت دارد و عنوان کرده که بخش هایی که بشدت به انرژی وابسته هستند به ویژه بسیار آسیب دیده اند.
این بنیاد اروپایی در گزارش تازه خود نوشت هزاران اروپایی تاکنون شغل خود را به دلیل بحران انرژی از دست داده اند.
شرکتهای فلزات و آلومینیوم جزو اولین بخشهایی بودند که اخراجهای گسترده نیروها را ثبت کردند. کارخانه «آلوم تولچه» (Alum Tulcea) در رومانی، بیش از نیمی از ۷۰۰ نیروی کار خود را در ماه ژوئن اخراج کرد. کارخانه «اسلووالکو» (Slovalco) ، تنها تولیدکننده آلومینیوم در اسلواکی نیز، ۳۰۰ نفر از ۴۵۰ کارمند خود را بیکار کرده است.
کارکنان تولیدکنندگان پلاستیک، لاستیک و سایر تولیدکنندگان غیرفلزی اخراج شده اند و تولیدکنندگان مواد شیمیایی در آلمان، اسلواکی و رومانی نیز کاهش یافته اند.
اگرچه ارقام کلی این اداره این واقعیت را پنهان می کند که هزاران نفر شغل خود را از دست داده اند، اما نشان می دهد که صنایع اتحادیه اروپا ثابت کرده اند که در برابر قیمت های بالای گاز مقاوم هستند.
بر اساس نظرسنجی اخیر مؤسسه تحقیقات اقتصادی «آیفو» مستقر در مونیخ، ۷۵ درصد از صنایع آلمانی که از گاز در فرآیند تولید استفاده می کنند، توانسته اند بدون کاهش تولید، مصرف گاز را کاهش دهند.
این گزارش نشان می دهد که هزینه های انرژی تا آینده نزدیک همچنان بالا باقی خواهد ماند.