به گزارش ایرنا، کاروان فرهنگی هنری «روایت حبیب» حوزه هنری، روزهای یکشنبه تا چهارشنبه این هفته به مدت سه روز مهمان مردم آذربایجان شرقی به ویژه شهرهای تبریز و ممقان بود و در این چند روز فضای معنونی این شهرها را عطرآگین کرد.
این کاروان هنری در مدت حضور خود در آذربایجان شرقی، برنامه های متعددی برگزار کرد و کار خود را از مسجد کبود تبریز (فیروزه جهان اسلام) با برپایی نمایشگاه پوستر و عکس کاروان «روایت حبیب» و نمایش گذاشتن ۱۰۰ اثر هنری با موضوع شهید حاج قاسم سلیمانی آغاز کرد و در فرهنگسرای الغدیر تبریز با برگزاری ویژه برنامه ای با اجرای نقالی توسط مرشد مجنونی و نمایش «سرباز» از گروه نمایش شهرآشوب ادامه داد.
فعالیت این کاروان هنری در روز ۲۱ آذر با برگزاری کارگاه پوستر سازی توسط استاد صابر شیخ رضایی در گالری مهر و ماه حوزه هنری آذربایجان شرقی ادامه یافت و پس از آن سفیر فرهنگی روایت حبیب به ممقان از توابع شهرستان آذرشهر رفت و برنامه های متنوعی مانند نقالی، مداحی و پرده خوانی در این شهر اجرا کرد.
حسن ختام برنامه های کاروان فرهنگی هنری « روایت حبیب» در آذربایجان شرقی، برگزاری «شب خاطره» در سالن آمفی تئاتر مصلی اعظم امام خمینی به عنوان اصلی ترین برنامه این کاروان بود که شامگاه گذشته برگزار شد.
در این رویداد فرهنگی هنری که با حضور جمعی از مدیران استانی، هنرمندان، خانواده شهدا و ایثارگران و تعدادی از مسوولان فرهنگی هنری استان برگزار شد «محمد معجونی» نقالی کرد و تعدادی از شرکت کنندگان در این مراسم، خاطراتی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از جمله خصوصیات محرومیت زدایی و اقتدار سردار سلیمانی و همرزمی با وی در محور مقاومت بیان کردند.
در این مراسم کتاب «شدم راننده جنگ»، روایت خاطرات حاج علی اکبر دانشور از تاریخ پشتیبانی هشت سال دفاع مقدس است که به قلم رضا قلیزاده علیار به رشته تحریر درآمده، رونمایی شد.
همچنین ۲ قطعه موسیقایی با اجرای«امیر حسین سمیعی» به برنامه های این رویداد فرهنگی هنری، نشاط خاصی بخشید و «غلامرضا کافی» نیز اشعاری با محتوای حماسه و ایثار و شعری در وصف حضرت فاطمه زهرا(س) قرائت کرد و نمایشی با موضوع دریادلان توسط (بانو رضوی) به روی صحنه رفت.
در این مراسم، «مالک سراج» از هنرمندان تئاتر، تلویزیون و سینما نیز به اجرای نمایش کوتاه یک نفره با موضوع دفاع مقدس به زبان شعر و موسیقی پرداخت و شعرخوانی(امیرحسین دوستزاده) از شاعران جوان استان و رونمایی از تابلوی سیاه قلم چهره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی توسط «نصیر عدل بخش » از هنرمندان تصویرگر استان و شهرستان مهربان، پایان بخش این مراسم فرهنگی بود.
حاج قاسم نماد رشادت و شجاعت و از خود گذشتگی بود
استاندار آذربایجان شرقی در این مراسم گفت: در حمله داعش به سوریه، ما ۴۹ نفر بودیم که به اسارت گرفته شدیم و شکنجه های زیادی را متحمل شدیم و نجات ما از چنگال داعش به یک معجزه شبیه بود.
زین العابدین خرم رضوی، افزود: این که ما از این وضیعت نجات یافتیم قطعا لطف خدا بود ولی در این نجات حاج قاسم نیز همانند همیشه نقشی پررنگ داشت.
وی اظهار داشت: پس از آزادی از دست داعش در سال ۹۷، در مشهد با حاج قاسم دیدار کردیم که در یک جلسه هم خدمت وی بودیم که حاج قاسم در این جسله که موضوعیت مبارزه با داعش داشت، گفتند «اگر به خودتان رحم نمی کنید به آیندگان خودتان رحم کنید، چراکه اگر امروز با دشمن مقابله نکنیم سال های آتی تقابل و دفاع از دشمن بسیار سخت است».
خرم، ادامه داد: کلمات در وصف حاج قاسم ذلیل هستند و می توان گفت که وی نماد رشادت و شجاعت و از خود گذشتگی بود.
حاج قاسم قلبی به وسعت دریا و راهبردی به عمق دریا داشت
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: حاج قاسم، نماد شجاعت در ایران اسلامی بود و در مقطعی که کنارشان بودم از وی یاد گرفتم که اولا به هیچ حزب و جناحی وابسته نباشم و تمام تلاش خود را برای پیشرفت ایران بکار بگیرم.
امیردریادار رضا عباسی، افزود: در منطقهای محروم در جنوب کشور در معیت حاج قاسم بودم و قرار بود در این منطقه طرح محرومیت زدایی اجرا و یک مدرسه و درمانگاه ایجاد کنیم که جلساتی با نهادهای دولتی برای این طرح برگزار شد که حاج قاسم بعد از جلسه و در جمع خصوصی به بنده گفت «برادر عباسی، ما در بحث محرومیت زدایی نیازی به حمایت دولتی ها نباید داشته باشیم و باید همه آستین ها را بالا زده و در این زمینه تلاش کنیم».
وی اظهار داشت: اگر بخواهم حاج قاسم را با دریا مقایسه کنم، باید گفت که وی قلبی به وسعت دریا داشت و عمق نگاهش هم راهبردی بود.
اقتدار حاج قاسم، حرف اول را در منطقه میزد
فرمانده سپاه عاشورا و همرزم سردار سلیمانی در جبهه مقاومت در این مراسم گفت: وصیت نامه حاج قاسم نمونه یک وصیت نامه کامل تمام شهدای ایران اسلامی است و اگر کسی در وصیت نامه وی تامل کند می تواند تمام ابعاد شخصیتی حاج قاسم را بشناسد.
سردار حاج اصغر عباسقلیزاده، افزود: چندباری در کنار حاج قاسم بودم و تسلط و اقتدار وی به منطقه و استراژی های نظامی در بین فرماندهان روسی و سوری و در میدان نبرد با دشمنان همواره حرف اول را می زد.
وی اندیشه عمیق و راهبردی حاج قاسم را از مهمترین ویژگی های اخلاقی وی اعلام کرد و اظهار داشت: سردار همیشه علاقه قلبی به رزمندگان سپاه عاشورا داشت که در بحث آزادسازی حلب، وقتی لشکر عاشورا وارد این شهر شد، سردار در بی سیم گفت « وقتی لشکر عاشورا بیاید به میدان، پیروزی قطعی است».
زبان هنر بهترین ابزار برای جاری و ساری کردن محتوای ارزشی است
رییس حوزه هنری آذربایجان شرقی نیز برنامه «شب خاطره» را مراسم اصلی کاروان روایت حبیب اعلام کرد و گفت: هدف از برگزاری این ویژه برنامه ها پرداختن به اهداف انقلاب، اندیشه و آرمان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است.
سیدمحمد حسین بلاغی، با بیان اینکه زبان هنر بهترین ابزار برای جاری و ساری کردن محتوای ارزشی است، افزود: حضور کاروان های فرهنگی هنری و اجرای برنامه هایی از این دست در سطح استان ها و شهرستان ها، گامی اثرگذار در راستای شناساندن قهرمانان ملی و شخصیت های فاخر است.
کاروان « روایت حبیب» برای مردم شاخص های مکتب شهید سلیمانی را با زبان هنر بازگو می کند
دبیر کاروان «روایت حبیب» حوزه هنری نیز گفت: این کاروان فرهنگی و هنری به تبیین مکتب سلیمانی با اجرای برنامه های هنری در تهران و ۱۰ استان کشور می پردازد.
سیدمهدی ابطحی، افزود: این کاروان در دل مردم و برای مردم شاخص های مکتب شهید سلیمانی را با زبان هنر بازگو می کند و شبکه ای از توزیع محصولات هنری است که خیلی وقت ها دیده نمی شود اما با حضور در بین اقشار مختلف، این آثار هنری معرفی می شوند.
به گزارش ایرنا، کاروان «روایت حبیب» پس از آذربایجان شرقی مهمان استانهای کرمانشاه، خوزستان، منطقه آزاد کیش، یزد تهران و اختتامیه این کاروان در مزار شهید حاج قاسم سلیمانی در زادگاهش کرمان برگزار می شود.