به گزارش ایرنا، ششمین نشست کارشناسان ارشد و چهارمین نشست وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو از ۲۱ تا ۲۲ آذرماه جاری در شهر تاشکند ازبکستان به صورت آنلاین و با حضور علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ایران در بخش وزرا و لیلا اژدری مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی در بخش کارشناسان ارشد برگزار شد.
دعوت از وزیران گردشگران عضو اکو برای حضور در نمایشگاه گردشگری تهران
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در چهارمین نشست وزیران گردشگری اکو که به صورت برخط برگزار شد ضمن دعوت از وزیران گردشگری کشورهای عضو این سازمان، مهمترین دستاوردهای این نشست را فراهم کردن امکان مشارکت کشورهای عضو اکو در شانزدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران در بهمن ماه سال جاری و تحقق میزبانی از هفتمین نشست کارشناسان ارشد و پنجمین نشست وزیران گردشگری اکو در سال ۲۰۲۳ در شهر اردبیل عنوان کرد.
علی اصغر شالبافبان با یادآوری و تشکر از برگزاری رویداد ساری ۲۰۲۲ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو، برگزاری ششمین دوره جشنواره غذای بینالمللی اکو - جاده ابریشم در اردیبهشت ۱۴۰۲ در شهر زنجان را نیز یکی دیگر از دستاوردهای همکاری با سازمان همکاریهای اقتصادی اکو مطرح کرد.
وی در این نشست وزیران گردشگری اکو به همکاری و مشارکت جدی کشورهای عضو، در رویدادهایی که در شهر اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری در سال ۲۰۲۳ برگزار خواهد شد، تاکید کرد.
فراهم آوردن امکان حضور کشورهای اکو در شانزدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران در بهمن ماه ١۴٠٠ با تسهیلات ویژه، تحقق میزبانی از هفتمین نشست کارشناسان ارشد و پنجمین نشست وزرای گردشگری اکو در سال ۲۰۲۳ در شهر اردبیل، همکاری در تهیه نقشه راه توسعه گردشگری منطقه اکو پس از کووید ۱۹، چشمانداز ۲۰۲۵ سازمان همکاری اقتصادی اکو با تعریف استراتژیهای توسعه گردشگری پایدار، ایجاد شبکه توراپراتورهای اکو با عضویت ایران از جمله مهمترین مباحث مطرح شده از سوی معاون گردشگری کشور در گردهمایی بینالمللی مذکور بود.
٢٠٢۴ و ٢٠٢۵ ؛ پایتخت گردشگری اکو در ازبکستان و ترکیه
خسرو ناظری دبیرکل اکو نیز از همه کشورهای عضو خواست که در شانزدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران حضوری فعال داشته باشند.
در بخش دیگری از این رویداد بینالمللی که با حضور کارشناسان ارشد کشورهای عضو برگزار شد، نمایندگان حاضر علاوه بر تاکید بر گسترش همکاریها در زمینه توسعه گردشگری در میان کشورهای عضو، برنامههای گذشته و آتی در این زمینه را مورد بررسی و تبادل نظر اعضاء قرار داده و بر گردشگری پایدار پساکرونا تاکید کردند.
همچنین موضوع ویزای گردشگری اکو در میان کشورهای عضو نیز مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه، پایتختهای گردشگری اکو در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ بر اساس پیشنهادهای دریافتشده برگزیده و بر این اساس، شهرهای شهر سبز در ازبکستان و ارزروم در ترکیه به ترتیب برای دو سال پیش رو به عنوان پایتخت گردشگری اکو معرفی شدند.
در انتها اعضای حاضر در این اجلاس، نقشه راه توسعه گردشگری منطقه اکو پس از کووید ۱۹ و همچنین مفاد بیانیه پایانی نشست را مورد بررسی و تایید قرار دادند.
سازمان همکاری اقتصادی اکو یک سازمان منطقهای است و شامل کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان است. طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش میکند و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد. از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ۱۰ کشور است.
این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت میکند. اکو در زمینههای تجارت، ترانسفر، انرژی، گردشگری، تولید و رشد اقتصادی، همکاری و شراکت و ظرفیتسازی برنامههای آموزشی فعالیت میکنند. همچنین مقر دبیرخانه اکو در شهر تهران مستقر است.