به گزارش ایرنا از میراث فرهنگی اردبیل ، یحیی نجارقابل روز شنبه گفت: پروپوزال برنامههای رویداد اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو آماده شده است و برای بررسی و موافقت به صورت دو زبانه به دبیرخانه سازمان اکو ارائه میشود.
وی افزود: هفته قبل جلسهای با موضوع افتتاحیه رویداد اردبیل ۲۰۲۳ با حضور مدیر گردشگری دبیرخانه اکو و نماینده وزارت خارجه در معاونت گردشگری وزارتخانه برگزار شد و برنامههای اولیه در این جلسه ارائه شد که با استقبال حاضرین همراه بود.
او تاکید کرد: برنامههای پیش رویداد اردبیل ۲۰۲۳ نیز تدوین شده است و ما با رایزنی برای جذب اعتبارات به دنبال برگزاری برنامههایی از قبیل فم تورها برای فعالان رسانهای کشورهای عضو اکو و صاحبان آژانسهای مسافرتی این کشورها هستیم.
نجارقابل ادامه داد: برنامههای رویداد یک ساله اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در ۲ محور و با تقویم زمانبندی مشخص شده است و در صورت تامین اعتبارات لازم به بهترین نحو برگزار خواهد شد.
وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در نشستی که در مهر ماه ۱۳۹۸ در خجند تاجیکستان برای توسعه گردشگری مشترک بین این کشورها برگزار شد، شهر ساری را برای سال ۲۰۲۲ و اردبیل را برای سال ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت گردشگری این کشورها انتخاب و تصویب کردند. بر این اساس برنامههای رویداد اردبیل ۲۰۲۳ از اواخر آذرماه و اوایل دی ماه امسال با آغاز سال نو میلادی و با حضور وزرای گردشگری و سفرا و مهمانان خارجی و داخلی دیگر در اردبیل شروع خواهد شد.
سازمان همکاریهای اقتصادی که با مخفف نام انگلیسی آن "اکو" شناخته میشود، ابتدا در سال ۱۳۴۱ با عضویت ایران، پاکستان و ترکیه و با عنوان "آر سی دی" یعنی سازمان همکاری عمران منطقهای شکل گرفت و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، در سال ۱۳۷۲ با پیوستن کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان به آن، این سازمان با عنوان اکو شناخته شد.
این سازمان اکنون با ۱۰ عضو، نزدیک به نیم میلیارد نفر جمعیت و حدود هشت میلیون و ۷۰۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و دبیرخانه سازمان در تهران است و هدف غایی سازمان اکو، توسعه پایدار اقتصادی و گردشگری برای بهبود زندگی و رفاه مردم اعضای آن است.
نظر شما