همدان- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت امور اراضی استان همدان از تخریب ۴۳ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی مرغوب کشاورزی استان در هفته گذشته خبر داد و افزود: قلع و قمع ها شامل بنا، دیوارکشی، استخر و سکو و فنس کشی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پدیده زمین خواری که سلامت اقتصاد و محیط زیست کشور را تهدید می کند، دارای منشاهای مختلف حقوقی، سیاسی و اقتصادی است و با توجه به اینکه این مساله هزینه های زیادی را بر اقتصاد (نظیر افزایش قیمت مسکن و هدر رفت سرمایه ها) تحمیل می کند و مبارزه با آن موانعی دارد.

استاندار همدان در راستای سیاست دولت درباره ضرورت برخورد با کسانی که زمین های مرغوب کشاورزی را تخریب می کنند گفت: زمین‌خواری، ضربه‌های بسیار بزرگ و جبران ناپذیری به اراضی در سطح کشور وارد کرده‌ است.

«علیرضا قاسمی فرزاد» با بیان اینکه جهاد کشاورزی باید از ساخت و سازهای غیر قانونی جلوگیری کند، ادامه داد: شهرداری و سازمان جهاد کشاورزی، باید پیش از آغاز ساخت و سازهای غیرقانونی نسبت به جلوگیری از آن و بروز این تخلف اقدام‌ کنند.

رئیس سازمان امور اراضی کشور چندی پیش در سفر به همدان با اشاره به اینکه تغییر کاربری زمین های کشاورزی جرم است، افزود: خرد شدن اراضی و تغییر کاربری آنها ۲ بال نابودی کشاورزی و تهدید امنیت غذایی در کشور است.

«صفدر نیازی» خاطر نشان کرد: اراضی کشور توسط دستگاه های اجرایی مورد تعرض قرار گرفته است و تصاحب زمین های کشاورزی به شکل بی ضابطه و گسترده ادامه دارد و این مساله تولید محصولات کشاورزی و غذای مردم را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

در این راستا برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در اولویت مدیران دستگاه های اجرایی استان قرار گرفته است.

فرمانده یگان حفاظت امور اراضی استان همدان در این باره گفت: با ساخت هر هکتار از اراضی مرغوب کشاورزی امنیت غذایی ۲۰ نفر به خطر می افتد و به همین دلیل یکی از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان جلوگیری از این تغییر کاربری ها است.

سرهنگ «جعفری جوزانی» با بیان اینکه بیش از ۱۹۰ مورد هم از طریق گشت امور اراضی شناسایی می شود ادامه داد: در هفته گذشته ۴۳ مورد قلع و قمع و انجام تبصره ۲ ماده ۱۰ انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: از این تعداد ۱۳ مورد در بخش صالح آباد شهرستان بهار به ارزش ۲ میلیارد تومان، ۲۴ مورد در روستای توچغاز شهرستان ملایر به ارزش ۷۰ میلیارد تومان و ۶ مورد در روستای ایوک شهرستان همدان به ارزش پنج میلیارد تومان انجام شده است.

«هوشنگ کرمی» مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان همدان نیز درباره شیوه رصد دقیق جلوگیری از زمین خواری به خبرنگار ایرنا گفت: قرار است با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان کار پایش از طریق عکس‌های هوایی و تصاویر ماهواره‌ای به صورت هفتگی و ۱۰ روزه انجام و گزارش به صورت هوشمند به یگان حفاظت و گشت‌ها اعلام شود.