به گزارش ایرنا خراسان جنوبی مقصد اول دور دوم سفرهای استانی رئیس جمهور انتخاب شد و مردم این استان روزهای پنجشنبه و جمعه (۲۴ و ۲۵ آذر ماه) میزبان آیت الله سید ابراهیم رئیسی بودند که نماینده آنان در مجلس خبرگان رهبری نیز است.
پس از اتمام دور اول سفرهای استانی دولت در تابستان امسال اعلام شد که دور دوم سفرها پس از وقفه کوتاه و با رویکرد جدید شروع میشود؛ خراسان جنوبی که در دور اول سومین استان بود این بار زودتر از سایر استانها میزبان دولتمردان شد.
کاروان دولت مردمی که از خراسان جنوبی به راه افتاد به گفته معاون اجرایی رئیس جمهور ضمن پیگیری روند اجرای مصوبات سفر اول رویکردهای دیگری را هم دنبال میکند از جمله افتتاح طرحهای نیمهتمام و مهم استانها که در دولت سیزدهم برای تکمیل آنها اقدام شده و گرهگشاییهای اقتصادی نیز مد نظر است.
به همین منظور رئیس جمهور در اولین روز سفرش به خراسان جنوبی ضمن دیدار مردمی در ورزشگاه آزادی بیرجند که با استقبال گرم و پرشور قشرهای مختلف مردم همراه بود، طرح تصفیهخانه شهر بیرجند که اواخر سال گذشته به بهرهبرداری آزمایشی رسیده بود را با حضور جمعی از وزرا، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، استاندار و جمعی از مسوولان رسما افتتاح کرد.
آیت الله رئیسی عصر همان روز به شهرستان قاینات رفت و واحد احیای مستقیم مجتمع فولاد قاینات را با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی افتتاح کرد.
مجتمع فولاد قاینات یکی از هشت طرح فولادی کشور و طرحهای اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی است که از زمان احداث آن طی ۱۴ سال گذشته تاکنون وعدههای مختلفی برای افتتاح این طرح داده شده بود.
تکمیل، رفع نواقص و تامین زیرساختهای این واحد بزرگ صنعتی در یک سال گذشته با پیگیری مسوولان استان و مشارکت دستگاههای ملی در دستور کار قرار گرفت و با افتتاح رسمی کارخانه احیای مستقیم مجتمع فولاد قاینات، خراسان جنوبی به جمع استانهای دارای صنعت فولاد میپیوندد.
همزمان با برنامههای رئیس جمهور در مرکز استان و شهرستانها، وزرا، معاونین رئیس جمهور و معاونین وزرا نیز ضمن سفر به ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی ضمن دیدار با مردم و بررسی ظرفیتها و نیازهای هر منطقه، برای پیگیری و حل مسائل و مشکلات مردم قول دادند.
دومین دور سفرهای استانی در حالی آغاز شد که نگاه به مناطق کمتربرخوردار و محرومیتزدایی بار دیگر در سطح ملی برجسته شد نظیر دور اول سفرها که رئیس جمهور در همان روزهای ابتدایی تشکیل دولت سیزدهم بدون اعلام قبلی به خوزستان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی رفت.
خراسان جنوبی استانی مرزی و پهناور با پراکندگی جمعیت و ضعف در زیرساختها اما به گفته رئیس جمهور در نشست با فعالان اقتصادی، استانی امن برای سرمایهگذاری است و کمترین میزان جرم و جنایت را دارد که با فرهنگ اصیل مردم و دینمداری آنان مرتبط است.
از همین روز حضور در مناطق محروم و پیگیری مصوبات قبلی از اهداف سفر دوم بود و نشان داد دولت بر عهد خود با مردم برای حضور در میدان و عمل به وعدههایش پایبند است.
اعضای هیات دولت نیز هر کدام مامور به سرکشی از یک منطقه شدند و بخشی از آنچه در سفرهای وزرا به شهرستانهای خراسان جنوبی رقم خورد را در این گزارش مرور میکنیم.
پیگیری شهر شدن حاجیآباد و امیرآباد
وزیر کشور پس از ورود به مرکز استان راهی مناطق حاشیه شهر بیرجند شد و روز پنجشنبه از چند روستای اقماری این شهر بازدید کرد. اولین مقصد وزیر کشور روستاهای امیرآباد و حاجیآباد بود.
کمبود فضای آموزشی، بهداشتی و درمانی، توجه بیشتر به ایجاد فضای سبز و زیرساختهای این مناطق از جمله فاضلاب که روستا ولی چسبیده به شهر هستند، از خواستههای اهالی امیرآباد و حاجیآباد بود که وزیر کشور قول پیگیری این موارد را داد.
وعده مهم احمد وحیدی برای مردم این روستاها پیگیری شهر شدن امیرآباد و حاجیآباد بود که سالها مطرح و از سوی مردم مطالبه شده است
تامین بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث پل در امیرآباد، احداث کنارگذر برای انتقال آبهای سطحی در این روستاها و ساخت مدرسه از دیگر وعدههای وزیر کشور در حاشیه شهر بیرجند بود.
وی همچنین از روستای جهانی خراشاد و کارگاههای توبافی در این روستا همچنین باغ اکبریه بیرجند که اثر جهانی است، بازدید کرد.
قول وزیر بهداشت برای تامین تجهیزات
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به شهرستانهای قاینات و زیرکوه سفر کرد ضمن بازدید از چند طرح و پروژه بهداشتی و درمانی برای تامین تجهیزات پزشکی در مناطق مختلف استان قول مساعد داد.
تسریع در احداث بیمارستان ۶۴ تختخوابی زیرکوه که بعد از مدتها انتظار مردم امسال کلنگزنی شد، دو نوبت شدن مرکز خدمات جامع سلامت زهان، تامین دستگاه الکتروشوک و تجهیزات کامل آزمایشگاهی این مرکز از دیگر وعدههای بهرام عیناللهی بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین بدون برنامهریزی قبلی به ترتیب از مراکز خدمات جامع سلامت شهری روستایی اسفدن قاینات و زهان زیرکوه بازدید کرد.
وی از مرکز خدمات جامع سلامت شهری روستایی آرینشهر نیز بازدید کرد و با کارکنان این مرکز به گفت و گو پرداخت.
عیناللهی از تصویب ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در مصوبات سفر استانی رئیس جمهور به خراسان جنوبی و اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان از منابع وزارت بهداشت برای تکمیل پروژه بیمارستان در حال ساخت کوثر زیرکوه خبر داد.
ساخت خانه با الگوی ایرانی - اسلامی
آنچه وزیر راه و شهرسازی در طبس گفت، ساخت خانههای ویلایی مطابق با سبک الگوی ایرانی - اسلامی بود. به گفته مهرداد بذرپاش با تکمیل سایت ۳۵۰ هکتاری طبس هفت هزار خانوار این شهر صاحب مسکن خواهند شد و فرآیند تحویل سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین به مردم هم سرعت میگیرد.
همزمان با اولین روز سفر رئیس جمهور به این استان عملیات اجرایی آمادهسازی سایت ۳۵۰ هکتاری شهرستان طبس برای ساخت خانههای یک طبقه حیاطدار مطابق با سبک الگوی ایرانی - اسلامی با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.
بذرپاش همچنین در بازدید از سایت ۵۰ هکتاری طرح نهضت ملی مسکن طبس به صورت نمادین کلید یکی از واحدهای آماده بهرهبرداری که به صورت ویلایی ساخته شده است را به صاحبش تحویل داد.
بازدید شبانه وزیر راه و شهرسازی از طرحهای نهصت ملی مسکن در بیرجند دیگر برنامهای بود که در محل پروژه شهید صیاد شیرازی و سایت زعفرانیه انجام شد.
وعدههای وزیر تعاون
افزایش سهم حقوق دولتی معادن از ۲به ۱۵ درصد موضوعی بود که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شهرستان طبس مطرح و تاکید کرد که این مبلغ باید در همان منطقه هزینه شود.
پیگیری حقوق کارگران، فعال شدن معادن، تکمیل زنجیره ارزش معدن ذغالسنگ و کک انتقال درخواستهای کارگران و سرمایهگذاران به رئیس جمهور، لزوم تمرکز حسابهای بانکی معدنکاران در بانکهای استان و شهرستان، توجه به هزینههای درمان کارگران، از دیگر وعدههای سید صولت مرتضوی بود.
وی همچنین در سفری به شهرستان بشرویه گفت که در راستای اعطای تسهیلات و کمک به اکتشاف معادن از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.
تقویت بیمارستانها و متخصصین و پیگیری مشکل زمین و مسکن از دیگر وعدههای نماینده تامالاختیار دولت در این شهرستان بود که قول پیگیری آن را داد.
شبانهروزی شدن پلی کلینیک طبس هم خبری بود که سید صولت مرتضوی در حاشیه نشست شورای اداری شهرستان طبس داد و گفت: در راستای سیاستهای دولت مردمی در بهبود امکانات حوزه سلامت و پاسخ به مطالبه به حق مردم شهرستان پلیکلینیک طبس شبانهروزی خواهد شد.
بررسی میدانی طرحهای آبرسانی
وزیر نیرو نیز در سفری به شهرستان درمیان از پروژه آبرسانی به مجتمع خونیک چهارتنگ به نمایندگی از پروژههای جهاد آبرسانی استان بازدید کرد.
رفع تنش آبی از ۱۱۰ روستا استان را علی اکبر محرابیان اعلام کرد که قرار است در قالب جهاد آبرسانی و با استفاده از ظرفیت سپاه، بسیج و گروههای جهادی طی سه سال به انجام برسد.
وی همچنین از پروژههای صنعت برق شهرستان درمیان هم بازدید کرد.
آنچه وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر به شهرستان خوسف وعده داد تکمیل زیرساخت شهرکهای صنعتی مشروط به سرمایهگذاری بخش خصوصی و تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی بود.
سید رضا فاطمی امین همچنین از کارخانه چدن کویر خاوران بازدید کرد و روند تجهیز و توسعه این واحد صنعتی را جویا شد که در این زمینه دستوراتی صادر کرد.
وی همچنین در نشست صمیمی با فعالان اقتصادی شهرستان خوسف گفت: خراسان جنوبی ظرفیتهای قابل قبولی برای شناسایی دارد به طوری که معادن طلا، مس، آهن، کروم و منیزیم شناسایی و یا در مرحله شناسایی عمومی است که بهزودی به مزایده گذاشته میشود.
وزیر جهاد کشاورزی در غرب استان
اختصاص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار تا پایان سال برای اجرای طرح آبخیز تا جالیز قنات بلده خبری بود که وزیر جهاد کشاورزی در شهرستان فردوس اعلام کرد.
سید رضا ساداتینژاد درخصوص اقدام اساسی برای آفات باغستانهای این شهرستان قول مساعد داد تا دغدغههای کشاورزان رفع شود.
از دیگر وعدههای این نماینده تامالاختیار دولت در فردوس، تصویب ارتقای دانشکده بهداشت و پیراپزشکی این شهرستان طی دو هفته آینده، افزایش کشت قراردادی، سنددار کردن اراضی کشاورزی، خرید تضمینی دام و فعال شدن اتحادیه در حوزه طیور و مرغ گوشتی بود.
وی درخصوص احداث مخزن آبی قنات بلده فردوس، تامین آرد کارخانه گندم فردوس، تشویق سرمایه گذاران به احداث و احیای کارخانجات لبنی، پیگیری تسویه حساب کارخانه های لبنی با دامداران، تخصیص ۹ میلیارد تومان در حوزه قنوات استان، تخصیص اعتبار و تسهیلات برای پرداخت به فعالان دامدار و کشاورز دو شهرستان فردوس و سرایان نیز قول مساعد داد.
درخواست امهال وامهای کشاورزی و دامداری، کاهش نرخ سود تسهیلات در این حوزه، تخصیص وام ارزان قیمت، حذف دلالان و واسطهها و خرید تضمینی دام از دیگر درخواستهایی بود که در سرایان مطرح شد و وزیر قول مساعد برای پیگیری آنها را داد.
دستور وزیر اقتصاد برای بازگشت پروندههای مالیاتی معادن
وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست شورای هماهنگی مدیران دستگاههای تابعه این وزارتخانه در خراسان جنوبی گفت: سازمان امور مالیاتی بهطور ویژه و طی ۱۰ روز آینده انتقال پروندههای مالیاتی واحدهای معدنی به محل فعالیت آنها در خراسان جنوبی را تعیین تکلیف کند.
پیگیری مشکل اتحادیه مرزنشینان استان که از سال ۹۵ لاینحل باقی مانده نیز از وعدههای سید «احسان خاندوزی» بود.
گفت و گوی پیرمرد طبسی با وزیر تعاون، کار و رفاه خراسان جنوبی هم از حاشیههای سفر نماینده دولت به این شهرستان بود زمانی که گفت: حال شما خوبه، ان شاءالله که قدم شما برای مردم طبس با برکت باشد، عرض کنم به خدمت شما اوضاع کار مردم فلج شده برای کار و کسب مردم قدم بسیار خوبی بردارید، شما را به خدای بزرگ سپردم. بروید به امید خدا.
این پیرمرد همان میرزاعلی شجاعی است که با خواندن شعری و جمله «خودتان میدانید و مملکتتان خداحافظ» خطاب به وزیر جهاد کشاورزی دولت سابق، رسانهای شد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده هم روزهای پرکاری در خراسان جنوبی داشت و در بازدید از کارگاه جوشکاری بانوان در شهرک صنعتی بیرجند گفت: با توجه به توانمندی بانوان در انجام مسئولیتهای اجتماعی، ایجاد فضای مناسب برای حضور مادران شاغل وظیفه مسئولان است.
انسیه خزعلی افزود: تنها زنان میتوانند چند مسئولیت فردی و اجتماعی را بهخوبی هماهنگ و مدیریت کنند لذا مسئولان باید این توانمندی زنان را مغتنم شمرده، نسبت به مناسبسازی محیط کار برای مادران شاغل اهتمام داشته باشند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با حضور در مدرسه حضرت زهرا (س) روستای چهکند، مشکلات و نظرات مردم و دانشآموزان روستا را شنید.
بازدید از کارگاهای تولیدی بانوان، نشست با بانوان در حوزههای مختلف و بررسی نیازهای این قشر در استان از دیگر برنامههای خزعلی در این سفر دو روزه بود.
۱۵ عضو هیات دولت از جمله معاون اجرایی رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، وزرای کشور، صنعت، معدن و تجارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی و نیرو در این سفر ۲ روزه وی را همراهی کردند و به عنوان نمایندگان تامالاختیار رئیس جمهور در شهرستانهای استان حضور یافتند.
همزمان با سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی برای ثبت و رسیدگی بهتر و بیشتر به مطالبات مردمی، ۲۸ میز ارتباط مردمی در دستگاههای اجرایی استان با حضور نمایندگان وزرای مربوطه راهاندازی شد و سامانه پاسخگویی مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری هم با شماره تماس ۱۱۱ و فعالیت ۲۰۰ کاربر رایانهای در مرکز استان فعال شد و درخواستها، پیشنهادها، انتقادات و مشکلات مردم را ثبت کرد.
رئیس جمهور به همراه شماری از اعضای هیات دولت در نخستین سفر دور دوم سفرهای استانی دولت صبح پنجشنبه ۲۴ آذر ماه وارد بیرجند شد و دیدار مردمی در ورزشگاه آزادی بیرجند از برنامههای روز اول سفر بود.
آیت الله رئیسی صبح جمعه با بالگرد راهی روستاهای مرزی شد و در دهستان «لانو» بخش «دُرح» شهرستان مرزی سربیشه حضور یافت سپس به شهرستان نهبندان رفت و در میان استقبال گسترده مردم در مصلای این شهر سخنرانی کرد.
وی در بازگشت به بیرجند در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان که در محل استانداری برگزار شد، شرکت کرد و نشست خبری آخرین برنامه رئیس جمهور بود.
سفر اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی نوزدهم شهریور سال گذشته انجام شد که سومین سفر استانی دولت سیزدهم بود و ۱۰۶ مصوبه برای استان به همراه داشت.