به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه «یدیعوت آحارونوت» به نقل از محافل اسرائیلی مطلع به پرونده حساس نظامیان اسیر رژیم صهیونیستی در نزد مقاومت فلسطین نوشت: نمایش سلاح «هدار گولدین» نظامی اسیر اسرائیلی بر اساس جنگ روانی حماس علیه اسرائیل و تلاش برای باج خواهی در آستانه تشکیل کابینه جدید اسرائیل است که حاضر به آزادی یک سری از اسرای فلسطینی خاص نشده است. بحث اصلی میان حماس و اسراییل درباره همین سری خاص از اسرای فلسطینی است.
این رسانه صهیونیست افزود: «یارون بلوم» مسئول سابق پرونده نظامیان اسیر اسرائیلی، پیشنهادی را برای تکمیل مذاکرات ارائه کرد، اما مقامات ارشد رژیم اسرائیل از پذیرش آن به دلیل نزدیکی به زمان انتخابات خودداری کردند. مذاکرات با میانجیگری مصر و سایر طرفها با این فرض صورت گرفت که حماس از بستن پرونده اسیران سود خواهد برد زیرا چنین اقدامی می تواند به بهبود اساسی و طولانی مدت اوضاع فلسطینی ها در غزه منجر شود، اما این مذاکرات در نهایت بدون نتیجه پایان یافت.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» در پی رونمایی حماس از اسلحه گولدین به نقل از آیلیت خواهر او نوشت: رفتار کابینه اسرائیل مایه شرمساری است. «اسرائیل برای آزادی نظامیان خود نمیجنگد. نمی دانم که آیا حال و روز والدینی را که تصاویر وسایل فرزندان خود را در رسانه ها می بینند، درک می کنند؟
او با انتقاد از عملکرد رژیم صهیونیستی ادامه داد: "همه چیز فرو ریخته است. ساختار سیاسی و نظامی اسرائیل کُور شده و دیگر وجود ندارد. بیشتر خانوادههای نظامیان اسیر بر این باور هستند که کسی برای آزادی آنها تلاشی نمی کند. اسرائیلی هایی که بارها و بارها بهترین فرزندان خود را برای دفاع از تفکر صهیونیستی به میدان فرستادند، از تصمیم ها و اقدامات کابینه اسرائیل شرمسار هستند. "
خواهر این نظامی اسیر رژیم صهیونیستی افزود: "رسانهها سیاستمداران اسرائیلی را خطاب قرار می دهند و می پرسند که آنها از چه اهرم فشاری علیه حماس استفاده میکنند؟ و آنها برای بازگرداندن نظامیان یگان های (نخبه) «گولانی» و «گفعاتی» که در نزد حماس در در غزه در اسارت هستند، چه کرده اند؟ درحالی که هر روز صدها کامیون وارد گذرگاه «ایریز» (کرم ابوسالم) واقع در مرز (سرزمین های اشغالی) و غزه می شوند تا برای حماس بتن ببرند و حماس با آنها تونل زیرزمینی بسازد. از اسرائیلیها میخواهم که از تفکر صهیونیسم دفاع کنند زیرا اسرائیل در حال فروپاشی است. نبرد ما فقط برای خانواده های نظامیان اسیر اسرائیلی نیست بلکه برای همه است. من بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر مامور تشکیل کابینه رژیم اسرائیل) و بنی گانتس (وزیر جنگ کنونی رژیم صهیونیستی) را سرزنش میکنم که برای آزادی اسرای اسرائیلی نمی جنگند."
وب سایت صهیونیستی «وللا» نیز به نوبه خود به نقل از «تسور» برادر گلدین نوشت: "اسرائیل از بازگرداندن اسیران اسرائیلی از غزه دست کشیده است. باید معادله تغییر کند و از حماس برای بازگرداندن اجساد و مفقودان (نظامیان اسیر رژیم صهیونیستی در نزد غزه) امتیاز گرفت. یارون بلوم هماهنگ کننده سابق پرونده نظامیان اسیر اسرائیلی، تمام تلاش خود را برای مخفی نگه داشتن اطلاعات از خانوادههای این نظامیان انجام داده است.عجیب است که حتی پس از نمایش اسلحه هدار توسط حماس، هنوز کسی با ما صحبت نکرده است و آنها به خود زحمت ندادهاند که ما را از آخرین تحولات مربوط به پرونده اسیران مطلع کنند. این موضوع نشان دهنده نوع برخورد با خانوادههای نظامیان اسیر اسرائیلی در اسرائیل است. "
او افزود: "مشخص نیست دشمن اسرائیل خانوادههای نظامیان اسیر است یا حماس که یک نظامی را که در جبهه می جنگیده، اسیر کرده است. در وضعیتی قرار داریم که هماهنگی درخصوص پرونده نظامیان اسیر اسرائیلی وجود ندارد. ما بازیچه حماس شده ایم و حماس برای ما تعیین تکلیف می کند و پیش روی ما دو معادله قرار می دهد که یا برای آزادی اسیران خود بهای سنگینی بپردازیم یا (با بی توجهی و فراموش کردن نظامیان اسیر خود) یک ارزش خود را کنار بگذاریم و ساختار داخلی خود را تخریب و ویران کنیم. ارتش اسرائیل همواره به این مساله پایبند بوده که نظامی خود را در میدان نبرد به حال خود رها نکند و آنها را در صورت کشته یا زخمی شدن یا اسیر شدن حتما بازگرداند. اما اگر اسرائیل این ارزش را تغییر دهد، در آن صورت نظامی خود را در اسارت به حال خود رها می کند. واقعیت امروز این است که اسرائیل از بازگرداندن اسیران خود دست کشیده و شانه خالی کرده است."
وی ادامه داد: "از زمان اسارت برادرم بر اساس اطلاعات دریافت شده از دستگاه امنیتی اسرائیل، بیش از ۷۰۰ اسیر فلسطینی از زندانها آزاد شدهاند و همه بحثهای درباره قرارداد مبادله بیربط است. برخورد ساده با پرونده اسرای ما نشان دهنده بیارزش بودن آن است و گفتن آن برای من سخت و تکان دهنده است."
وی اظهار داشت: "ما برای اسرای خود نیاز به آغاز جنگ جدیدی با حماس نداریم اما قطعا" باید هزینههایی را تحمیل کنیم. جبهههایی در عرصه بین المللی (برای پیگیری پرونده) وجود دارد اما ما تصمیم گرفتیم اسرا و مفقودان خود و همه جبههها را رها کنیم و امروز نیاز است تا گزینهها را جایگزین کنیم و برای بازگشت آنها بجنگیم.
این برداشتهای ناامیدکننده نشان میدهد که خانوادههای نظامیان اسیر رژیم اسرائیل از زمانی که فرزندانشان در غزه اسیر شدهاند، احساس می کنند که منزوی شده و به حاشیه رانده شده اند چرا که تلاشهای رژیم اسرائیل در این پرونده تاکنون بی نتیجه بوده است. کابینه رژیم اسرائیل نیز خانوادههای نظامیان اسیر این رژیم را با بیان این گفته که آزاد کردن اسیران جدید فلسطینی (در قبال آزادی فرزندان اسیر شما) به راهبرد حماس برای ربودن نظامیان اسیر اسرائیلی بیشتری کمک می کند، می ترساند و اینگونه با آنها با حالتی از بی توجهی و نادیده گرفتن برخورد می کند.
روزنامه الاخبار دیروز شنبه درباره پرونده مبادله اسیران بین حماس و رژیم صهیونیستی نوشت که که جنبش حماس اصرار دارد تا در زمان مناسب امتیازات لازم را از رژیم صهیونیستی در قبال آزادی چهار نظامی اسیر این رژیم در غزه بگیرد.
در همین راستا، یک رهبر جنبش حماس گفته است که این جنبش تحت هیچ شرایطی از شروط خود کوتاه نخواهد آمد. وی عنوان کرد که رژیم صهیونیستی هر چقدر هم این پرونده را به تاخیر بیندازد، باز نمیتواند مانع از اصرار حماس بر خواستههای خود شود.
این رهبر حماس خطاب به خانواده هدار گولدن افسر اسیر رژیم اسرائیل در غزه نیز گفت که آنها باید بدانند تنها راه بازگشت فرزندشان امضای قرارداد مبادله اسرا با مقاومت است و درخواست از کابینه رژیم اسرائیل برای انجام اقدامات نظامی علیه غزه هیچ نفعی به حال آنها نخواهد داشت.
چند روز پیش اسلحه نظامی صهیونیستی اسیر شده توسط جنبش حماس در مراسم سالروز تاسیس این جنبش در غزه به نمایش درآمد که خشم "اسرائیلیها" علیه مقامات این رژیم را در پی داشت.
هم اکنون چهار نظامی رژیم صهیونیستی اسیر گروههای مقاومت فلسطینی در نوار غزه هستند و تلاشها برای مبادله آنها به خاطر خودداری این رژیم از پذیرش شرطهای مقاومت بینتیجه مانده است.
در سال ۲۰۱۱ در جریان آزادی گلعاد شالیت نظامی صهیونیست از زندان گروههای مقاومت، ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شدند.