به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار مجید بکایی روز شنبه در مراسم آغاز به کار دومین دوره آموزشی حکمرانی روستایی و مبانی تسهیلگری که در بخشداری کهریزک برگزار شد، افزود: این دوره آموزشی را با حضور دهیاران ۱۰۰ روستا آغاز کردیم؛ بحث حکمرانی روستایی است که با وجود همه سرمایه گذاری هایی که شده دچار مشکلاتی هستند که باید حل شود.
وی با بیان اینکه حکمرانی روستایی نیازمند تحول در اداره روستاها است، یادآورشد: باید از همه ظرفیت ها برای حل مشکلات مردم استفاده کرد تا حکمرانی روستایی مطلوب منجر به نشاط اجتماعی و ارتقای سرمایه اجتماعی شود.
بکایی اظهار داشت: نشاط و سرمایه اجتماعی، سرمایه ای عظیم برای نظام است و نباید اجازه داد تا به این سرمایه خدشه وارد شود.
جانشین فرمانده قرارگاه جهادی پیشرفت همه جانبه روستا، برخورداری از سرمایه اجتماعی را منجر به تقویت شاخص های قدرت ملی، تقویت وفاق اجتماعی و همبستگی ملی، تصویب الگوی مشارکت مردمی و ارتقای اعتماد ملی و نشاط اجتماعی کمک به حفظ اصالتها و هویت های بومی و مهاجرت معکوس به روستاها برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که بتوان سرمایه اجتماعی را در روستاها ارتقا داد، می توان شاهد مهاجرت معکوس به این مناطق و در نهایت تبدیل روستاها به قطب تولید برای تامین مواد غذایی و حفاظت از امنیت غذایی کشور بود.
بکایی با تاکید بر لزوم بهبود حکمرانی روستایی ادامه داد: باید نقص این فضا را یافت و دید که چرا نگاه هم افزا و یکپارچه ساز مردم سالار در محیط روستاها و زنجیره های مربوط به آن شکل نگرفته است؟
این مسئول علت وضعیت کنونی روستاها را نبود تعادل و تعامل میان حکمرانی وزارتخانه ای، محلی و منطقه ای دانست و گفت: آنچه که در حکمرانی وزارتخانه ای یا موضوعی می توان دید با وجود آنکه در حوزه های تخصصی وجود آن ضروری است اما در تلاقی با بحث های منطقه ای باید پیوند بخورد و یکپارچه شود.
وی اضافه کرد: به دلیل توجه ناکافی دولت های گذشته و نبود مطالبات صحیح جوامع محلی، حکمرانی وزارتخانه ای شکل گرفته و غالب گردیده در حالی که امکان حرکت به سمت حکمرانی مکمل و همگرا وجود دارد.
بکایی اعلام کرد: در یک حکمرانی مطلوب باید تعارضات در قالب یک الگوی واحد حل شود و این کار ساده ای نیست و نیاز دارد که تمام دست اندرکاران آموزش درست ببینند.
جانشین فرمانده قرارگاه جهادی پیشرفت همه جانبه روستا با بیان اینکه به یک نظام نوآوری نیاز داریم، یادآور شد: حکمرانی روستایی باید به جلب اعتماد سرمایه گذاران و ورود آنان به روستا شود، ارتقای کفایت و کیفیت حکمرانی و ایجاد مدیریت قانونمند روستا محور توسعه اقتصادی، اجتماعی و عمرانی است.
به گزارش ایرنا، در دومین دوره آموزشی حکمرانی روستایی و مبانی تسهیلگری که به صورت آنلاین و حضوری برگزار می شود، یک شهرستان از همه استان ها، ۷۲ بخشدار و یکهزار و ۹۷۲ دهیاری حضور دارند.