امید نسیمی روز یکشنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا از افزایش ۳۹ درصدی تردد در راههای ارتباطی استان خبر داد و گفت: در هشت ماه سالجاری در مجموع ۱۱ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۴۱۱ تردد خودرو در مبادی ورودی و خروجی استان اردبیل ثبت شده است که از این تعداد پنج میلیون و ۷۹۸ هزار و ۷۸۰ تردد در مبادی ورودی و پنج میلیون و ۶۲۸ هزار و ۶۳۱ تردد خودرو در مبادی خروجی استان ثبت شده است.
رئیس مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل با بیان اینکه بیشترین تردد خودرو در جاده اردبیل - آستارا و بالعکس بوده است، اضافه کرد: در هشت ماه سال جاری ۹ میلیون و ۴۵ هزار تردد در راه ارتباطی اردبیل - آستار ثبت شده است.
نسیمی ادامه داد: در این مدت بیشترین تردد بعد از جاده اردبیل – آستارا به ترتیب در جاده اردبیل – نیر با هشت میلیون و ۸۵۹ هزار و ۹۴ تردد و جاده اردبیل – مغان (سه راهی صحرا) با ۶ میلیون و ۲۴۳ هزار و ۱۳۲ تردد ثبت شده است.
وی با اشاره به فعال بودن ۱۸۶ سامانه هوشمند در محورهای مواصلاتی استان، گفت: هم اکنون ۷۴ سامانه تردد شمار برخط، ۴۱ دوربین نظارت تصویری، ۶۶ سامانه ثبت تخلفات عبور و مرور سرعت،۲سامانه توزین حین حرکت (WIM) و سه تابلوی پیام متغیر در جادههای استان اردبیل فعال است.
نسیمی با بیان اینکه ۶۶ سامانه ثبت تخلفات در راههای ارتباطی استان نصب شده و فعال است، گفت: در سال جاری ۱۲ سامانه جدید عمدتا در محورهای ارتباطی شمال استان نصب شده است.
وی یادآورشد: هر ماه ۴۵ هزار تخلف سرعت در راههای ارتباطی استان ثبت میشود که از این تعداد ۴۱ هزار مورد منجر به اعمال قانون میشود و در هشت ماه سال جاری در مجموع ۳۲۰ هزار مرد تخلف اعمال قانون شده است.
رئیس مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل همچنین شناسایی ناوگان باری با تناژ اضافی غیرمجاز و برداشت پلاک و سرعت خودروهای عبوری را از قابلیتهای مهم سامانه توزین حین حرکت عنوان کرد و افزود: ارتقای ایمنی راهها و هوشمندسازی جادههای استان از اولویتهای اداره کل راهداری است.
وی همچنین از تجهیز مرکز مدیریت راههای استان به ۹ نمایشگر ویدیووال ۵۵ اینچ خبر داد و گفت: راههای ارتباطی استان اردبیل ۲۴ ساعته از سوی همکاران این مرکز تحت رصد هستند. علاوه بر این دکل ارتباطی ۳۰ متری با هزینه هشت میلیارد ریال برای توسعه شبکه بیسیم خریداری شده و در حال نصب است.به گفته نسیمی علاوه بر این در راستای ارتقای هوشمندسازی شبکه حمل و نقل استان ۱۰۰ دستگاه ردیاب GPSخریداری شده است که طی هفته های آینده نصب خواهد شد.
وی اظهار کرد: اکیپهای راهداری در طول سال در ۲۶ راهدارخانه ثابت و سیار محورهای مواصلاتی اردبیل آماده ارایه خدمات به مردم و مسافران هستند و وضعیت حمل و نقل کالا و مایحتاج عمومی مردم در استان کاملا عادی بوده و این مهم بدون هیچ مشکلی در حال انجام است.
نسیمی از رانندگان خواست علاوه بر رعایت فاصله طولی بویژه در فصول بارندگی و رعایت سرعت مطمئنه از هرگونه سبقت غیرمجاز و تخلفات حادثهساز در جادهها پرهیز کنند تا شاهد وقوع حوادث ناگوار نباشیم.
رئیس مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل از مردم خواست قبل از سفر با سامانه ۱۴۱ و یا با شماره تلفن ۳۳۷۴۵۹۰۲ مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل تماس گرفته و از آخرین وضعیت راهها مطلع شوند.
به گزارش ایرنا، از مجموع ۶ هزار و ۷۳۶ کیلومتر راه ارتباطی استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۳۵ کیلومتر راه اصلی، ۷۱۴ کیلومتر راه فرعی، ۴۷ کیلومتر راه درون شهری و بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی است ، از بیش از پنج هزار و ۳۰ کیلومتر راه روستایی استان اردبیل ۲ هزار و ۷۷۴ کیلومتر آسفالت، هزار و ۳۵ کیلومتر شنی و هزار و ۲۲۱ کیلومتر خاکی است.
استان اردبیل در مجموع هزار و ۸۹۵ روستا و آبادی دارد که از این تعداد ۶۰ روستا تک خانواری و یا فاقد سکنه، راه ارتباطی ۹۲۸ روستا آسفالت و راه ارتباطی ۸۷۱ روستا شنی و یا خاکی است.
اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیبهای بسیار تندی به زمینهای کمارتفاع اطراف خود شامل کرانههای دریای خزر ، جلگه پست مغان و نیز دشتهای کمارتفاع استانهای آذربایجانشرقی و زنجان منتهی میشود و به همین لحاظ جادههای این استان اغلب دارای پیچها و شیبهای بسیار تند هستند.
هشت گردنه سختگذر و برفگیر به نامهای حیران ، صایین ، کجل، نقدوز ، الماس ، لنگان ، قرهآغاج و اسالم در راههای ارتباطی این استان قرار دارند.