به گزارش خبرنگار ایرنا ایوب کرد روز یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری اظهارداشت: راهداران در تمامی طول سال در حال خدمات رسانی به مردم هستند و با توجه به اینکه بزرگترین شبکه راه سازی کشور در سیستان و بلوچستان وجود دارد، وظیفه ساخت راههای روستایی و فرعی و بازگشایی راههای روستایی بر عهده این ادارهکل است.
وی به ۲ پایانه مرزی میلک و میرجاوه در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: در پایانه میلک تنها صادرات و ترانزیت به کشور افغانستان انجام می شود اما در پایانه میرجاوه واردات نیز صورت می گیرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا جابجا شده که از این میزان ۸۷۰ هزار تن صادرات، بیش از ۲۴۰ هزار تن واردات و بیش از ۴۲۰ هزار تن مجموع ترانزیت بوده است.
وی بیان کرد: عمده کالاهای جابجا شده در پایانه های مرزی شامل گازمایع، مصالح ساختمانی بویژه سیمان، لبنیات، برنج، موز و نارنگی بوده است.
کُرد ادامه داد: همچنین در این مدت ۴۰۳ هزار و ۳۶۶ نفر مسافر جابجا شدند که از این تعداد ۲۰۵ هزار و ۷۶۷ نفر از پایانه مرزی میرجاوه و ۱۹۷ هزار و ۵۹۹ نفر از پایانه مرزی میلک بودند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۵ درصد رشد داشته است.
وی گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲ میلیون و ۷۷۹ هزار و ۹۱۳ تن کالا در حوزه حمل و نقل جابجا و هشت هزار و ۳۴۱ دستگاه ناوگان باری، ۹ هزار و ۳۶۴ نفر راننده در بخش حمل و نقل و ۶۹ موسسه و شرکت در سیستان و بلوچستان فعالیت می کنند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان افزود: همچنین در هشت ماهه سالجاری یک میلیون و ۹۲۲ هزارو ۶۸۷ نفر مسافر جابجا شدند که از این تعداد ۴۵۷ هزارو ۵۶۷ نفر برون استانی و بقیه در داخل استان جابجا شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹ درصد رشد داشته است.
وی اظهارداشت: سه هزارو ۹۸۰ دستگاه در ناوگان مسافری و ۲ هزارو ۳۶۹ نفر راننده در این ناوگان فعال هستند.
کُرد گفت: طرح جابجایی زائران اربعین حسینی نیز بعد از ۲ سال از مرز میرجاوه و ریمدان انجام شد که ۲۵ هزار و ۵۵۹ زائر پاکستانی از مرز میرجاوه وارد کشور شده و از این تعداد ۱۶ هزارو ۸۱۵ نفر با ۳۸۳ دستگاه اتوبوس راهداری سیستان و بلوچستان جابجا و ۱۹۹ دستگاه اتوبوس پاکستانی نیز برای جابجایی این زوار وارد شد.
وی افزود: سه هزارو ۹۶۸ نفر از مردم سیستان و بلوچستان نیز با ۹۵ دستگاه اتوبوس به زیارت عتبات عالیات رفتند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان بیان کرد: ۲ هزارو ۲۴۲ دستگاه نیز از ابتدای سال تاکنون در مانورهای برگزار شده بررسی و ۴۰ ترددشمار در محورها نصب شده که به تفکیک ماشین ها شمارش می شوند.
وی گفت: این اداره کل متولی مجتمع های خدماتی رفاهی نیز است که تاکنون ۸۳ فقره موافقنامه اصولی صادر، ۳۲ مورد فعال، ۱۸ مورد در حال ساخت و ۳۳ مجتمع در حال انجام تشریفات اداری است.
کُرد افزود: امکانات پیش بینی شده در این مجتمع ها شامل رستوران، سرویس بهداشتی و جایگاه سوخت است.
وی به راههای جاده ای و روستایی نیز اشاره و بیان کرد: مهمترین فعالیت در حوزه راهداری نگهداری از راههاست که سرمایه عظیمی است و با توجه به اینکه هزینه ساخت جاده زیاد بوده بنابراین می طلبد که به خوبی از جاده ها محافظت کنیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۷۳۵ کیلومتر روکش در جادههای استان انجام شده که در این زمینه این اداره کل رتبه اول کشوری را دارد و از این میزان ۴۸۵ کیلومتر مربوط به راه های اصلی و شریانی، ۱۱۵ کیلومتر راههای فرعی و ۱۳۵ کیلومتر راههای روستایی است.
وی افزود: بحث ترانزیت و حمل و نقل با وجود پایانه های مرزی سیستان و بلوچستان و بندر چابهار بسیار مهم است زیرا یکی از ۱۰ کریدور کشور در این استان قرار دارد و پایانه ها منشعب از این کریدور هستند.
کُرد ادامه داد: کالاهای اساسی شرق کشور اخیرا از بندر چابهار تامین می شود و این کریدور توجه ویژهای را می طلبد که در توسعه محور شرق بسیار حائز اهمیت است.
وی اظهارداشت: بیشاز ۹۹۲ میلیارد تومان نیز بابت عملیات بهسازی و روکش آسفالت از اعتبارات ملی، استانی و تخصیص قیر رایگان انجام شده و اولویت اول راهداری نگهداری رویه و ابنیه فنی است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان گفت: بازسازی ماشین های راهداری نیز اقدام دیگریست که در حال انجام هست و در این زمینه نیز این اداره کل رتبه اول کشور را کسب کرده و تاکنون بیشاز ۴۵ دستگاه بازسازی شده است.
وی افزود: اقدام دیگر اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، رفع نقاط پر تصادف و حادثه خیز سیستان و بلوچستان است که از ابتدای سال تاکنون ۱۳ نقطه رفع و ۱۱۵ نقطه آشکار سازی شده و براساس گزارش پلیس در این قسمتها شاهد کاهش تصادفات بودهایم.
کُرد بیان کرد: بیشاز ۲۰۵ کیلومتر از مسیرهای سخت گذر نیز بازگشایی و ۲۱۱ کیلومتر راه روستایی در حال انجام است.
وی گفت: از هشت هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه روستایی نیز حدود چهار هزار کیلومتر در استان سیستان و بلوچستان آسفالت شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای سیستان و بلوچستان افزود: در زمینه کارهای ایمنی نیز امسال حدود ۲ هزار کیلومتر کار خط کشی با امکانات امانی و حداقل هزینه توسط این ادارهکل انجام و ۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه پل ابنیه فنی بسترسازی و ایمن سازی شده تا برای فصل زمستان دچار مشکل نشویم.
وی اظهارداشت: یکی از بزرگترین معضلات در بحث ابنیه سیستان و بلوچستان سرقت علائم بوده که بسیار نگران کننده است و امسال بیش از ۱۰ میلیارد تومان خسارت در این زمینه وارد شده که اخیرا مجموعه قضایی و کلانتری ها در این زمینه ورود کرده و گشت زنی هایی به صورت شبانه انجام می شود.