اراک - ایرنا - مدیرکل دفتر آموزش دوره متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: تقویت درس‌های عمومی در کنکور سراسری در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «عباس سلطانیان» روز دوشنبه در همایش دانش‌افزایی مدیران متوسطه دوم نظری استان مرکزی، افزود: سهم دروس عمومی در کنکور سال‌های گذشته کمتر از ۲۰ درصد بود که در کنکور سال آینده دروس عمومی از چرخه کنکور حذف و به امتحانات نهایی منتقل می شود تا دانش آموزان دروس را عمیق تر فرا گیرند.

وی ادامه داد: سهم سوابق تحصیلی در کنکور سال آینده ۴۰ درصد است که ۲۶ درصد آن مربوط به دروس عمومی و ۱۴ درصد مربوط به دروس تخصصی است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: سهم سوابق تحصیلی در کنکور سال ۱۴۰۳، ۵۰ درصد است که ۳۲ درصد آن مربوط به دروس تخصصی و ۲۸ درصد نیز مربوط به دروس عمومی است.

سلطانیان افزود: سهم سوابق تحصیلی در کنکور سال ۱۴۰۳ به بعد به ۶۰ درصد افزایش می‌یابد که ۳۰ درصد آن مربوط به دروس عمومی و ۳۰ درصد مربوط به دروس اختصاصی است.

وی ادامه داد: ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاه‌های کشور به جز دانشگاه‌هایی که متقاضی در آنها زیاد است، بر اساس سوابق تحصیلی تکمیل می‌شود.

مدیرکل دفتر آموزش دوره متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: سابقه تحصیلی در سال تحصیلی ۱۴۰۲ _ ۱۴۰۳ برای پایه دوازدهم محاسبه می‌شود که در سال تحصیلی بعد از آن تنها ۵۰ درصد سابقه تحصیلی مربوط به پایه دوازدهم می‌شود.

سلطانیان گفت: سهم سابقه تحصیلی در کنکور سال تحصیلی ۱۴۰۴- ۱۴۰۵ به ۶۰ درصد افزایش یافته و سابقه تحصیلی پایه‌های دوازدهم و یازدهم را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: سوابق تحصیلی در سال تحصیلی ۱۴۰۵- ۱۴۰۶ سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم را شامل می شود و سهم آن در کنکور ۶۰ درصد افزایش می‌یابد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: بر این اساس برای محاسبه سه پایه نظری در کنکور سراسری امتحانات تمام پایه‌های شاخه نظری از سال آینده به صورت نهایی برگزار می‌شود.

وی یادآور شد: نرخ پوشش تحصیلی در سنین ۱۵ تا ۱۷ سال در کشور حدود ۸۰ درصد است که این رقم در استان مرکزی ۸۶ و هفت دهم درصد است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: یک‌هزار و ۶۹۳ نفر امسال در استان مرکزی وارد پایه دهم شدند که تعداد این افراد سال گذشته یک هزار و ۷۰۵ نفر بوده‌ است.

سلطانیان افزود: چهارهزار و ۱۵ نفر در استان مرکزی تارک تحصیل شدند.

وی ادامه داد: استان مرکزی در آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات عالی کشور در سال ۱۴۰۱ در رشته علوم ریاضی و فنی رتبه هشتم، علوم تجربی و علوم انسانی رتبه دهم، زبان خارجی رتبه چهارم، هنر رتبه نهم و مجموع گروه‌های با آزمون رتبه نهم را در کشور به خود اختصاص داده‌ است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این نشست گفت: شیوه‌ها در مدیریت باید همواره به روز باشد ولی اصول و مبانی هیچگاه تغییر نمی کند و ثابت هستند.

«احمدرضا نوازنی» افزود: اصول و مبانی در مدیریت باید ثابت باشد ولی روش‌ها و تاکتیک‌ها باید متغیر و به روز شوند.

۲۲۷ هزار دانش آموز در۲ هزار و ۲۶۹ مرکز آموزشی در استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند.