مهرداد فلاحی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۷۰ هزار هکتار تعهد اجرای طرح های مرتعداری در استان بود که تا پایان امسال به ۷۰ هزار هکتار خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس ماده سه قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع هرگونه بهرهبرداری و انجام اقدامات در منابع طبیعی باید بر اساس تهیه طرح انجام میشود.
فلاحی با بیان اینکه این استان سال گذشته در برنامه ابلاغی مرتعداری برتر شد عنوان کرد: علاوه بر تهیه طرح های مزبور، احاله مدیریت در سطح ۱۳ هزار هکتار از عرصه های استان انجام شده است.
رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری از منابع پایه و کاهش فشار بر عرصههای مرتعی از اهداف اصلی تهیه طرحهای مرتعداری است.
فلاحی افزود: ۷۱ درصد منابع طبیعی تجدید شونده این استان را مرتع تشکیل می دهد و ۹۸۲ سامان عرفی عشایر در سطح استان داریم که معیشت ۳۲ هزار خانواده دامدار و عشایر به عرصه های مرتعی وابسته است.
سامانه عرفی عشایر به محدودهای از اراضی مرتعی اطلاق میشود که از گذشته مورد بهرهبرداری تعداد مشخصی از خانوارهای عشایر قرار گرفته و عرفاً دارای حق بهرهبرداری از آن هستند.
وی اضافه کرد: مراتع خراسان شمالی ظرفیت نگهداری از یک میلیون و ۲۷۹ هزار واحد دامی را دارد بنابراین رعایت زمان و ورود دام مجاز به عرصه باید مورد توجه قرار گیرد.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۵۵۵ هزار و ۲۰۶ هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
۱۰۶ هزار و ۱۹ هکتار از مراتع خراسان شمالی متراکم و ۶۱۹ هزار و ۷۸۸ هزار هکتار نیمه متراکم است.
خراسان شمالی با دارا بودن ۲ میلیون و ۵۲۶ هزار واحد دامی یکی از قطب های دامداری کشور است.