تهران – ایرنا – خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از منابع آگاه خود از تصمیم فرانسه برای برگزاری یک کنفرانس بین المللی درباره لبنان در ابتدای سال آینده میلادی خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع آگاه در دولت لبنان بدون ذکر نام نوشت که فرانسه تصمیم دارد تا یک کنفرانس بین المللی با عنوان حمایت از لبنان در ابتدای سال آتی مسیحی برگزار کند.

این منبع افزود که فرانسوی ها می خواستند "نجیب میقاتی" نخست وزیر لبنان را نیز به نشست بغداد ۲ در اردن دعوت کنند اما فرانسه و اردن با هماهنگی دولت مصر ترجیح دادند که اقدام به برگزاری یک نشست بین المللی به نام کنفرانس دوستان لبنان کنند، نشستی که هنوز زمان و مکانش تعیین نشده است.

این منبع در عین حال گفته است که فرانسه می خواهد این نشست در ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی برگزار شود.

به گفته وی، ایران، فرانسه، عربستان، قطر، عراق، اردن و مصر از شرکت کنندگان احتمالی در این نشست خواهند بود. همچنین ممکن است کشورهای دیگری از جمله روسیه و آمریکا نیز به این جمع افزوده شوند.

این منبع هدف از برگزاری نشست را حمایت از لبنان در شرایطی دانست که پارلمان این کشور هنوز نتوانسته است تا رئیس جمهور جدید را انتخاب کند و بحران های مالی و اقتصادی نیز اجازه دستیابی به توافق نهایی برای دریافت کمک های صندوق بین المللی پول را نداده است.

منابع خبری پیشتر نیز از برگزاری نشستی میان مسئولان عربستان و فرانسه در پاریس و رایزنی های سه جانبه پاریس، واشنگتن و ریاض درباره پرونده انتخابات ریاست جمهوری لبنان خبر داده بودند.

روزنامه لبنانی الاخبار در این باره اعلام کرد که اخیرا نشستی میان مسئولان سعودی و فرانسوی در پاریس برگزار شد و دو طرف به مساله انتخاب رئیس جمهور لبنان و حادثه العاقبیه در جنوب لبنان که یکی از نیروهای یونیفل در آن کشته شد، پرداختند.

به نوشته این روزنامه، برخی منابع می گویند که این نشست چه بسا کلیدی برای توافق لبنان ‌و ریاض در خصوص مسائل کلی بحران لبنان باشد.

منابع مطلع می گویند که در این نشست پاتریک دوریل مشاور ریاست جمهوری فرانسه و نزار العلولا مشاور دیوان پادشاهی عربستان و خالد الحمیدان، رئیس اطلاعات عربستان و مسئولان دیگر از دو کشور حضور داشتند.

نجیب میقاتی نخست وزیر دولت پیش برد امور لبنان نیز اخیرا در جریان سفر خود به عربستان با محمد بن سلمان ولیعهد این کشور دیدار کرد.

شبکه LBC لبنان پیش از این در خبری کوتاه از وساطت امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه برای دیدار میقاتی و بن سلمان و کاهش تنش بین ریاض – بیروت خبر داده بود.

در همین راستا، روزنامه کویتی «القبس» اخیرا به نقل از منابع لبنانی از تلاقی فرانسه، آمریکا و عربستان درخصوص پرونده ریاست جمهوری لبنان از باب پیگیری خبر داد و به نقل از یک منبع در کاخ الیزه نوشت که مکرون در جریان سفر چند روز پیش خود به دوحه قطر پرونده لبنان را با تمیم بن حمد آل ثانی مورد بحث قرار داده است ...

دوران ریاست جمهوری ۶ ساله میشل عون بر لبنان ۹ آبان به پایان رسید. پارلمان لبنان با وجود برگزاری ۱۰ جلسه در انتخاب رئیس جمهوری جدید ناکام مانده است تا شرایط سیاسی با توجه به پایان دوره ریاست جمهوری "میشل عون" پیچیده‌تر شود.

شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان دو روز پیش اظهار داشت: از آنجایی که هیچ اکثریت موافقی برای انتخاب رئیس جمهور وجود ندارد، بنابراین حل و فصل این پرونده نیاز به توافق دارد.

شیخ نبیل قاووق عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان نیز اخیرا تاکید کرد که توافق و تفاهم تنها راه حل برای موضوع انتخاب رئیس جمهوری است.

وی اضافه کرد: کسانی که به دنبال ماجراجویی هستند و موضوع انتخاب رئیس جمهوری را چالشی کرده اند، به بن بست رسیده اند. این طرف ها باید بدانند که کوتاه ترین، سریعترین و تضمینی ترین مسیر برای نجات کشور توافق و تفاهم و پایان دادن به خالی بودن جایگاه ریاست جمهوری است.

شیخ قاووق بر ضرورت شتاب بخشیدن به روند انتخاب رئیس جمهوری که بتواند کشور را نجات دهد و از فروپاشی حفظ کند، رنج های ملت را کاهش دهد، وحدت ملی را تضمین و کشور را از فتنه حفظ کند؛ تاکید کرد و افزود: حزب الله نه منتظر دخالت های خارجی برای انتخاب ریاست جمهوری می ماند و نه روی این دخالت ها حساب می کند بویژه اینکه برخی کشورهای خارجی نمی خواهند به لبنان کمک کنند بلکه می خواهند کشور بیشتر در بحران ها غرق شود تا بتوانند از وخامت اوضاع لبنان برای رسیدن به اهداف سیاسی خود بهره برداری کنند.

نبیه بری رئیس پارلمان لبنان نیز پیشتر اعلام کرده بود که این کشور چند هفته بیشتر نمی‌تواند وضعیت کنونی را تحمل کند و اصلی‌ترین اولویت در کشور انتخاب رئیس جمهوری است.

این بحران سیاسی در حالی است که لبنان بیش از دو سال است که از بحران عمیق مالی و اقتصادی نیز رنج می برد و طی این مدت ارزش پول ملی این کشور به شدت کاهش یافته است.