به گزارش ایرنا از پایگاه خبری الشرق، یک منبع پزشکی سودان اعلام کرد که درگیریهای قبیلهای در ایالت دارفور جنوبی دستکم ۱۱ نفر را در منطقه متلاطم غرب سودان در روز شنبه کُشت و همین امر سبب شد فرماندار این ایالت تصمیم به اعلام وضعیت فوق العاده بگیرد.
به گفته شاهدان عینی، روز چهارشنبه گذشته درگیری بین قبایل عرب دامدار و قبایل آفریقایی در روستایی در نزدیکی نیالا مرکز ایالت دارفور جنوبی رخ داد و هنوز مشخص نیست که علت این درگیری ها چه بوده است.
یک منبع پزشکی در بیمارستان نیالا به خبرگزاری فرانسه گفت: تعداد قربانیان به ۱۱ نفر رسیده است.
آدم رجال، سخنگوی هماهنگی امور پناهندگان و آوارگان در دارفور نیز گفت که با توجه به ادامه درگیری ها، تعداد تلفات احتمالاً بسیار بیشتر از این خواهد شد.
سونا، خبرگزاری رسمی سودان، پیشتر گزارش داده بود که تعداد قربانیان به ۷ نفر رسیده است.
این خبرگزاری به نقل از کمیته امنیت دولتی دارفور جنوبی گزارش داد: گروهی از چوپانان با شتر و موتورسیکلت به روستای آموری حمله کردند و آن را به آتش کشیدند. در این درگیری ها ۴ نفر کشته شدند. دو نفر نیز روزهای چهارشنبه و پنج شنبه گذشته در این درگیری ها کشته شده بودند.
سونا افزود که نیروهای امنیتی برای کنترل خشونت به منطقه اعزام شده اند.
شاهدان عینی همچنین خبر دادند که صدها تظاهرکننده در مقابل یک ساختمان دولتی در نیالا در اعتراض به خشونت تجمع کرده اند.
در پی این درگیری های خونین، حامد محمد التجانی هنون، فرماندار دارفور جنوبی، وضعیت فوق العاده در این ایالت اعلام کرد و گفت که این تصمیم با هدف رفع هرج و مرج امنیتی از طریق اجازه به نیروهای سازمانی برای انجام هر گونه اقدام لازم مطابق با قانون حالت فوق العاده، گرفته شده است.
درگیریهای قبیلهای در منطقه دارفور از سال ۲۰۰۳ تاکنون از عوامل بی ثباتی در این منطقه بوده است. این درگیری ها توسط گروههای مسلح متعلق به اقلیتهای آفریقایی علیه دولت خارطوم به این بهانه صورت گرفت که دولت توسط گروههای عربی حمایت میشود و منطقه دارفور را در معرض تبعیض سیاسی و اقتصادی قرار داده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، این درگیری ها تاکنون ۳۰۰ هزار کشته و ۲.۵ میلیون آواره روی دست جامعه سودان گذاشته است.
اقدامات سپهبد عبدالفتاح البرهان فرمانده ارتش سودان، در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱ در برکناری دولت غیرنظامی که پس از سرنگونی عمر البشیر در سال ۲۰۱۹ قدرت را به دست گرفته بود، باعث افزایش درگیری های قبیله ای در این منطقه شده است.