علیرضا خواجوی روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، سقف این تسهیلات برای هر بهرهبردار را ۲۰۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: برای اعطای تسهیلات حمایت از کشاورزان خسارت دیده از خشکسالی سال گذشته در استان اردبیل یک هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال تامین شده است.
وی افزود: خسارت دیدگان خشکسالی استان میتوانند با تکمیل مدارک به بانکهای کشاورزی، ملت، رفاه کارگران و صادرات مراجعه کرده و این تسهیلات را دریافت کنند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: تضمین بهرهوری و کاهش نگرانی جامعه هدف یعنی بهرهبرداران حوزه کشاورزی از مخاطرات طبیعی از انتظارات منطقی است که مسئولان اجرایی همواره می کوشند تا این هدف محقق شود.
وی با بیان این که بخش کشاورزی به دلیل وابستگی به شرایط آب و هوایی، بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی میبیند، اظهار کرد: توصیه می شود که بهرهبرداران و تولید کنندگان بخش کشاورزی به منظور جلوگیری از بروز خسارت خشکسالی در سال زراعی آتی، همه محصولات کشاورزی خود را بیمه کنند.
خواجوی بیمه محصولات کشاورزی را یکی از راهکارهای مناسب برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی در شرایط بحرانی ذکر کرد و گفت: با رعایت الگوی کشت، توسعه گلخانهها، اجرای کشاورزی حفاظتی، اجرای سامانههای نوین آبیاری، اصلاح خطوط انتقال آب و کاشت محصولاتی که نیاز آبی کم دارند، می توان از بروز خسارت سنگین پدیده خشکسالی جلوگیری کرد.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است ، ۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۲۸۰ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۱۲۷ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
در سال زراعی گذشته مزارع دیم استان اردبیل به علت بروز خشکسالی مقطعی و مستمر، بین ۲۰ تا ۸۰ درصد خسارت دید.