بندرعباس - ایرنا - مدرس دانشکده علوم قرآنی بندرعباس گفت: خانواده حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان یک الگوی جامع در دین اسلام و موفق در تربیت دینی، اخلاقی و اجتماعی معرفی شده است.

زهرا مکی نصیرایی روز پنجشنبه در گفت‌گو با خبرنگار ایرنا افزود: جایگاه الگوهای دینی در زندگی، سرمشق‌گیری و الگوپذیری در دین اسلام بسیار حائز اهمیت است از این روز انسان با داشتن الگوی مناسب، تلاشی هدف‌مند و آگاهانه برای رسیدن به زندگی سعادتمند خواهد داشت.

وی در بیان جایگاه الگوهای دینی در خانواده براساس زندگی حضرت فاطمه «سلام الله علیها» ادامه داد: دین اسلام نه تنها در زمینه الگوگیری رهنمودهای کلی را دارد بلکه در مقام معرفی ارزش‌ها و اهداف مطلوب خود نیز در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی الگوهای عینی را هم مشخص کرده است.

این مدرس حوزه‌های علمیه بندرعباس گفت: سعادت و سلامت هر جامعه در خانواده‌ شکل ‌می‌گیرد و انتقال ارزش‌های دینی، فرهنگی و اجتماعی نیز در وهله نخست بر عهده خانواده‌ها به خصوص مادر است، بنابراین جامعه فرهنگی، دینی و ارزشی سالم، جامعه‌ای است که مادران آن سالم و از تفکر سالم فرهنگی، دینی و ارزشی برخوردار باشند.

مکی‌ نصیرایی در این رابطه به خانواده حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان یک خانواده الگو در دین اسلام اشاره کرد و ادامه داد: آن حضرت نه تنها برای بانوان بلکه برای مردها نیز الگو است و از طرفی حضرت زهرا (س) نه تنها در خانواده بلکه در اجتماع بهترین بانو و باعث افتخار اسلام و مسلمان است.

وی با بیان اینکه الگوپذیری باعث نشاط و آرامش و ایجاد اعتماد به نفس خواهد شد، گفت: دامن مادر نخستین کلاس درس و خانواده اولین جایگاه آموزش و پرورش برای کودکان است، لذا شکل‌گیری استعدادهای فکری و عاطفی فرزندان نیز تحت شعاع این کانون قرار دارد و کمال می یابد.

حضرت زهرا(س) زنان مدینه را با وظایف خود آشنا می‌کردند و به تربیت فرزندان اهمیت قائل بودند که هم به بعد جسمی و هم روحی آن‌ها توجه داشته و فرزندان را به عنوان امانت الهی می‌دانستنداین مشاور دینی در حوزه خانواده بیان کرد: حضرت زهرا(س) زنان مدینه را با وظایف خود آشنا می‌کردند و به تربیت فرزندان اهمیت قائل بودند که هم به بعد جسمی و هم روحی آن‌ها توجه داشته و فرزندان را به عنوان امانت الهی می‌دانستند و همچنین در بحث تربیت بیش از هر چیز بر نقش عملی و رفتاری خود در این زمینه تاکید کردند.

مکی‌نصیرایی با بیان اینکه مادر محور عاطفی خانواده را در دست دارد و حضرت فاطمه(س) در تربیت فرزندان به تربیت دینی از اصل تدریج بهره برده است، گفت: آن حضرت برای یاد دادن احکام شرعی و عمل به احکام از همان کودکی شوق عبادت را در برابر معبود در دل و جان فرزندان خود تقویت کردند.

وی بیان کرد: یکی از دلایلی که برخی جوانان ما از پذیرش الگوهای دینی دوری می‌کنند این است که احکام دینی و الگوپذیری مسائل دینی بسیار مشکل به آنها آموزش داده شده درحالی که طبق روایات برای اینکه مردم با الگوهای دینی نزدیک شوند باید باور صحیح به آنها القا شود تا محبت دین و این الگوهای دین در دل آنها جای بگیرد.

این مدرس دانشکده علوم قرآنی بندرعباس گفت: امام صادق(ع) فرموده‌اند کودک خود را با خود به مسجد ببرید ولی هرگز طول ندهید، کودک را به نماز تشویق کنید ولی به انجام نوافل و نماز شب وادار نکنید و اما مساله آخر به سوالات و شبهات جوانان و نوجوانان و همچنین کودکان با صبر و حوصله، بدون تعصب و جبهه‌گیری بلکه منطقی و آگاهانه پاسخ دهیم.

مکی‌نصیرایی خاطرنشان کرد: علت دیگری که برخی جوانان از الگوهای دینی فاصله گرفتند تهاجم فرهنگی بوده و اینکه دشمنان از ابزارهای مختلف برای دور شدن جوانان از اسلام استفاده می‌کنند اما وظیفه داریم طبق الگوگیری از زندگی حضرت زهرا (س) برای یاد دادن احکام اصل دین را تدریج و همچنین اصل اعتدال و میانه روی را رعایت کنیم.