۶ دی ۱۴۰۱، ۸:۳۴
کد خبرنگار: 3043
کد خبر: 84981251
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اتکا به سیره حضرت زهرا (س)، نیاز مبرم جامعه امروز

قزوین - ایرنا - جامعه امروزی بیش از هر زمان دیگری نیازمند الگوگیری و اتکا به سیره و اخلاق بزرگانی چون حضرت فاطمه زهرا (س) است تا هم در امورات دنیوی و هم اخروی به کامیابی و سعادت مندی دست یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز سالروز شهادت جانسوز یگانه دخت نبی مکرم اسلام (ص) فاطمه الزهرا (س) است، بانویی که دین داری، ولایت مداری، پاکدامنی، همسرداری، فرزندپروری،رفتار و کردار او همه و همه الگویی ناب و بی مانند برای زندگی نه تنها مسلمانان، بلکه مردم تمام عالم به شمار می رود.

سالروز شهادت صدیقه طاهره (س) بهانه‌ای برای بهتر شناختن آن حضرت و تبیین ویژگی های شخصیتی ایشان است و ولایت مداری و دفاع از ولایت مهم‌ترین و بزرگترین پیام فرهنگ فاطمی است که باید این مهم بیش از پیش در جامعه اسلامی تبیین شود.

کارشناسان مذهبی و فرهنگی استان قزوین در گفت و گو با ایرنا، جامعه امروز را بیش از هر زمان دیگری نیازمند شناخت سیره حضرت فاطمه (س) و بصیرت دانسته و تاکید دارند تا جامعه و به ویژه نسل جوان و نوجوان بیش از پیش در این مسیر حرکت کنند.

اتکا به سیره حضرت زهرا (س)، نیاز مبرم جامعه امروز

حضرت زهرا (س) الگوی کامل ولایت مداری و ولایت پذیری

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ و اخلاق فاطمی از مهم‌ترین نیازهای جامعه کنونی است، گفت: توسعه و ترویج این فرهنگ از مهم‌ترین وظایف مسلمانان جهان، به ویژه شیعیان به شمار می رود.

آیت الله عبدالکریم عابدینی با تسلیت شهادت حضرت زهرا (س)، اظهار داشت: هنگامی که صحبت از حضرت زهرا (س) می‌شود خوب است توجه کنیم که آن حضرت نمونه کامل یک زن مسلمان هستند، اینکه ایشان سیده زنان عالم است یعنی خداوند یک شخصیتی به آن حضرت داده که همه زنان عالم که به دنبال یک الگو، سرمشق، معلم و مربی می‌گردند باید بدانند که آن الگو، حضرت زهرا (س) است.

وی ادامه داد: راجع به حضرت زهرا (س) فرموده‌اند "سیده نساء العالمین من الاولین والآخرین"، راجب حضرت مریم (س) نیز آمده که "سید نساء العالمین" است، از ائمه اطهار (ع) سووال کردند که حضرت مریم بزرگ زنان عالم است یا فاطمه (س) ؟ ائمه فرمودند :هر دو، اما حضرت مریم سرور و بزرگ زنان عالم در زمانه خویش است و فاطمه (س) سرور زنان عالم از ابتدا تا انتهای خلقت و در همه جای عالم به شمار می رود و در قیامت هم سیده زنان اهل بهشت است.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه بانوان جامعه اسلامی با الگوپذیری از دخت نبی اسلام (ص) می توانند به معنای واقعی کلمه سعادتمند شوند، تاکید کرد: حضرت زهرا (س) برای همه جامعه محبوب است، هر که او را شناخته در پیشگاه عظمت، شخصیت آن حضرت سر تعظیم فرود آورده است.

وی با بیان اینکه فاطمه زهرا (س) در ولایت مداری نمونه نایابی بودند، افزود: آن حضرت شخصیتی بود که نخستین نفر مظلومیت ولایت امیرالمؤمنین (ع) و جایگاه آن حضرت را شناخت و جان خویش را گذاشت تا دیگران را هم روشن کند و به دیگران بصیرت ببخشد.

امام جمعه قزوین خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) را بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: اگر خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) را با دقت مطالعه کنیم می‌بینیم که آن حضرت چقدر در روشن کردن افکار مردم اثر پذیر بودند و اگر روشنگری ایشان نبود، دینی باقی نمی‌ماند.

آیت‌الله عابدینی در ادامه به نقش حضرت فاطمه زهرا(س) در حفظ و توسعه دین در صدر اسلام اشاره کرد و افزود: همان‌طور که می‌گوییم اگر روشنگری حضرت زینب (س) در کربلا اتفاق نمی‌افتاد، آرمان‌های امام حسین (ع) و کربلا نشر پیدا نمی‌کرد، در خصوص رسالت نبی مکرم اسلام (ص) و ولایت امیرالمؤمنین (ع) نیز می‌گوییم اگر روشنگری‌های حضرت زهرا (س) نبود، رسالت پیامبر و ولایت امیرالمؤمنین نیز به فراموشی سپرده می‌شد.

اتکا به سیره حضرت زهرا (س)، نیاز مبرم جامعه امروز

ولایت پذیری و ولایت مداری اساس سبک زندگی فاطمی

مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین با بیان اینکه ولایت پذیری اساس سبک زندگی فاطمی است، گفت: حضرت زهرا (س) الگوی کامل یک زن مسلمان است و امروز جامعه اسلامی ما به خصوص قشر زنان، بیش از هرزمانی نیازمند بهره گیری از چنین الگو و ارزش‌های اسلامی است.

حجت الاسلام رضا کاظم لو افزود: اگر بخواهیم حضرت زهرا (س) را به عنوان سرمشق زندگی خود قرار دهیم و شیوه و سبک زندگی خود را بر اساس آن ساماندهی کنیم، می‌بایست به جزئیات زندگی ایشان و خصوصیات اخلاقی،منش‌ها، کنش‌ها و حتی واکنش‌های ایشان آگاهی داشته باشیم.

وی، عفاف و حجاب را موضوعی اجتماعی و فرهنگی دانست و اظهار داشت: بایستی با نگاهی دقیق و ظریف این مساله را مورد مطالعه قرارداد و اینکه مهمترین آثار حجاب براساس روایات اسلامی، حفظ کرامت و شخصیت زنان و تکریم بنیان خانواده و تقویت آن است.

حجت الاسلام کاظم لو همچنین ولایت مداری و ولایت پذیری را از ارکان اصلی دین مبین اسلام برشمرد و تاکید کرد: در روایت و احادیث نیز اشاره فراوانی به این موضوع شده و حتی خداوند به آخرین پیامبر خویش می‌فرماید که اگر فرمان خداوند مبنی بر اعلام ولایت بعد از خود را انجام ندهد رسالت الهی را انجام نداده و آن را ناتمام گذاشته است.

وی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) اولین شهید دفاع از ولایت است، تصریح کرد: آن حضرت هم در ولایت پذیری و هم در دفاع از ولایت نمونه کاملی است که می‌تواند برای کسانی که دنبال ولایت هستند، الگو باشد.

مدرس حوزه علمیه استان قزوین با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی ولایت مداری در جامعه اسلامی محسوب می شود، افزود: ایشان در دفاع از جایگاه ولایت نقش محوری را برعهده داشتند و نقش حیاتی نیز در احیاء دین مبین اسلام و رسالت پیامبر اسلام (ص) ایفا کردند و بعد از رحلت پیامبر (ص) با ایراد خطبه فدکیه به تبیین جایگاه ولایت در بین مردم جامعه اسلامی و دفاع از آن پرداخت.

حجت الاسلام کاظم لو تاکید کرد: حضرت زهرا (س) همیشه حضرت علی (ع) را علاوه براینکه به عنوان همسر قبول داشتند، بالاتر از آن هم حضرت را در جایگاه ولایت قبول داشت و دفاع از ایشان نه به عنوان همسر، بلکه به عنوان ولی امر مسلمین واجب می‌دانستند و با قدرت از ولی خویش دفاع کرده و در این راه هم به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به ابعاد زندگی اجتماعی و سیاسی حضرت زهرا (س) در نحوه برخورد با مساله فتنه‌گران، اظهار داشت: این بانوی بزرگوار با الهام گرفتن از دستورات قرآن کریم، مفاهیم پیامبر (ص) و همراهی با حضرت علی (ع) به وظایف الهی و سیاسی خویش عمل کرده و در مقابل ظلم سکوت نمی‌کردند.

حجت الاسلام کاظم لو یادآور شد: آن حضرت تنها از نظر مباحث فردی الگو نبودند بلکه مهم‌ترین بعد شخصیت حضرت زهرا (س) عمل به مسوولیت‌های اجتماعی بود تا جایی که خطبه‌های آن حضرت باید در نظام آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.

اتکا به سیره حضرت زهرا (س)، نیاز مبرم جامعه امروز

حضرت زهرا (س) الگوی کامل زنان عالم

مسوول نماینده ولی‌فقیه در سپاه صاحب‌الامر (عج) قزوین حضرت زهرا (س) را الگویی کامل برای زنان عالم دانست و درباره فرهنگ فاطمی نیز اظهار داشت: آن حضرت مصداق روشن سوره کوثر هستند، یعنی ایشان با وجود اینکه عمر کوتاهی داشتند اما فرزندان صالحی تربیت کردند که در سایه این فرزندان، اسلام گسترش یافت.

حجت الاسلام علی معبودی افزود: ضرورت ترویج سبک زندگی فاطمی در جامعه امروزی بسیار ضروری است همچنین باید شیوه‌ ولایت‎مداری، دوری از تجملات، دفاع از ولایت، ایثارگری، صداقت و پاکی ایشان ترویج یابد و موضوع ولایت مداری حضرت زهرا (س) پس از وفات رسول اکرم (ص) برجسته شود.

وی اظهار داشت: شناخت و درمان مشکلات یکی از کارهایی بود که پیامبران الهی آن را انجام می دادند چرا که در آن زمان درد جامعه جهالت بود اما پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص) متاسفانه مردم از موضوع ولایت مداری دور شدند اما حضرت زهرا (س) در آن شرایط به سراغ انصار و مهاجران رفتند تا موضوع ولایت مداری را ترویج دهند.

وی، خطبه‌ای که حضرت زهرا (س) در مسجد مدینه خواندند را مصداق بارز ولایت مداری برشمرد و تاکید کرد: ایشان دلایل بی‌تفاوتی در نفاق و دوری احکام دین و حذف پیروان حضرت علی (ع) را مطرح کردند و به مردم گفتند که درد شما این است در این سه مقوله گرفتار شدید.

به گفته حجت الاسلام معبودی، حضرت فاطمه (س) در عمر کوتاه خود توانست منشأ بسیاری از تحولات و تغییرات اساسی باشد و به الگویی بی‌بدیل برای زنان جهان تبدیل شود.

وی تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های حضرت زهرا (س) شناخت درد و حرکت برای درمان آن است و اینکه بدانیم که درد جامعه بشری و جامعه ما چیست و برای درمان آنها تلاش کنیم.

حجت الاسلام معبودی ادامه داد: یکی از نیازهای بزرگ جامعه امروزی،تعالی اخلاق و تربیت اسلامی است و حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی جامعه ما است چرا که با کم‌ترین امکانات در منزلی بسیار ساده زندگی می کردند و فرزندانی چون امام حسن (ع)، امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) را تربیت کردند که هر یک از این بزرگواران مربی انسان‌های بی شماری گشتند.

این مسوول اضافه کرد: حضور در کنار ولایت، نشانه‌ای بر حقانیت علی (ع) است؛ اما حضرت زهرا (س) تنها حضورش نشانه بود و در راه دفاع از ولایت به همین مقدار قناعت نکرد؛ بلکه از همه امکانات و امتیازات خویش در راه این مبارزه بهره گرفت.

وی با بیان اینکه حیا و عفت یکی دیگر از ویژگی‌های ایشان بود، افزود: زندگی حضرت زهرا (س) به‌ مثابه یک الگوی جامع و کامل باید در تمام ابعاد زندگی ما جاری و ساری باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha