اردبیل-ایرنا- مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون برای احداث بزرگراه‌های این استان هشت هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است از اجرای ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل خبر داد.

محبوب حیدری روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا در عین حال اظهارداشت: تکمیل  ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه مورد نظر  به تامین اعتبار لازم از طریق اعتبارات ملی و تهاتر نفت نیاز دارد.

وی با بیان اینکه تمام طرح‌های حوزه راه استان از منابع و ردیف دولتی برخوردار هستند، افزود: سالانه ۵۰ هزار میلیارد ریال منابع صرف طرح‌های حوزه راه و مسکن در استان اردبیل می‌شود که در دولت سیزدهم این منابع اغلب به صورت نقد تأمین می‌شود.

حیدری با بیان اینکه این استان در توسعه بزرگراهی رتبه‌ای پایین‌تر از میانگین کشوری دارد، گفت: برای اینکه تمام راه‌های شریانی استان به بزرگراه تبدیل شود و به شاخص‌های میانگین کشوری برسیم، باید ۲۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه راه‌های استان اختصاص داده شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه تمام کارگاه‌های حوزه عمرانی راه در مسیرهای استان اردبیل فعال است، خاطرنشان کرد: در همه مسیرهای استان اردبیل بهسازی راه‌ها درحال اجرا است و این استان به کارگاه بزرگ راه و توسعه بزرگراه تبدیل شده است.

چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به پیمانکاران بدهی داریم

وی میزان بدهی این ادراه کل به پیمانکاران را چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت:‌ با وجود این بدهی، اغلب پیمانکاران با قدرت طرح‌های عمرانی و راه‌سازی را به پیش می‌برند.

حیدری اولویت اصلی توسعه بزرگراه‌ها را مسیر اردبیل - سرچم به طول ۱۷۸ کیلومتر اعلام کرد و گفت: بخشی از باند دوم این بزرگراه به روی خودروها گشوده شده و با تامین اعتبار به‌صورت ملی و فاینانس بانک، این طرح در سال‌های آینده تکمیل می‌شود.

به گزارش ایرنا، از مجموع ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر جاده استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی است، از چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی استان اردبیل ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر آسفالت و مابقی شنی و خاکی است.

اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی و قرار گرفتن در سرزمین فلاتی شکل با شیب‌های بسیار تندی به زمین‌های کم‌ارتفاع اطراف خود شامل کرانه‌های دریای خزر، جلگه پست مغان و نیز دشت‌های کم‌ارتفاع استان‌های آذربایجان‌شرقی و زنجان منتهی می‌شود و به همین لحاظ جاده‌های این استان اغلب دارای پیچ‌ها و شیب‌های بسیار تند است.

هشت گردنه سخت‌گذر و برف‌گیر به نام‌های حیران، صایین، کجل، نقدوز، الماس، لنگان، قره‌آغاج و اسالم در جاده‌های این استان قرار دارند.