محمد امین مستکملی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: سیاست انقباضی بانکها در پرداخت تسهیلات که طی چند ماه اخیر تشدید هم شده، باعث کم تحرکی حوزه صنعت شده است بطوریکه اکنون بسیاری از واحدهای تولیدی تربت حیدریه با حداقل ظرفیت در حال فعالیت هستند.
وی بیان کرد: این در حالی است که عمده واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی تربتحیدریه بازار مصرف و مشتریان زیادی دارند، اما تامین کالا به عوامل مختلفی بستگی دارد که نقدینگی مناسب از مهمترین آنهاست.
مستکملی افزود: به عنوان مثال اکنون خط تولید برخی کارخانجات تربتحیدریه که به تولید قند،شکر، خاک های نسوز و صنعتی، گچ، آجر، کاشی و غیره مشغول هستند در سه شیفت ۸ ساعته یعنی به صورت ۲۴ ساعته و شبانه روزی فعالیت دارند که این وضعیت می تواند در قاطبه شرکت های شهرستان نیز رخ دهد اما به عوامل مختلف همچون تامین نقدینگی بستگی دارد که در این راستا از بانکها تقاضای همکاری بیشتری داریم.
وی اضافه کرد: هم اکنون ۸۵ کارخانه صنعتی با اشتغال زایی بالای ۲ هزار و ۱۵۰ نفر در تربتحیدریه با ظرفیت بین ۴۰ تا ۵۰ درصد فعالیت دارند که در صورت رفع مشکلات و چالش های آنها می توان به رونق صد در صدی و به تبع آن اشتغال جهشی و پایدار دست یافت.
رییس شرکت شهرکهای صنعتی تربت حیدریه عمده ترین چالش های کارخانجات این شهرستان را کمبود نقدینگی، تامین نشدن به موقع مواد اولیه ناشی از عوامل مختلف و بالا بودن نرخ تسهیلات بانکی عنوان کرد.
وی گفت: جدای از بالا بودن نرخ تسیهلات بانکی که قیمت تمام شده محصول را افزایش داده و رقابت در بازار را برای آنها سخت می کند؛ متاسفانه بانکها در پرداخت همین تسهیلات هم سخت گیری می کنند، مثلا از کارآفرینان میانگین کارکرد حساب بالا می خواهند حال آنکه اگر کارآفرینی چنین شرایطی داشته باشد نیازی به وام ندارد.
مستکملی بیان کرد: همچنین ۱۵ واحد صنعتی جدید با اشتغال اولیه ۵۰۰ نفر در تربت حیدریه در دست تکمیل است که بهره برداری برخی از آنها مستلزم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات است.
وی اضافه کرد: در شهرستانهای زاوه و مه ولات نیز که زیر نظر شرکت شهرکهای صنعتی تربتحیدریه فعالیت دارند، ۲ ناحیه صنعتی با چهار کارخانه فعال مشغول تولید هستند که مساعدت بانکها می تواند به افزایش کمی و کیفی واحدهای تولیدی در این ۲ شهرستان منجر شود.
بانکها مجری دستورالعملهای بانک مرکزی هستند
مدیر امور شعب بانک ملی و دبیر شورای بانکهای تربت حیدریه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: بانکهای شهرستان مجری دستورالعمل های بانک مرکزی هستند و برخی سیاستهای انقباضی از مرکز دیکته می شود و ما دخل و تصرفی در آن نداریم.
علی سعیدی افزود: اما در مجموع بانکهای تربت حیدریه تا سرحد توان با واحدهای صنعتی و کارآفرین همکاری داشته اند، بطوریکه ۱۰ تا ۱۵ برابر میانگین موجودی و کارکرد حساب به آنها وام پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: ممکن است برخی درخواست ها و نیازها را به دلایل مختلف نتوانیم پاسخگویی کنیم ولی مشکل خاصی در پاسخگویی و کارگشایی امور کارآفرینان و شرکتهای صنعتی تربتحیدریه نداریم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی فرماندار تربت حیدریه نیز گفت: همکاری بانکهای شهرستان با کارآفرینان و مدیران واحدهای صنعتی در حد انتظار نیست.
جعفر رضوانی افزود: به همین منظور و با هدف شتاببخشی به امور و روان سازی پرداخت تسهیلات بانکی جلسه ای با حضور مدیران بانکهای تربت حیدریه فردا در فرمانداری شهرستان برگزار می شود.
وی تصریح کرد: دولت سیزدهم عزم خود را برای رونق واحدهای تولیدی جزم کرده است که در این راستا از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نخواهیم بود.
تربت حیدریه از شهرستانهای مهم و بزرگ خراسان رضوی در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد مقدس؛ در بخش های مختلف اقتصادی بویژه کشاورزی و تجارت حائز رتبههای کشوری و استانی است.