اصفهان- ایرنا- رییس اورژانس پیش‌ بیمارستانی استان اصفهان گفت: استفاده از زُغال برای ایجاد گرما در فضای بسته، جانِ پدر و پسر اصفهانی را گرفت.

به گزارش ایرنا روابط‌عمومی اورژانس استان اصفهان، دکتر فرهاد حیدری، روز شنبه با اشاره به افزایش ابتلا به مسمومیت با مُنواُکسید کربن بر اثر استفاده از زُغال گفت: ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه امروز یک مورد ماموریت مسمومیت با مُنواکسید کربن در شهرک شهید کشوری اصفهان به اتاق فرمان ۱۱۵ گزارش که بلافاصله یک واحد امدادی فوریت‌های پزشکی به محل حادثه اعزام شد.
وی افزود: در این حادثه یک پدر ۵۵ ساله و پسر ۲۷ ساله‌اش بر اثر استنشاق این گاز ناشی از استفاده از زُغال در فضای بسته کانکس، جانشان را از دست داده بودند.
رییس اورژانس پیش‌ بیمارستانی اصفهان تصریح کرد: در زمان رسیدن نیروهای امدادی، هر دو نفر فاقد علایم حیاتی بوده و مدت طولانی از فوت آنها گذشته بود.
حیدری با بیان اینکه کارشناسان اورژانس پیش‌ بیمارستانی استان در ۹ ماه امسال به۲۵۲ ماموریت ناشی از مسمومیت با گاز co اعزام شده‌اند، افزود: در این مدت نیروهای امدادی اورژانس استان ۲۳۹ بیمار مسموم با منواُکسید کربن را به مراکز درمانی منتقل کرده یا به آنها در محل حادثه، خدمات سرپایی ارائه داده‌اند.

وی به افزایش موارد مسمومیت با گاز منواکسید کربن با کاهش دما و شروع فصل سرما اشاره کرد و گفت: از ابتدای شهریور تاکنون، ۵۱ نفر بر اثر استفاده از زُغال در استان دچار مسمومیت با این گاز شده و چهار نفر به همین دلیل جانشان را از دست داده اند.
رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی استان اصفهان به شهروندان هشدار داد تا برای پیشگیری از بروز چنین حوادثی، ضمن استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد از سوزاندن زُغال برای تولید گرما یا استفاده از بخاری‌های بدون دودکش خودداری و از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کنند.
وی اعلام کرد: شهروندان در صورت وقوع علایم ناشی از مسمومیت با گار مُنواُکسید کربن با شماره ۱۱۵ تماس گرفته و ضمن اجرای راهنمایی های کارشناسان درخواست کمک کنند.

به گزارش ایرنا، فوریت‌های پزشکی استان اصفهان از ۱۶۰ پایگاه امدادی شامل ۸۱ پایگاه شهری، ۷۹ پایگاه جاده ای و یک پایگاه امداد هوایی، ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس و پنج اتاق فرمان برخوردار است.

اورژانس ۱۱۵ استان اصفهان همزمان پاسخگوی تماس‌های مردمی ۱۶ شهرستان استان است.

مُنواُکسیدکربن، گازی بی‌رنگ و بی‌بوست که "قاتل نامرئی" یا " قاتل خاموش" هم خوانده می‌شود، با شروع فصل سرما با آماری گسترده، خانواده‌هایی را عزادار می کند.

عمده‌ترین منبع تولید این گاز، سوختن ناقص نفت و گاز است ولی در اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی بویژه در محیط‌های دربسته و فاقد اکسیژن، تولید گاز مُنواُکسید کربن امکانپذیر است.

استفاده از آبگرمکن یا بخاری‌های مُستعمل یا دارای نقص فنی و بدون دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در محل سکونت، بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت با این گاز خطرناک را تشکیل می‌دهند.

اما از علل مسمومیت‌های تنفسی هم می‌توان به استفاده از زغال در محیط بسته یا چادر مسافرتی، مسمومیت با گاز فاضلاب، گاز خودرو در داخل پارکینگ، خروج لوله بخاری از منفذ، بخاری بدون دودکش، خرابی آبگرمکن، استفاده از وسایل گازسوز در خودرو و چادر سفری و یا نصب آبگرمکن در حمام اشاره کرد.

بدلیل بی‌رنگ و بی‌بو بودن این گاز، ممکن است وجود آن در محیط تا زمان ایجاد علائم مسمومیت شدید احساس نشود.

علائم مسمومیت حاد با این گاز شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و درد شکم و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغماست.

در بیماران مبتلا به ناراحتی‌های قلبی ممکن است تشدید بیماری با یک علامت هشداردهنده همراه باشد.

از سایر علائم مسمومیت با گاز مُنواُکسید کربن می‌توان به سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و گاه تنگی مردمک‌ها اشاره کرد.