اعضای بیهوشِ خانواده اصفهانی از «مرگِ خاموش» نجات یافتند

اصفهان - ایرنا - چهار عضور یک خانواده اصفهانی که پس از تماس با اورژانس ۱۱۵ بر اثر مسمومیت با گاز منواُکسید کربن(CO) بیهوش شده‌ بودند، بر اثر پیگیری و جُستار هوشیارانه ماموران اورژانس برای یافتن محل ناشناس آنها، از مرگ حتمی نجات یافتند.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط‌ عمومی اورژانس اصفهان، رییس اورژانس پیش‌ بیمارستانی استان اصفهان روز سه‌شنبه گفت: پس از برقراری تماس پدر یک خانواده با شماره امدادی ۱۱۵ و ارائه شرح حال مبنی بر وقوع حالت تشنج در فرزند و ناخوشی همسرش، بلافاصله نزدیکترین واحد امدادی به آدرس تماس‌گیرنده اعزام شد.

فرهاد حیدری با اشاره به اینکه آدرس اعلام شده به اورژانس کُلی بود و مکان دقیق فرد تماس‌گیرنده در اختیار نبود، افزود: پس از رسیدن واحد امداد به محدوده آدرس، برای یافتن موقعیت دقیق بیمار بیش از ۳۰ مرتبه از سوی اورژانس با فرد امدادخواه تماس گرفته شد ولی هیچکس پاسخگو نبود.

مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: نبود فرد راهنما برای هدایت آمبولانس به محل، کامل نبودن آدرس و پاسخگو نبودن به تماسِ‌های اورژانس از مواردی است که با احتمال انتقال بیمار بصورت شخصی به مرکز درمانی، تصمیم بر لغو ماموریت اورژانس را بدنبال دارد.

حیدری افزود: با این حال، یکی از کارشناسان واحد اعزام و راهبری مرکز فرماندهی عملیات اورژانس پیش‌ بیمارستانی اصفهان، با پیگیری‌ بسیار خود توانست فامیل فرد تماس‌گیرنده را بیابد و در اختیار نیروهای عملیاتی قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد: پس از آن، نیروهای عملیاتی اورژانس با پُرس و جوی نام خانوادگی بیمار از اهالی محل، سرانجام توسط یکی از همسایگان به دربِِ منزل فردِ امدادخواه هدایت و بر بالین یک خانواده چهار نفره که همگی بر اثر مسمومیت با گاز کربن منواُکسید کربن بیهوش شده بودند، حاضر شدند.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با ذکر اینکه کارشناسان عملیاتی اورژانس ضمن انجام اقدامات فوری و درخواست نیروی کمکی، هر چهار مصدوم را به مرکز درمانی منتقل کردند، گفت: تمام اعضای این خانواده که دچار کاهش سطح هوشیاری شده بودند با پیگیری فراوان اورژانس پیش‌بیمارستانی، جان سالم بدر بردند.

حیدری تصریح کرد: در مواردی مانند امدادخواهی کودک یا سالمند یا بیماری که بدلیل وضعیت خود قادر به ارائه آدرس کامل به اورژانس نیست، روند امدادرسانی به بیمار دچار مشکل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا پایان آذر امسال اورژانس پیش‌بیمارستانی استان به ۲۷۶ مصدوم دچار گاز گرفتگی با منواُکسید کربن امدادرسانی کرده است، از شهروندان خواست تا هشدارها را جدی بگیرند.

به گزارش ایرنا، گاز منواُکسیدکربن بی‌رنگ و بی‌بوست و در ابتدا علائمی مانند سرماخوردگی در فرد ایجاد می‌کند، تماس طولانی با این گاز می‌تواند باعث ایجاد کاهش هوشیاری و در نهایت مرگ شود.

هر سال تعداد زیادی از هموطنان بر اثر مسمومیت با این گاز جان خود را از دست می‌دهند که این تعداد گاهی اوقات به یکهزار نفر در طول سال می‌رسد و تعداد بیشتری نیز بر اثر مسمومیت با آن در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند.

گاز منواِکسیدکربن یک گاز نامرئی، بی‌رنگ و بی‌بوست و به همین دلیل، وجود آن در محیط احساس نمی‌شود و مانند دیگر دودها نیست که از روی رنگ دود یا بوی خاص آن متوجه انتشارش شویم و خودمان را نجات دهیم.

اغلب وسایل موجود در خانه مانند بخاری گازی، شومینه، آبگرمکن، موتورخانه، اجاق خوراک پزی، پیک‌نیک و همینطور خودروها قادر به تولید این گاز کشنده هستند، بویژه هنگامی که شعله و تهویه آنها بخوبی تنظیم نشده و به اصطلاح دچار بدسوزی (یا احتراق ناقص) شده باشند.

اگر این گاز خطرناک و مرگبار توسط دودکش بدرستی به خارج از محیط هدایت نشود یا تهویه هوای مناسب وجود نداشته باشد، در محیط خانه منتشر خواهد شد و همه یا بیشتر افراد حاضر در آن محیط را مسموم می کند و در نهایت باعث مرگ و آسیب های جبران ناپذیر می‌شود.

از آنجا که این گاز بی‌رنگ، بی‌بو و بسیار سمی و کشنده است، مسمومیت منجر به مرگ آن، به «مرگ خاموش» مشهور شده است.

به گفته کارشناسان، در درجه نخست دودکش‌های نامناسب و در درجه دوم نبود تهویه مناسب از مهمترین دلایل مسمومیت با گاز منواِکسیدکربن است.

استفاده از بخاری بدون دودکش، نصب نکردن «کلاهک H» روی دودکش و یا نصب نادرست آن، استفاده از لوله‌ آکاردئونی یا خارطومی(فنری)،بسته بودن تمام منافذ اتاق (عدم امکان تهویه مناسب)، اتصال نادرست لوله بخاری، پایین بودن دودکش نسبت به حصار اطراف، طول افقی زیاد دودکش، استفاده از دودکش‌ بدون عایق، استفاده از خم اضافه لوله برای دودکش و مسدود شدن دودکش با نخاله ساختمان یا لانه پرندگان از دیگر دلایل انتشار این گاز خطرناک و کُشنده در محیط است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha