به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، حسین خنیفر در نوزدهمین کرسی آزاد اندیشی با محوریت حکمرانی و فرهنگ مقاومت که به مناسبت سومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: شهید سلیمانی مردی مملو از ارزش و مبرا از لغزش بود. مردی که ارزش ایمنی و امنیت را در ایمان می طلبید، ما هم باید تلاش کنیم که از تحلیل و تمجید فاصله بگیریم و امیدواریم با این مراسم به مبانی رفتاری و تربیتی این شهید نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه ۲ انسان (یکی آدم های دارای آرمان و دیگری آدم های فاقد آرمان) در جهان راحت زندگی می کنند؛ اظهار داشت: آدم های دارای آرمان، آرمان مهمی در ذهن و اندیشه خود می پروانند لذا خیلی آرام اما در درون برای رسیدن به آن هدف آتشفشان هستند.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: اولین ویژگی وفاداری به خود آن آرمان است، دوم مرگ آگاهی، سوم ذلت ناپذیری و چهارم تولد دوباره است؛ به همین خاطر تولد طبیعی آن ها با ورود به این دنیای خاکی رقم می خورد اما زمانی که خروج از تعلقات و وابستگی ها و چسبندگی ها حاصل می شود، آنها تولد دوباره را تجربه می کنند.
خنیفر یادآور شد: هر فرازی از زندگی شهید سلیمانی الگو است؛ تعامل وی با رزمندگان، مسوولین، مردم عادی و کودکان، همه درسنامه است؛ می گویند هر آنچه که به مرزهای جاودانگی نزدیک می شود جاودانه می شود؛ مانند واقعه کربلا که کوتاه ترین و پیروزترین انقلاب به ظاهر شکست خورده بود اما هر چقدر بگوییم این چشمه تمامی ندارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد نظام فکری شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: شهادت بر خلاف مرگ، فنا نیست بلکه حل شدن در سرچشمه علوی؛ یعنی همسایگی با هستی مطلق و نوعی مرگ جاوید و شریف ترین و والاترین نوع مردن است؛ شهید سلیمانی میلیون ها برابر زمان حیات خود زنده است و امروز نه در فضای عزا بلکه در پهنای فضای جهانی، شهید سلیمانی شناخته شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آرامش، متانت، توکل و دور اندیشی، ساده زیستی از جمله خصلت های شهید سلیمانی بود، درباره ویژگی های مدیریتی شهید سلیمانی تصریح کرد: گاهی یک نفر در یک کشور، عرصه، دفاع و رزمگاه می تواند یک ملت را ناجی باشد به همین دلیل است که می گوییم حاجی یک ناجی بود و در نقطه بسیار حساس دوران بارش فتنه، حاجی ناجی شد.
خنیفر ادامه داد: بسیاری فکر می کردند کار در خیلی از عرصه ها در مقابل داعش بن بست شده است اما وی می گفت نه؛ خیلی ها می گفتند حداقل ۱۰ سال داعش در منطقه خون ریزی خواهد کرد اما وی گفت سه ماه دیگر؛ آرامش در بحران ها و حفظ آرمان ها است که ایشان به آرمان ها پایبند بود و مردم داری و مردم یاری ایشان در سیل و زلزله و ... خوی مردم داری و مردم یاری و همچنین خط و مشی حرفه ای داشت و این یکی از ویژگی های اساسی است که اصطلاحاً می گویند اصلی است که هر کسی نمی تواند به آن نزدیک شود.
وی خاطرنشان کرد: شهید سلیمانی در همه عرصه ها مفید بود و بین مردم انگیزه ایجاد می کرد به طور مثال زمانی که در سیل جنوب رفت اینقدر انگیزه ایجاد کرد که مردم سیل یادشان رفت.
در ادامه این مراسم محمدرضا اخضریان کاشانی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به موضوع اسطوره سازی و ایجاد الگوی فرهنگی برای جوانان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: بهترین زمان است که از شهید سردار سلیمانی آغاز کنیم، ایشان انقدر شخصیت برجسته و بزرگی دارند که بعنوان یک قهرمان میتوانیم برای نوجوانان و جوانان الگوسازی کنیم.
وی با یادآوری اسطوره تاریخی کشور آرش کماندار اظهار داشت: اولین بار به آرش کماندار توسط احسان [یار] شاطر در سال ۱۳۳۶ در کتاب داستان ایران باستان پرداخته شد و سپس ارسلان پوریا در سال ۱۳۳۸ برای اولین بار نام آرش را وارد زبان شعر و باعنوان آرش تیرانداز منتشر کرد، افراد بسیاری در اسطوره سازی او نقش داشتند.
این مسوول دانشگاه تهران ادامه داد: واژه سازی و مفهوم سازی در اسطوره سازی افراد بسیار مهم است. ما باید الگو فرایند مکتب سازی را ایجاد کنیم. در دوره فعلی محتواهای بسیاری موجود است که می توانیم مکتب سلیمانی را ایجاد کنیم.
اخضریان کاشانی افزود: واقعیت داستان آرش زمانی رخ داد که مرزها در سلطه بیگانگان بود و مردم نا امید از آنچه منتظرشان بود. اما الان اسطوره ای بنام سردار سلیمانی داریم که در زمانی که کشور در اوج بود در اوج اقتدار در میان جهان او شهید شد او سزاوار اسطوره شدن است، این در حالی است که ما اسطوره ساز نداریم که در فرهنگ ایران اسلامی مکتب ساز برای جوانان و نوجوانان باشد.
وی سخنان خود را با اظهارات شهید سردار سلیمانی خطاب به ترامپ به پایان رساند که من حریف شما هستم حزب اله قدس حریف شماست بدانید اشهدبالله هیچ شبی نیست که ما بخوابیم و به شما فکر نکنیم. به شما می گویم: آقای ترامپ قمارباز! من به شما میگویم! بدان در آن جایی که فکر نمیکنی، ما نزدیک شماهستیم. در هرکجا که تصور نمیکنید ما درکنارشماهستم ما ملت شهادتیم ما ملت امام حسینیم.
نوزدهمین کرسی آزاد اندیشی با محوریت حکمرانی و فرهنگ مقاومت در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد.