به گزارش ایرنا، رضا بهرامپور روز سه شنبه در همایش اصلاح اجرای الگوی کشت افزود: اجرای الگوی کشت آب محور است.
وی تصریح کرد: این طرح 50 سال است که است که عملیاتی نشده است و همواره این سوال از جهاد کشاورزی بود که چرا این طرح را اجرایی نمی کند.
وی یادآور شد: طرح الگوی کشت پیش از این در حد شعاری و روی کاغذ بود و بنابر دلایل مختلف عملیاتی نمی شد که مهمترین دلیل بر اجرایی نشدن آن هم این بود که اجرای طرح نمی توانست تنها بر عهده جهاد کشاورزی باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد: الگوی کشت امسال در دولت سیزدهم به عنوان یک طرح فراقوه ای در حال اجراست یعنی اینکه همه قوای سه گانه باید همکاری کنند تا بتوانیم در اجرای این طرح موفق باشیم.
وی افزود: در اجرای الگوی کشت اراضی آبی شهرستان همدان که 24 هزار هکتار است کم نمی شود، بلکه نوع کشت تغییر می کند و به جای محصولات پرمصرف درصدی از آن که سیب زمینی و چغندر قند کاشته می شود ، کاهش پیدا کرده و به جای آن محصولات کم مصرف آب مانند سیر و کلزا و دانه های روغنی کاشته می شود.
بهراملو همچنین یادآور شد: در اجرای طرح الگوی کشت خیار و گوجه در استان همدان کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرحهای کشاورزی نمی تواند دستوری باشد،تاکید کرد: در اجرای الگوی کشت براساس مصوبات قانونی بسته های تشویقی در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: با آغاز اجرای الگوی کشت در این استان، مراکز جهاد کشاورزی در دیگر استانها در پی استفاده از تجارب استان همدان در استفاده از این طرح هستند.
وی تصریح کرد: هر طرح کشاورزی زمانی موفق می شود که اقتصاد و مقتضیات کشاورز در آن لحاظ شده باشد.