سمنان - ایرنا - نبود حامی مالی، متمرکز نبودن رویکرد کلی استان بر ورزش، کمبود بودجه، مشکلات اقتصادی ورزشکاران، مساله نگرش اجتماعی و فقدان حمایت اجتماعی از ورزش قهرمانی، بخشی از دلایل بال‌وپرنگرفتن ورزش قهرمانی استان سمنان در میزگرد ایرنا عنوان شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، به گفته صاحبنظران، کشف افراد بااستعداد و گزینش آن ها در سنین پایین و سپس هدایت، کنترل و ارزیابی آنان به همراه جذب حمایت مالی و به ویژه کمک گرفتن از بخش صنعت به عنوان حامی ورزشکاران، نقشی مهم در صعود به بالاترین سطح از مهارت و دستیابی به سکوهای قهرمانی دارد، به طور مسلم رشد و توسعه در هر زمینه‌ای از جمله ورزش نیازمند امکانات در کنار برنامه است.

ورزش یکی از ارکان سلامت جامعه، عنصر مهمی در نشاط اجتماعی و توسعه ورزش قهرمانی راهبردی برای افزایش اقتدار و عزت کشور است، استان سمنان در تقلای توسعه ورزش قهرمانی نیازمند تقویت منابع مالی، تکمیل زیرساخت‌ها، اختصاص زیرساختهای اختصاصی و توجه بیش از پیش به استعدادیابی است.

کمبود تجهیزات و امکانات ورزشی، نبود شناخت کافی از اهمیت ورزش قهرمانی، هماهنگ نبودن رشد جمعیت و توسعه فضاهای ورزشی، و جای خالی پرداختن به این مقوله در رسانه ها و ترویج فرهنگ ورزش قهرمانی، همچون سدی در برابر رشد و پیشرفت ورزش قهرمانی در این استان شده است.

استاندار سمنان چندی پیش در نشستی گفت: ضرورت دارد تا حوزه ورزش استان از ظرفیت بخش خصوصی و صنعت برای توسعه ورزش قهرمانی در سطح کشوری به بهترین شکل ممکن استفاده کند و به همین منظور ضرورت دارد اداره کل ورزش و جوانان، طرح جامع و مدونی را در خصوص توسعه ورزش قهرمانی و بهره‌گیری از ظرفیت صنعت استان برای تحقق مسئولیت اجتماعی این بخش، تدوین و ارائه کند.

سیدمحمدرضا هاشمی ادامه داد: برای تسهیل در امر دسترسی به فضاهای ورزشی، فهرست سالن‌های دولتی ورزشی احصاء و به منظور بهره برداری و انتفاع عموم مردم و به خصوص جوانان و نوجوانان در اختیار قرار گیرد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی استان سمنان نیز بنا به رسالت خود با برگزاری میزگرد تخصصی «واکاوی مسائل و موانع توسعه ورزش قهرمانی استان سمنان» با حضور همت هادیان پژوهشگر ورزشی و رییس هیات ورزش همگانی، مرتضی دهرویه فعال رسانه‌ای حوزه ورزش و سرمربی تیم پارت سمنان و نرگس افضلی رییس هیات کاراته استان پرداخت. از مدیرکل ورزش و جوانان سمنان هم برای شرکت در این میزگرد دعوت شده بود که به دلایلی حضور نیافت.

طبق گزارش‌ها، استان سمنان در رشته‌های ورزشی مختلف مانند فوتبال ساحلی، فوتسال، رشته‌های رزمی، هاکی، بدمینتون و تیراندازی در کشور حرف برای گفتن دارد و ورزشکاران نام‌آور و مدال‌آوری را در عرصه ملی و بین‌المللی داشته است و حمایت از این ورزشکاران قهرمان و توجه به قهرمان‌پروری بدون شک جایگاه استان را در ورزش قهرمانی ارتقا می‌دهد و ورزش استان را متحول می‌کند.

رنج ورزش قهرمانی استان سمنان از نبود زیرساخت‌های تخصصی

رییس هیات ورزش همگانی استان سمنان تصریح کرد: توسعه و ترویج ورزش در چهار مقوله ورزش پرورشی، همگانی، قهرمانی و حرفه‌ای تقسیم‌بندی می‌شود و ارتقای سلامت و شور و نشاط اجتماعی ۲ هدف اصلی در ورزش است.

هادیان افزود: درباره میزان سرانه و امکانات ورزشی در استان سمنان باید بحث شود، چرا که امکانات و سرانه ورزشی استان وضعیت مناسب دارد، اما امکانات ورزشی اختصاصی و تخصصی نیست و همین موضوع از موانع قهرمان‌پروری است.

وی تصریح کرد: تعداد زیادی از رشته‌های ورزشی مانند رشته‌های رزمی استان سمنان که در سطح ملی و بین‌المللی ورزشکار برجسته دارد از زیرساخت ورزشی تخصصی برای تمرین محروم هستند و به بیانی دیگر، وضعیت سرانه ورزشی در استان سمنان مطلوب است، اما سرانه ورزشی به صورت هدفمند ایجاد نشده و رشته‌های ورزشی سالن ورزشی تخصصی ندارند.

وی با بیان اینکه سمنان از لحاظ سرانه ورزشی جزو سه استان برتر کشور است،ادامه داد که طبق قانون اداره‌کل ورزش و جوانان سهم ۵۰ درصدی، دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش سهم ۳۵ درصدی و بخش خصوصی سهم ۱۵ درصدی در تامین فضای ورزشی دارند.

هادیان افزود: ورزش استان‌های کشور در سه تیپ تقسیم‌بندی می‌شود که ورزش استان سمنان در پایین‌ترین جایگاه و در تیپ سه و جزو مناطق غیربرخوردار قرار دارد.

وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان سمنان و همجواری با پایتخت و هشت استان کشور، افزود: نزدیکی با تهران و هشت استان کشور مانند گلستان، مازندران و قم که هرکدام از این استان‌ها قطبی در ورزش محسوب می‌شوند، فرصتی ارزشمند و البته برای توسعه ورزش قهرمانی در استان سمنان مغفول مانده است.

نبود باشگاه حرفه‌ای خلاء اساسی در توسعه ورزش قهرمانی

رییس هیات ورزش‌های همگانی استان سمنان با بیان اینکه ورزش قهرمانی این استان علاوه بر اینکه در زمینه متخصصان ورزشی کمبود دارد، از نبود باشگاه و باشگاه‌داری حرفه‌ای رنج می‌برد،گفت: می‌توان از نبود باشگاه حرفه‌ای به عنوان بزرگترین مشکل ورزش قهرمانی استان سمنان نام برد.

هادیان اظهار داشت: بیش از ۳۰۰ باشگاه ورزشی در استان سمنان فعال است که بیشتر باشگاه‌ها در زمینه بدنسازی و پرورش اندام خدمات ارایه می‌دهند و فعالیت این تعداد باشگاه گواه بر درآمدزابودن باشگاه‌داری است.

وی تاکید کرد: برای ورزش قهرمانی باشگاه‌ها باید هدفمند و به صورت حرفه‌ای ظاهر شوند، که در این صورت باشگاه نیز با مدال‌آوری ورزشکار منتفع می‌شود.

وی افزود: دهه ۶۰ در استان سمنان ۲۰ رشته ورزشی فعال بود و اکنون تنها یک رشته رزمی مانند کاراته بیش از ۱۰۰ سبک دارد و این موضوع نشان می‌دهد اقبال به ورزش در بین شهروندان استان افزایش یافته است.

وی یادآور شد: یکی از مولفه‌های اساسی در توسعه ورزش این است که بدانیم آیا در سبد هزینه‌ای خانواده‌ها ورزش جایگاهی دارد یا خیر و اکنون شواهد نشان می‌دهد سهم ورزش در این بخش کم است.

لزوم تقویت ارتباط آموزش و پرورش با اداره‌کل ورزش و جوانان

رییس هیات ورزش‌های همگانی استان سمنان تصریح کرد: تقویت ارتباط ادارات کل آموزش و پرورش و ورزش و جوانان لازمه اساسی قهرمان‌پروری در ورزش است، اما اکنون بین آموزش و پرورش استان و اداره‌کل ورزش جوانان ارتباط برقرار نیست و در استعدادیابی مشکل وجود دارد.

وی تاکید کرد: برای قهرمان‌پروری و توسعه ورزش حرفه‌ای آموزش و پرورش باید به صورت هدفمند در حوزه ورزش آموزش ارائه دهد و استعدادیابی کند.

هادیان با اشاره به اینکه ورزش استان سمنان از ورزش پایه تا مرحله قهرمانی خوب پیش می‌رود اما در ورزش حرفه‌ای فلج است و اینکه وجود نیروی انسانی توانمند در بدنه ورزش از عوامل موفقیت و توسعه ورزش قهرمانی است افزود: جای نیروی متخصص و کاربلد در اداره‌کل ورزش وجوانان استان سمنان خالی است.

به استعدادیابی به عنوان مقدمه توسعه ورزش قهرمانی توجه شود

رییس هیات ورزش همگانی استان سمنان با بیان اینکه اگر مسوولان استان را درگیر ورزش کنیم بدون شک وضعیت ورزش بهبود می‌یابد، افزود: استعدادیابی کار تخصصی و کار هر مربی و هر تیمی نیست و در این زمینه به عنوان پیش‌نیاز ورزش قهرمانی در استان خلاء وجود دارد ، آموزش و پرورش باید همراه باشد که در این بخش ضعف وجود دارد.

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی اصلی، کاربردی و عملیاتی برای توسعه ورزش و به ویژه ورزش قهرمانی باید در اداره‌کل ورزش و جوانان انجام شود.

هادیان اظهار داشت: حمایت از ورزش اکنون ساختارمند نیست و باید برای ارتقای جایگاه استان سمنان در ورزش متناسب با ظرفیت و استعداد هر شهرستان برنامه‌ریزی شود. انتهای موفقیت در رشته‌های قهرمانی مقام‌آوری در لیگ‌برتر و المپیک است و باید در این ساماندهی شود.

رییس هیات ورزش همگانی استان سمنان تاکید کرد: هیات‌های ورزشی استان باید با تامین منابع مالی، تامین و تقویت زیرساخت‌ها و تربیت منابع‌انسانی توانمند به منظور ارتقای جایگاه استان در ورزش قهرمانی تقویت شوند.

وی یادآور شد: داشتن حامی مالی برای توسعه و تقویت ورزش قهرمانی ضروری است و اکنون صنایع استان سمنان در حد توان خود از ورزش حمایت می‌کنند، اما از آنجایی که صنایع قوی و صنایع مادر در استان سمنان نیست نمی‌توان انتظار کمک مالی زیادی را داشت.

اصلاح و بازنگری در قوانین اهرم توسعه ورزش قهرمانی

رییس هیات ورزش همگانی استان سمنان گفت: طبق قانون اصل ۴۴ باید از ظرفیت بخش خصوصی در ورزش استفاده شود و بر این اساس برخی زیرساخت‌ها مانند سالن‌های ورزشی تخصصی به بخش خصوصی واگذار شود و با توجه به اقتصاد ضعیف هیات‌های ورزشی، اجرای قانون مشکلاتی را برای ورزش ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: قانونگذار تاکید بر واگذاری دارد، اما می‌توان با استفاده از راهکارهایی موثر و جایگزین از واگذاری صرف‌نظر و به توسعه ورزش قهرمانی کمک کرد.

هادیان گفت: ورزش زمانی می‌تواند در مدال‌آوری و قهرمان‌پروری ارتقا یابد که در فضای سالم و بدون باندبازی پیش برود.

وی ادامه داد: آرامش روانی اصل مهم در مدال‌آوری و تقویت انگیزه ورزشکاران است و باید برای رسیدن به جایگاه واقعی استان سمنان در زمینه ورزش قهرمانی وفاق و همدلی اهالی ورزش تقویت شود.

اجرای آمایش ورزشی راهکار جان‌بخشی به قهرمان‌پروری سمنان

رییس هیات ورزش‌های همگانی استان سمنان تصریح کرد: اجرا و پیاده‌سازی طرح آمایش ورزشی کمک‌کننده در قهرمان‌پروری و توسعه ورزش حرفه‌ای است. طبق آمایش رشته ورزشی به طور نمونه مهد کاراته، تکواندو شهر سمنان، هاکی شهر مهدیشهر، رشته‌های رزمی مانند کشتی کوراش و آلیش شهرهای شاهرود و میامی، بیس‌بال روستای فولادمحله در مهدیشهر و مهد موتورسواری گرمسار است.

هادیان اضافه کرد: اگر در هر منطقه متناسب با ظرفیت و استعداد ورزشی زیرساخت‌های تخصصی تقویت شود، ورزش قهرمانی استان پیشرفت چشمگیر خواهد داشت. اداره‌کل ورزش و جوانان توان حمایت مالی تمام و کمال از هیات‌های ورزشی را ندارد، اما می‌تواند در زمینه صدور اجازه قانونی حمایت کند و با ارتباطات بخش‌هایی مانند شهرداری‌ها را برای حمایت از ورزش پای کار بیاورد.

وی تصریح کرد: وضعیت ورزش قهرمانی استان سمنان نسبت به گذشته بهتر شد، قهرمانی و مدال‌آوری ورزشکاران تکواندو، ووشو و کاراته در عرصه بین‌المللی و حضور بازیکنان استان سمنان در ترکیب ملی‌پوشان فوتبال ساحلی نشان از ظرفیت استان در زمینه قهرمان‌پروری است.

ممنوعیت فعالیت بازنشستگان در هیات ورزشی خشکاندن درخت تجربه در مسیر ورزش قهرمانی است

رییس هیات ورزش همگانی استان سمنان تصریح کرد: براساس تصمیم‌گیری‌ها انتخاب بازنشسته به عنوان هیات ورزشی ممنوع شد و تصویب این قوانین اشتباه اساسی و سد راه توسعه ورزش است.

وی ادامه داد: ورود افراد بازنشسته که پس از سال‌ها فعالیت آب‌دیده شدند و تجربه دارند به عنوان رییس هیات ورزشی ممنوعیت دارد و این موضوع چالش اساسی ورزش شده است.

وی تاکید کرد: برای توسعه ورزش قهرمانی باید برنامه‌محور عمل و از ظرفیت پیشکسوتان استفاده شود.

ترمزگیر ورزش قهرمانی استان سمنان چه عواملی هستند؟

سرمربی تیم فوتبال‌ ساحلی پارت سمنان گفت: فقدان وحدت و همدلی در بین مسوولان ریشه اصلی مشکلات و موانع پیشرفت ورزش قهرمانی و حرفه‌ای استان سمنان است.

دهرویه ادامه داد: مقوله ورزش و توسعه ورزش در استان سمنان به سمت مسایل سیاسی رفته که این موضوع آفت ورزش قهرمانی محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: به عنوان نمونه رهبر معظم انقلاب به دفعات تاکید کرده‌اند نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کار اجرایی دخالت نکنند و تنها به قانون‌گذاری بپردازند، اما در استان سمنان نمایندگان به این مساله توجه ندارند و رویکردهایی دیده می شود که درمجموع به خیر و صلاح استان نیست.

فعال ورزشی و رسانه‌ای سمنان تصریح کرد: مردم و اهالی ورزش هوشیار و جلوتر از مسوولان هستند و مسایل مختلف را می‌دانند و برای ترویج، ترغیب و تشویق جامعه به سمت ورزش قهرمانی باید وحدت رویه تقویت شود.

دهرویه تاکید کرد: اداره‌کل ورزش و جوانان استان سمنان برای توسعه ورزش قهرمانی همراهی لازم را ندارد و از اساس این مجموعه برای اوج گیری و کمک به ورزش قهرمانی در استان سمنان یک دست نیست.
فعال ورزشی و رسانه ای استان سمنان افزود: مشکل دیگر ورزش قهرمانی در استان سمنان بیگانه‌بودن صنعت با ورزش است.

وی یادآور شد: جهانیان ورزش را به عنوان یک صنعت، شغل و حرفه می‌دانند که اقتصاد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما این دیدگاه در استان سمنان وجود ندارد و صنعتگران به عرصه ورزش ورود نکردند و مشوقی برای آنان نیز در این زمینه از سوی مسوولان درنظرگرفته نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: برای موفقیت استان سمنان در ورزش قهرمانی باید ورزش برای مسوولان ما به عنوان یک دغدغه اصلی مطرح باشد و به عنوان یکی از اولویت ها برای آن برنامه ریزی صورت گیرد.

چند شغله بودن روسای هیات‌های ورزشی آفت ورزش قهرمانی

سرمربی تیم فوتبال پارت سمنان گفت: برخی روسای هیات‌های ورزشی چند شغله هستند و همین موضوع از تمرکز آنان بر پیگیری مشکلات و مسایل هیات‌های ورزشی می‌کاهد.

دهرویه ادامه داد: رییس هیات‌های ورزشی در بیشتر استان‌های کشور تک شغله هستند و فقط دغدغه ورزش دارند و در استان سمنان مساله به این شکل نیست و این آسیبی جدی برای ورزش قهرمانی و مانع رشد آن محسوب می شود.

وی تصریح کرد: زمانی که ورزش آلوده به سیاست شد، دیگر نمی‌توان به شکوفایی ورزش امیدوار بود، در عصر کنونی مردم متوجه و دلسرد می‌شوند و همچنین در نهایت دود آلوده شدن ورزش با سیاست به چشم مردم می‌رود.

بیشتر بخوانید: سبد خالی ورزش استان سمنان از حمایت مالی صنعتگران

الگوسازی ترسیم ‌کننده آینده روشن برای ورزش قهرمانی استان سمنان

دهرویه افزود: باید استعدادیابی و قهرمان‌پروری از سنین پایین و دوره پایه مورد توجه باشد.

وی افزود: طی ۲۵ سال گذشته هیچ تیمی از استان سمنان وارد لیگ برتر نشد و باید این ضعف آسیب‌شناسی و موانع رفع شود.

پولی شدن ورزش، داغی بر دل ورزش قهرمانی

مربی تیم فوتبال پارت سمنان گفت: سمنان به عنوان مرکز استان دارای کمترین سرانه ورزشی است و اگر می‌خواهیم سمنان در ورزش قهرمانی حرفی برای گفتن داشته باشد باید تقویت زیرساخت‌ها ورزشی و تامین منابع مالی مورد توجه باشد.

وی ادامه داد: اکنون برای ورود به هر رشته ورزشی باید شهریه‌ با هزینه بالا پرداخت شود، درحالیکه سیاست انقلاب اسلامی پولی شدن ورزش نبود.

وی با اشاره به اینکه اکنون باشگاه‌ها بدون اینکه امکانات کافی و استاندارد و حتی استاد کاربلد و متخصص داشته باشند، هزینه‌های زیادی به عنوان شهریه از ورزشکاران دریافت می‌کنند،تاکید کرد: ضرورت دارد به منظور ترغیب جامعه به ورزش و به ویژه ورزش قهرمانی نظارت بر باشگاه و ارایه خدمات استاندارد نظارت‌ها افزایش یابد.

دهرویه اظهار داشت: افرادی که الفبای ورزش را بلد نیستند به عنوان مربی پایه در باشگاه‌ها انتخاب می‌شوند و نظارت بر انتخاب مربی ماهر وجود ندارد و این موضوع ضعف بزرگ برای ورزش استان سمنان محسوب می‌شود.

توسعه ورزش قهرمانی در استان سمنان نیازمند وحدت و عزم جدی

دهرویه بیان کرد: سالن ورزشی دستگاه‌های اجرایی صبح‌ها غیرفعال است و اگر اعتقادی به ورزش قهرمانی در استان سمنان وجود دارد، می‌توان از این ظرفیت برای جبران کمبودها استفاده کرد، اما دستگاه‌های اجرایی در این زمینه همراه نیستند.

فعال حوزه ورزش و رسانه با بیان اینکه زمین چمن مناسب برای فوتبال در سمنان وجود ندارد، افزود: ۲ سالن ورزشی در سمنان وجود دارد که از استانداردهای کافی برخوردار نیست و از سوی اداره‌کل ورزش و جوانان به تازگی منع فعالیت در آنها اعلام شد.

وی یادآور شد: الینا صفاجو قهرمان جهانی کاراته سالن تخصصی برای ورزش ندارند و در بوستان و زمین آسفالت تمرین می‌کند.

دهرویه تصریح کرد: خانه تکواندو ، خانه هندبال، خانه کشتی، از جمله زیرساخت‌های تخصصی لازم برای توسعه ورزش قهرمانی در استان سمنان است که برخی به مزایده و برخی به اجاره گذاشته شد.

وی اضافه کرد: انتظار نیست که استان سمنان در لیگ برتر و لیگ دسته یک تیم داشته باشد، اما استان می‌تواند در لیگ دسته‌سوم حرفی برای گفتن داشته باشد.

ارایه بسته‌های تشویقی راهکار ترغیب صنایع به حمایت مالی از ورزش

دهرویه اظهار داشت: در برخی شهرهای کوچک‌تر از سمنان، با صنایعی حتی ضعیف‌تر، شاهد حمایت خوب صنعت از ورزش و تیم‌داری هستیم و حامی مالی برای تیم‌ها وجود دارد.

دهرویه یادآور شد: در نظر گرفتن برخی معافیت‌ها، بسته‌های تشویقی و تسهیل در انجام امور صنایع موثر در ترغیب صنعتگران به حمایت مالی از تیم‌های ورزشی استان سمنان است.

وی خاطرنشان کرد: همراهی و نقش‌آفرینی رسانه در زمینه ترویج فرهنگ توجه به مسوولیت اجتماعی در ترغیب صنایع به حمایت مالی از ورزش موثر است.

تامین مالی و استعدادیابی ۲ رکن اساسی در توسعه ورزش قهرمانی

رییس‌ هیات کاراته استان سمنان گفت: آموزش، استعدادیابی، تامین منابع مالی و سرمایه‌گذاری، برگزاری مرتب اردوهای ورزشی و برگزاری و حضور در مسابقات لیگ و رویداهای مهم، از عوامل موثر در توسعه رشته قهرمانی است.

افضلی ابراز داشت: در بین تمام عوامل گفته شده استعدادیابی و سپس سرمایه‌گذاری بر روی نخبگان ورزشی مسیر موفقیت را هموار می‌کند و تضمین‌کننده توسعه ورزش قهرمانی است.

وی اضافه کرد: کمبود زیرساخت‌ها و نبود سالن اختصاصی مشکل اصلی کاراته کاران استان سمنان است و ایجاد زیرساخت خانه کاراته برای این رشته ورزشی با هدف مدال‌آوری بیشتر در مسابقات بین المللی و جهانی یک ضرورت است.

افضلی با اشاره به اینکه با توجه به ظرفیت استان سمنان در رشته کاراته در زمینه قهرمانی انتظار می‌رود خانه کاراته در استان سمنان ایجاد شود، تاکید کرد: رشته کاراته از جمله رشته های ورزشی پرطرفدار در بین کودکان، نوجوانان و جوانان است که می توان با ساماندهی زیرساخت ها، این استان مستعد را به قطب کاراته کشور تبدیل کرد.

رییس‌ هیات کاراته استان سمنان تصریح کرد: تامین منابع مالی در کنار تامین زیرساخت نقشی مهم در توسعه ورزش قهرمانی در رشته کاراته دارد.

وی خاطرنشان کرد: استان سمنان در توسعه ورزش قهرمانی از کمبود نیروهای متخصص در زمینه مربی‌گری رنج می‌برد و دعوت از مربی‌های ملی و بین‌المللی برای شکوفایی استعدادهای ورزشی نیارمند تامین اعتبار است.

افضلی یادآور شد: باشگاه‌ها بانی و متولی لیگ هستند، اما ارتباط بین صنعت و ورزش در استان سمنان کمرنگ است و هیات ورزشی ناگزیر به حمایت تیم‌ها با بودجه اندک است و با این میزان بودجه نمی‌ توان آینده درخشانی برای ورزش قهرمانی متصور شد.

رییس‌ هیات کاراته استان سمنان تصریح کرد: حمایت حامیان در توسعه این رشته ورزشی موثر است و انتظار می‌رود حامیان در بخش ورزش با حمایت مالی خود در توسعه ورزش قهرمانی، معرفی پرچم ایران و اقتدار کشور در عرصه‌های بین المللی و جلوگیری از گسترش آسیب‌های اجتماعی کمک کنند.

حامیان مالی ورزش ساماندهی شوند

رییس هیات کاراته استان سمنان گفت: شمار حامیان مالی ورزش در استان اندک است، اما همین تعداد اندک حامیان مالی به شکل صحیح به ورزش ورود نمی‌کنند و باید ساماندهی حامیان مالی در دستور کار باشد.

افضلی افزود: ضرورت دارد مصوبه و راهکار قانونی برای ورود حامیان مالی به عرصه ورزش تعریف شود تا حمایت‌ها در بخش اولویت‌دار در گام نخست محقق شود و سپس ورزشکاران قهرمانی منتفع شوند.

وی بیان کرد: برای حفظ حامیان مالی ورزش باید تلاش شود، چرا که برخی هیات‌های ورزشی حامی مالی برای تیم پیدا می‌کنند، اما حامی پس از مدتی از ادامه همکاری انصراف می‌دهد و در چنین مواردی قطعا ایراد از هیات‌ها است و باید آسیب‌شناسی شود چه کردیم که حامی مالی فرار می‌کند.

وی تاکید کرد: کارگروه ساماندهی حامیان مالی در حوزه ورزش تشکیل می‌شود.

وحدت و همدلی حلقه مفقوده در توسعه ورزش قهرمانی

رییس هیات کاراته استان سمنان گفت: وفاق، همدلی و تعامل حلقه مفقوده در توسعه ورزش قهرمانی استان است.

وی ادامه داد: حتی این مساله در آیین های تجلیل نمود پیدا می کند و برای تجلیل از یک قهرمان ملی استان سمنان هر گروه برای خودش مراسم تجلیل می‌گیرد و از همه اهالی ورزش در آیین تجلیل دعوت نمی‌کند و این نمونه کوچک از نبود وفاق و همدلی است که به ورزش ضربه می‌زند.

وی افزود: بخش‌های مختلف مانند آموزش و پرورش، بسیج، دانشگاه وبخش کارگری اعضای مجمع هیات ورزشی را تشکیل می‌دهند که این اعضا فقط در هنگام برگزاری مجمع و انتخاب رییس هیات گرد هم می‌آیند و بعد از برگزاری مجمع همه کنار می‌کشند، اگر می‌خواهیم ورزش استان سمنان ارتقا یابد باید وفاق و همدلی برای تسهیل شرایط تقویت شود.

سعید صادقی مقدم رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان سمنان نیز در این میزگرد با تاکید بر اهمیت نقش ورزش در سلامت جسمانی آحاد جامعه و تقویت شور و نشاط اجتماعی، آمادگی ایرنا برای برگزاری سلسه میزگردهای مرتبط با ورزش استان را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ورزش قهرمانی همچون دستاوردهای علمی می‌تواند حضور کشور بر قله‌های موفقیت در عرصه‌های بین‌المللی را تثبیت کند و پرچم کشور را در مقابل چشمان هزاران هزار تماشاچی مسابقات جهانی به اهتزار دربیاورد و بر اقتدار، عزت‌مندی کشور بیفزاید و موجب تقویت نشاط اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی شود، اما برای توسعه ورزش قهرمانی تغییر نگرش‌ها، تامین منابع مالی و برنامه‌ریزی کارشناسی، مدون و تعریف چشم‌انداز لازم است و انتظار می‌رود این راهبرد پیش از پیش در استان سمنان مورد توجه قرار گیرد.

برچسب‌ها