به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رسانههای پاکستانی، بازدید رسمی «ملا بخت رحمان شرافت» از اسلامآباد درحالی صورت میگیرد که پاکستان حکومت موقت طالبان را به سهل انگاری در مراقبت از مرزهای مشترک و عملکرد ضعیف در مبارزه با تروریسم به ویژه عناصر ضدپاکستانی متهم میکند.
در بحبوحه تنشهای سیاسی و مرزی پاکستان و افغانستان، وزیر راهآهن حکومت طالبان برای پیشبرد مذاکرات دو کشور درباره طرح کریدور ریلی به اسلامآباد سفر کرده و جلساتی با مقامات وزارت راهآهن پاکستان برگزار کرد.
منابع خبری اعلام کردند: طرف افغانستانی متعهد به اجرای فوری مطالعه فنی طرح ریلی "ترانز افغان" شد و مسوولان پاکستان نیز وعده مشابه را داده و آمادگی اسلامآباد را برای همکاری با ازبکستان جهت تامین بودجه مورد نظر اعلام کردند.
پروژه راه آهن ترانزافغان ابتدا در دسامبر ۲۰۱۸ توسط ازبکستان با هدف گسترش شبکه ریلی افغانستان از مزارشریف به کابل و سپس به ولایت ننگرهار، جایی که خط آهن از مرز تورخم می گذرد و از طریق پیشاور وارد پاکستان می شود، پیشنهاد شد. پس از ورود به پاکستان، کالاها برای اتصال به سیستم ریلی پاکستان تخلیه میشوند و از آنجا در نهایت به بندرهای کراچی و گوادر پاکستان میروند.
تلاش پاکستان برای دسترسی سریعتر به کشورهای آسیای میانه که با عنوان طرح «خط آهن ترانز افغان» و مشارکت کشورهای افغانستان و ازبکستان رونمایی شد، به علت تداوم ناامنی ها در افغانستان و عدم ثبات سیاسی لازم میتواند چالش های مهمی مقابل این طرح قرار دهد.
براساس آنچه که مقامات پاکستانی میگویند، خط آهن ترانز افغان کوتاهترین و اقتصادی ترین مسیر برای این کشور از طریق افغانستان برای دسترسی به کشورهای آسیای میانه خواهد بود که با حرکت از شهر پیشاور و عبور از کابل و مزار شریف، وارد ازبکستان میشود.