به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «عبدالله اللافی» عضو شورای ریاستی لیبی امروز ( چهارشنبه ) در دیدار با «محمد الحراری» رئیس کمیته مرزهای زمینی و دریایی در مقر دفتر این شورا گفت: این روند توسط قواعد پایدار حقوق بینالملل تنظیم و توسط مکانیسمهای شناخته شدهای که حقوق همه کشورها را حفظ و از هرگونه تجاوز خارج از آن قوانین و سازوکارها جلوگیری میکند، اداره می شود.
وی اظهار داشت: دولت لیبی به تصمیم سابق سازمان وحدت آفریقا برای احترام به مرزهای به ارث رسیده از دوران استعمار همانطور که در مورد همه کشورهای عضو اتحادیه آفریقا صادق است، متهد است.
عضو شورای ریاستی لیبی در این دیدار با تاکید بر اینکه این شورا به موضوع مرزهای زمینی و دریایی مرتبط با حاکمیت و امنیت ملی اهمیت زیادی می دهد، افزود: شورای ریاستی لیبی به جلسات دوره ای خود با کمیته و سایر طرف های ذیربط ادامه خواهد داد.
مجلس نمایندگان لیبی اعلام کرد که اعلامیه مصر برای تعیین مرزهای دریایی به صورت «یک جانبه» و بدون مشورت قبلی را نمی پذیرد.
کمیتههای امور خارجه و دفاع مجلس نمایندگان لیبی در بیانیه مشترکی که در وب سایت رسمی این مجلس منتشر شد، تعجب خود را از این اقدام مصر ابراز کردند و از دولت مصر خواستند فورا" آن را پس بگیرد.
در این بیانیه آمده است که « آنچه رخ داده تجاوز به روح برادری و نقض حاکمیت است که بر اساس قوانین بین المللی به عنوان مرزبندی ناعادلانه نمی توان آن را پذیرفت و تجاوز آشکار به مرزهای دریایی لیبی است».
این بیانیه اشاره کرد که این مرزبندی به روابط تاریخی دو کشور لطمه می زند و انتظار می رفت که قاهره شرایط سیاسی سختی که لیبی پشت سر می گذارد را در نظر بگیرد.
کمیته های یاد شده تاکید کردند که تعیین مرزها از طریق مذاکراتی انجام خواهد شد که منافع متقابل دو کشور را تضمین کند و بر اساس اصول سازمان ملل متحد و قوانین دریا باشد.
به گزارش سایت مصری «ماسپرو»، « عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر روز سه شنبه گذشته در خصوص تعیین مرزهای دریایی مصر در غرب دریای مدیترانه تصمیم ریاست جمهوری با شماره ۵۹۵ سال ۲۰۲۲ که در روزنامه رسمی منتشر شد را صادر کرد.
تصمیم السیسی شامل این بود که مرزهای دریای سرزمینی مصر از نقطه مرز زمینی مصر و لیبی، نقطه شماره (۱) شروع و بطول (۱۲) مایل دریایی به نقطه شماره (۸) می رسد و سپس خط مرزی دریایی غربی مصر از نقطه شماره (۸) به سمت شمال به موازات نصف النهار (۲۵) شرقی شروع می شود و به نقطه شماره (۹) می رسد.