زنجان – ایرنا - مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان گفت: امسال شاخص‌های مربوط به عملیات عمران شهری در استان رشد قابل توجهی داشت که یکی از آنها افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی آسفالت معابر شهری نسبت به سال گذشته است.

به گزارش ایرنا، عمران شهری نقش مستقیمی در ارتقای کیفیت محیط و افزایش رضایت مندی شهروندان دارد.

توسعه عمران شهری همواره جزو برنامه های مدیریت شهری است و موفقیت در آن نقش مهمی در تامین انتظارات شهروندان ایفا می کند.

امسال در استان زنجان، عمران شهری جزو برنامه های اولویت دار مدیریت استان قرار گرفته است به طوری که براساس اعلام اداره امور شهری و شوراهای استانداری زنجان از ابتدای سال جاری تاکنون هزار و ۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبارات ارزش افزوده و سایر وجوه به شهرداری‌های استان پرداخت شده است.

این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۰۰ درصد افزایش و نسبت به کل سال قبل ۲۸۰ درصد رشد دارد.

بر همین اساس از شروع فعالیت دولت سیزدهم در استان زنجان تاکنون، هزار و ۳۴۳ میلیارد تومان به شهرداری های استان از محل اعتبارات ارزش افزوده ماده ۳۸ شامل اعتبارات ارزش افزوده استانی، ماده ۳۹ شامل اعتبارات ارزش افزوده سازمان شهرداری ها، وجوه تخصیصی از محل اعتبارات تملک دارایی های استان و اعتبارات قیر رایگان پرداخت شده که این حمایت ها تاثیر قابل توجهی در شتاب توسعه عمران شهری در استان داشته است.

خبرنگار ایرنا برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اقدامات و رویکردهای مدیریت شهری در استان با سعید خلجی مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان گفت و گو کرده است.

ایرنا. نحوه توزیع اعتبارات ارزش افزود و سایر اعتبارات بین شهرداری ها استان چگونه است؟

مبنای اعتبارت ارزش افزوده بر اساس قانون بر پایه جمعیت شهرها است اما در توزیع اعتبارات تملک دارایی ها و همچنین اعتبارات ماده ۴۲ (حقوق گمرکی) و ماده ۵۸، شاخص محرومیت نیز در توزیع اعتبارات مورد توجه قرار می گیرد تا شهرهای محروم از این منابع بیشتر بهره مند شوند و در اولویت قرار گیرند.

ایرنا. شرایط بودجه های شهرداری استان در سال جاری چگونه است؟

امسال بودجه مصوب شهرداری های استان از هزار و ۸۶۴ میلیارد تومان به ۲ هزار و ۵۴۱ میلیارد تومان رسیده که این افزایش ناشی از اختصاص اعتبارات به شهرداری ها است.

در زمان حاضر سرانه بودجه جمعیت شهری در استان زنجان به سه و نیم میلیون تومان رسیده که با افزایش اعتبارات امیدواریم این شاخص تا پایان سال از چهار میلیون تومان هم عبور کند.

این در حالی است که سرانه بودجه در سال قبل در استان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و در سال ۱۳۹۹ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود.

ایرنا. اقدامات شاخص شهرداری ها استان در سال جاری چه بوده است؟

شوراهای شهر و شهرداری های استان در سایه برنامه ریزی هایی که داشتند موفقیت های خوبی را در حوزه عمران شهری کسب کردند.

از ابتدای امسال تاکنون عملیات آسفالت ریزی با بیش از ۲۶۵ هزار تن آسفالت در سطح ۲ میلیون و ۱۷۲ هزار متر مربع معابر با مجموع هزینه ۳۸۰ میلیارد تومان در سطح شهرهای استان اجرا شده است که این عملکرد نسبت به سال قبل بیش از ۳۰۰ درصد رشد دارد.

امسال همچنین بیش از ۱۰۶ کیلومتر عملیات جدولگذاری در معابر شهری استان انجام شده و بیش از ۹۷ هزار مترمربع به فضای سبز و پارک ها در شهرهای استان اضافه گردیده است.

ایرنا. در خصوص توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی شهرها چه اقداماتی داشتید؟

دولت کمک هایی را در جهت تجهیز و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهرها برنامه ریزی کرده است.

امسال طبق برنامه برنامه ریزی قرار است در شهرهای زنجان و ابهر مجموعا ۸۱ دستگاه اتوبوس، مینی بوس و ون به صورت یارانه ای در اختیار شهرداری ها قرار گیرد به این صورت که ۲۰ درصد مبلغ خرید توسط شهرداری ها پرداخت می شود و مابقی را دولت در قالب یارانه شهرداری ها تقبل می کند.

شهرداری زنجان در خصوص جذب کمک های یارنه ای دولت عملکرد خوبی داشته و تا به امروز ۱۲ دستگاه اتوبوس توسط شهرداری زنجان تامین شده است.

پشتیبانی ها و اقدامات حمایتی استان از شهرداری ها متناظر با تلاش و کوشش شهرداران و مجموعه شوراهای اسلامی شهرها است که عملکردها در این زمینه در مرکز استان مطلوب می باشد.

ایرنا. نحوه جذب نیرو در شهرداری ها همواره جزو امور مساله ساز بوده، الان روند جذب و به کارگیری ها به چه صورتی است؟

از سال ۹۴ به بعد هرگونه جذب و به کارگیری نیرو در شهرداری ها منوط به شرایط و ضوابط سازمان شهرداری ها است.

عمدتا نیروها باید از طریق آزمون و با ضابطه وارد شوند که ما از سال گذشته این رویکرد را داریم و اجازه ورود خارج از ضابطه را به مجموعه شهرداری ها نمی دهیم و تلاش می کنیم افرادی که قبلا وارد شده اند، تعیین تکلیف شوند.

ایرنا. عمده برنامه ها و اولویت های استان در حوزه مدیریت شهری چیست؟

عمده رویکرد و برنامه های استان در حوزه مدیریت شهری اولا هوشمندسازی و ارائه خدمات الکترونیکی در شهرداری ها است که در این راستا برنامه ای را شروع کردیم تا بتوانیم فرآیند هوشمندسازی را در شهرهای پر جمعیت استان داشته باشیم، با تحقق این امر، عملا شاهد افزایش سطح خدمات عمومی و کاهش مراجعه مردم خواهیم بود.

برخی از چالش هایی که استان در سال های قبل با آن درگیر بود، مثل طرح های تفصیلی و جامع؛ در این خصوص هم برنامه مدیریت شهری استان این است که به سمت اصلاح این طرح ها در جهت کاهش مشکلات مردم پیش برویم.

یکی از اصلی ترین برنامه های ما در دفتر امور شهری افزایش بهره وری و ساماندهی نیروی انسانی در شهرداری ها است که در این زمینه اقداماتی را شروع کرده ایم.