به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، وحید حدادیاصل امروز پنجشنبه در اجلاس رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و علم و فناوری سراسر کشور با اشاره به موضوع محدودیت تحصیل دختران افغانستانی گفت: به دلیل اینکه موضوع دختران دانشجوی افغانستانی خاص است، شرایط حضور مجازی را برای آنها فراهم کردهایم و به احتمال زیاد بعضی از دانشگاهها، تعدادی از دانشجویان افغانستانی را بورسیه میکنند.
قائممقام وزیر علوم در حوزه بینالملل با بیان اینکه دانشجویان دختر افغانستانی باید هزینه تحصیل خود را بپردازند، افزود: برخی سازمانها پرداخت هزینه تحصیلی این گروه از دانشجویان را پذیرفتهاند؛ لذا هزینه و بار مالی به دانشگاهها و وزارت علوم تحمیل نمیشود. همچنین تاکنون ۲ سازمان بینالمللی، هزینههای تحصیلی این دانشجویان را پذیرفتهاند.
فرصت مطالعاتی برای ۴ کشور صادر نمیکنیم
حدادی اصل درباره برنامههای جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با کشورهای اروپایی گفت: با رژیم صهیونیستی فینفسه و با دیگر کشورها به واسطه عملکرد آنها مشکل داریم. قصد داشتیم دفتری را در کشور آلمان افتتاح کنیم؛ اما به دلیل وقایع اخیر به مشکل برخوردیم. در حال حاضر، فرصت مطالعاتی برای کشورهای کانادا، انگلیس، آلمان و فرانسه صادر نمیکنیم.
قائممقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه اظهار داشت: وزارت علوم در ۷۰ سازمان بینالمللی عضویت دارد و حق عضویت پرداخت میکند اما از این سازمانها هیچ بهرهای نمیبَرَد.
وی خاطرنشان کرد: جلساتی را با رؤسای دانشگاهها در خصوص سازمانهای بینالمللی (از جمله سازمان یونسکو) و اقدامات و کمکهای آنها برگزار خواهیم کرد؛ زیرا به نظر میرسد دانشگاهها نمیدانند چگونه میتوانند از ظرفیتهای این سازمانها استفاده کنند.
پیگیر موضوع خروج اسامی ۲۷ دانشگاه ایرانی از فهرست دانشگاههای مورد تایید عراق هستیم
حدادی اصل با بیان اینکه کشور عراق ۲۷ دانشگاه ایرانی را به دلیل اینکه جزو رتبهبندی شانگهای نبودند، از لیست خود خارج کرده است، گفت: مکاتباتی در این زمینه انجام دادهایم و در هفته آتی، در ارتباط با این موضوع به کشور عراق سفر خواهم کرد.
وی به ظرفیت کشورهای همسایه نیز اشاره کرد و افزود: اتحادیه دریای خزر ظرفیت بسیار بالایی دارد. در نظر داریم که این اتحادیه را در چهار گوشه کشور یعنی شمال، جنوب، غرب و شرق داشته باشیم.
قائم مقام وزیر علوم در ادامه ارتباط در حوزه دریای خزر را «خوب» دانست و گفت: میخواهیم در ارتباط با روسیه وقت بیشتری بگذاریم و در آینده سفری به بلاروس خواهیم داشت. در گذشته، کشورهای اروپایی و همسایه انتظار داشتند که به آنها دانشجو اعزام کنیم اما شرایط به نحوی تغییر کرده است که در داخل کشور دانشجو بپذیریم.
حدادیاصل افزود: کشورهای اروپایی و همسایه پذیرفتهاند که ما میتوانیم از دیگر کشورها دانشجو بپذیریم. شرایط مساعد محدود به دانشگاهها نیست؛ پارکهای علم و فناوری هم وضعیت خوبی دارند و میتوانیم دانش و فناوری را منتقل کنیم. معاون علم و فناوری وزارت علوم در اولین گام با چین ارتباط برقرار کرد.
قائممقام وزیر با بیان اینکه در حوزه کشورهای آفریقایی توانستهایم با کشور «مالی» ارتباط خوبی برقرار کنیم، گفت: آنها میخواهند دانشگاههای فنی ما در آنجا حضور داشته باشند.
حدادیاصل گفت: به دنبال توسعه علوم انسانی هستیم؛ اما برخی کشورها با تصور اینکه به دنبال ترویج افکار و عقاید خود هستیم، با آن مخالفت میکنند. توسعه علوم فنی میتواند زمینهساز حضور رشتههای علومانسانی باشد.