به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از اسپوتنیک، این اعتراف در بحبوحه اظهارات مکرر مقامهای ارشد روسیه از جمله سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور مبنی بر اینکه ائتلاف غربی در اوکراین «جنگ نیابتی» علیه روسیه به راه انداخته است، صورت میگیرد. رسانههای غربی و برخی مقامات از جمله بوریس جانسون نخستوزیر سابق بریتانیا بهشدت این اتهامات را رد کردهاند.
رزنیکوف در مصاحبهای جنجالی با تلویزیون اوکراین تصریح کرد: در نشست سران ناتو در مادرید در ژوئن ۲۰۲۲، به وضوح مشخص شد که در دهه آینده، فدراسیون روسیه تهدید اصلی برای اتحادیه اروپا بهشمار خواهد آمد.
این مقام اوکراینی در ادامه اظهارات خود، مدعی شد: اما امروز اوکراین این تهدید را از بین میبرد. ما امروز ماموریت ناتو را انجام میدهیم. آنها خون خود را نمیریزند بلکه این خون ما است که ریخته میشود و به همین دلیل است که آنها باید برای ما تسلیحات تهیه کنند.
وی افزود: شرکای غربی اوکراین پیوسته به این کشور یادآوری میکنند که مانند یک سپر دفاعی واقعی در حال محافظت از کل جهان متمدن و غرب در برابر روسیه است.
رزنیکوف با ابراز اطمینان مطلق در مورد ورود نهایی اوکراین به ناتو گفت: من متقاعد شدهام که این یک امکان کاملا واقعبینانه است. البته این امری واضح است که آنها بهطور جمعی این تصمیم سیاسی را قبل از پیروزی ما در این جنگ اتخاذ نخواهند کرد اما پس از پیروزی ما، پس از پایان همه این جریانات و رسیدن به نوعی صلح و ثبات پایدار، کشورهای ناتو در درجه اول به ساخت این معماری امنیتی علاقهمند خواهند شد. آنها از نقاط ضعف خود مطلع هستند و میدانند که چه کسی قوی و قدرتمند است.
او ادامه داد: امروز کشورهای ناتو به ما آموزش میدهند، اما فردا افسران، گروهبانها و حتی سربازان ما به آنها یاد خواهند داد که چگونه با روسها بجنگند، چرا که روسیه همچنان یکی از تهدیدات ناتو و کل اروپا باقی خواهد ماند.
وزیر دفاع اوکراین در ادامه مدعی شد که این کشور در حقیقت همین حالا هم یکی از اعضای ناتو است و از جهات گوناگون مثل پایبندی به بسیاری از استانداردهای این ائتلاف از جمله کنترل غیرنظامی دموکراتیک ارتش، سیستمهای شفاف و روشن در بحث خرید تسلیحات نظامی و تدارکات و نیز در برنامهریزی عملیاتهای مشترک، کارکردی شبیه اعضای این اتحادیه دارد.
به گفته رزنیکوف، ناتو فقط یک ائتلاف نظامی نیست بلکه یک بلوک اقتصادی و سیاسی نیز هست و روزی فرا خواهد رسید که این ائتلاف از کییف بخواهد که به آن ملحق شود.
میدان آزمون و خطایی به نام اوکراین
رزنیکوف همچنین در مورد تحویل برنامهریزی شده تسلیحات پیشرفته ناتو به کییف اظهار داشت: اوکراین به نوعی به عنوان یک میدان آزمون و خطا برای اثبات قابلیت و کارایی سلاحهای کشورهای غربی و شرکتهای بزرگ سازنده تسلیحات تبدیل شده است و به شرکای خود نشان میدهد که این همکاری، در قالب نوعی آزمایش رزمی، عملیاتی شده و به خوبی کار میکند.
به نوشته اسپوتنیک، وزیر دفاع اوکراین از افزودن این جمله که این «آزمایش رزمی» به قیمت جان دهها هزار شهروند اوکراینی تمام شده است، اجتناب کرد و به استفاده بیرویه ارتش اوکراین از سیستمهای توپخانهای که ناتو در اختیارش گذاشته برای بمباران شهرها و شهرکهای غیرنظامی در استان دونباس و سایر نقاط این کشور هیچ اشارهای نکرد.
رزنیکوف در نهایت از ایالات متحده و متحدانش خواست تسلیحات بیشتری از جمله موشکهای تاکتیکی ATACMS با برد ۳۰۰ کیلومتر، سامانههای دفاع هوایی، راکتها، تانکها، نفربرهای زرهی و هواپیماهای بیشتری در اختیار اوکراین قرار دهند.
به نوشته اسپوتنیک، اظهارات جنجالی وزیر دفاع اوکراین پس از اعترافاتی که آنگلا مرکل صدراعظم سابق آلمان، فرانسوا اولاند رئیس جمهور سابق فرانسه و پترو پوروشنکو رئیس جمهور سابق اوکراین در اواخر سال ۲۰۲۲ درباره توافقات مینسک (که مسکو - به اشتباه - آن توافقات را وسیلهای برای دستیابی به صلحی پایدار در اوکراین میدانست) بر زبان آوردند، بار دیگر پرده از این حقیقت برداشت که تمام آن توافقات، پوشالی و ساختگی بود و تنها به عنوان ابزاری برای خرید زمان در جهت تسلیح مجدد کییف با کمک غرب، بهمنظور آمادهسازی این کشور برای درگیری بلند مدت نظامی با روسیه، طراحی شده بود.