حمیدرضا خادم روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: خانه تاریخی مجبول به مالکیت بانک سپه به علت قدمت ساخت و سست بودن سازه در بارندگیهای اخیر دچار فرسایش شده و به طور کامل فروریخت.
وی ادامه داد: ریزش ۱۰۰ درصدی این سازه مسیر اثر تاریخی پله بچیلون دزفول را مسدود و مشکلاتی برای اهالی ایجاد کرد این در حالی است که بارها هشدارهای لازم به مالک خانه در خصوص مرمت و استحکام بخشی داده شده بود ولی اقدامی در این خصوص انجام نشد.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با بیان اینکه این خانه تاریخی ثبت ملی نبوده و پیش از این نیز دچار ریزش شده بود، اظهار کرد: طی بازدیدهایی که از محل انجام شده شهرداری منطقه ۲ دزفول مجاب به رفع خطر کردن و ایمن سازی محل شد که اقدامات در حال انجام است.
خادم با بیان اینکه ریزش تاج این سازه خانههای اطراف را نیز تهدید میکند، گفت: هشدارهای لازم به همسایهها داده شده و کارشناسان میراث فرهنگی در حال بررسی و پیگیری موضوع هستند.
وی به معضلات و چالشهای بافت قدیم دزفول اشاره کرد و افزود: مرمت خانههای تاریخی و احداث خانههای سنتی در بافت قدیم نیازمند برنامههای کارشناسی و احیای این بافت نیازمند همکاری مالکان و مسوولان است تا شاهد اقداماتی در حد شان و منزلت این بافت کهن باشیم.
پله بچیلون دزفول بهمن ماه ۸۸ با شماره ۲۹۱۷۸ در زمره آثار ملی میراث فرهنگی ثبت شده است.
مجموعه تاریخی پله بچیلون دزفول یکی از آثار شاخص و قدیمی این شهر است که ارتفاعات شهر را به رودخانه دز وصل می کند.
با احیای این بنای تاریخی، ورود به یکی از مهمترین مسیرهای گردشگری بافت کهن دزفول شامل گذرهای مهراس، سیوند، هفت پر، صوبیون و سراب تسهیل مییابد.
مجموعه تاریخی پله بچیلون (پلا بچیلون، بندار بچیلون) بنایی قاجاری است که با توجه به اختلاف سطح محله های لوریان و مقدمیان با رودخانه جهت سهولت دسترسی اهالی به ساحل احداث شده است و همچنان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
این مجموعه تاریخی سال ۹۸ با همکاری سازمان نوسازی شهرداری دزفول مرمت شد.
مسیر پله بچیلون دزفول فروردین ماه امسال نیز به علت ریزش این خانه تاریخی مسدود شده بود.