مهدی رشیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آخرین اصلاحات مربوط به طرح تفصیلی شهر بجنورد در چند سال پیش انجام شد و در آن، ضوابط شهرسازی در بافت میانی و حاشیه ای شهر متفاوت دیده شده بود اما بر اساس بازنگری جدید، ضوابط در تمام نقاط شهر یکپارچه شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی افزود: ضوابط شهرسازی در محلات واقع در محدوده شهر با ضوابط شهرسازی در بافت میانی شهر بجنورد منطبق شده است و بر این اساس زمان رسیدگی به پرونده ها کوتاه می شود.
وی تصریح کرد: در طرح تفصیلی شهر بجنورد، مغایرت ها با آیین نامه ها و مقررات ملی ساختمان اصلاح شده است از این رو رسیدگی به پرونده ها در زمان کمتری قابل انجام است، پیش از این مغایرت های مزبور، وقت زیادی از کمیسیون ماده پنج و کمیته فنی می گرفت که این مشکل با یکپارچه سازی ضوابط شهری برطرف شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: یکی دیگر از مزایای طرح تفصیلی شهر بجنورد، لحاظ شدن ضوابط مناسب سازی تردد معلولان است به طوری که آخرین آیین نامه مربوط به مناسب سازی معابر در طرح تفصیلی بجنورد گنجانده شده است است و بر این اساس مناسب سازی معابر برای تردد معلولان و جانبازان شهرسازی و توسعه شهر به صورت اصولی اجرا خواهد شد.
وی تصریح کرد: در طرح تفصیلی شهر بجنورد، ضوابط شهرسازی و مقررات ساختمانی در تمام مناطق شهر بجنورد منطبق شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی پیش از این گفته بود که طرح تفصیلی مرکز خراسان شمالی که قرار بود در سال ۱۴۰۴ بازنگری شود با توجه به توسعه عمودی و نیاز به بررسی بیشتر سه سال زودتر از موعد مطالعه و بازنگری می شود.
طرح تفصیلی براساس معیارها و ضوابط کلی طرح جامع، نحوه استفاده از اراضی شهری در سطوح مختلف، موقعیت و مساحت دقیق را وضع و شبکه عبور و مرور و میزان تراکم جمعیتی و ساختمانی را نیز در واحدهای شهری تعیین می کند.
این طرح توسط مهندسان مشاور تهیه و پس از سیر روال کارشناسی و بررسی ها، موضوع در کمیسیون ماده پنج قانون تاسیس مطرح، مصوب و برای تایید نهایی نیز به دفتر نظارت بر طرح های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی ارسال و در نهایت نیز پس از تایید، مراتب به استان ابلاغ می شود.
شهر بجنورد در سال ۱۳۸۳ با تشکیل استان خراسان شمالی به عنوان مرکز این استان انتخاب شد.
شهر بجنورد حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.