به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «هلال عون» در مقالهای که در روزنامه «الثوره» سوریه منتشر شد، تاکید کرد که تحریم اسرائیل یکی از ابزارهایی است که این رژیم را مجبور به بازگرداندن حقوق فلسطینیان می کند.
عون با تقدیر از اقدام مجلس عمان در اصلاح ماده یک فرمان سلطنتی برای تحریم رژیم صهیونیستی اضافه کرد: رهبران عرب باید قدرت خود را در جهانی که زبان زور حاکم است، در مسیر حمایت از مردم به کار گیرند، بویژه اگر این حمایت ها در مسائل ملی و قومی باشد؛ مسائلی که نیازمند تصمیم های جسورانه است و با منافع برخی از ابرقدرت ها در تضاد است.
وی اقدام مجلس عمان را دموکراتیک و عالی توضیف کرد و افزود: این کار بیانگر احترام این کشور به رای و نظر مردم و نشانه شجاعت پادشاه عمان است زیرا وی میداند که ممکن است به دلیل چنین حمایتی با فشارهای بین المللی مواجه شود.
مجلس شورای عمان به تازگی پیشنهاد اصلاح ماده یک فرمان سلطنتی شماره ۹/۷۲ درباره تحریم رژیم صهیونیستی را تائید و طبق اصلاحیه تصویب شده، بر اساس این فرمان، هرگونه همکاری ورزشی، فرهنگی و اقتصادی میان عمان با رژیم صهیونیستی ممنوع است.
این نویسنده سوری با بیان اینکه اعضای مجالس نمایندگان و مجالس شورا در جهان عرب نمایندگان مردم هستند، نوشت که موضع نمایندگان مجالس کشورهای عربی به عنوان نماینده مردم مبنی بر رد موضوع عادی سازی روابط با تل آویو می تواند از موضع سران این کشورها در این زمینه پشتیبانی کند و باعث شود که آنها در برابر فشار قدرت های خارجی مقاومت کنند. سران این کشور می توانند با توجه به ادعای غرب در زمینه دفاع از دموکراسی و لزوم احترام به آن، به قدرت های بزرگ بگویند که نمایندگان مردم آنها در پارلمان بر عدم عادی سازی تاکید دارند و از این رو، باید به این دموکراسی و نظر مردم احترام گذاشته شود.
وی ادامه داد: پیام جام جهانی قطر به جهانیان این بود که مردم عرب تا زمانی که اشغالگری اسرائیل ادامه داشته باشد، از عادیسازی روابط با این رژیم خودداری خواهند کرد.
عون در این مقاله به مصاحبه «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیرخارجه عمان با ایرنا اشاره و اضافه کرد: در این مصاحبه وزیر خارجه عمان گفت که این اقدام مجلس عمان بیانگر احساسات ملت عمان و همچنین احساسات کشورهای دیگر منطقه است که هدف آن حل و فصل عادلانه و فراگیر مسئله فلسطین بر اساس اصول موجود بینالمللی و اصل ابتکار عمل صلح عربی است.
این نویسنده سوری با اشاره به مواضع قاطع مفتی عمان در حمایت از تحریم رژیم اسرائیل گفت که چگونه میتوانیم با دشمن خود روابط عادی برقرار کنیم در حالی که بسیاری از کشورهای غیر عربی و غیر اسلامی جهان به دلیل اشغالگری رژیم صهیونیستی از برقراری رابطه با او خودداری میکنند؟
عون با بیان اینکه برخی این توهم را ترویج میکنند که برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی عاملی برای کسب منافع اقتصادی و حفظ قدرت است، افزود که روابط با این رژیم که توسط برخی کشورها از چند دهه پیش آغاز شده، خلاف آن را ثابت کرده و سرنگونی «حسنی مبارک» دیکتاتور پیشین مصر گواه بر این ادعا است.
رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی ۲۳ مرداد با انتشار بیانیهای مشترک رسما از عادیسازی روابط میان خود خبر دادند و پس از آن نیز بحرین، سودان و مراکش با اسرائیل روابط خود را عادی کردند.
این نویسنده سوری با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی بر اساس یک باور افراطی مذهبی، سرزمینهای عرب از نیل تا فرات را حق خود میداند، اضافه کرد: زمانی که شرایط برای این رژیم فراهم باشد به دنبال تحقق این هدف است و خطر عادیسازی روابط با این رژیم اشغالگر از این واقعیت ناشی میشود.