تهران - ایرنا - یک تحقیق جدید حاکی از آن است که کاشت درخت در خیابان‌ها می‌تواند منجر به کاهش میزان مرگ و میر انسان‌ها شود و این تاثیر با گذر زمان و رشد درختان تقویت خواهد شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «سای تک دیلی»، یک مطالعه تحقیقی در «پورتلند» ایالت اورگون (آمریکا) کشف کرده است که کارزار درختکاری سازمان غیر انتفاعی «دوستان درختان» که برای مدت ۳۰ سال در جریان بوده است، با کاهش قابل توجه میزان مرگ ومیر به میزان ۲۰ درصد (عللی غیر از حوادث) و قلبی-عروقی به میزان ۶ درصد مرتبط است.

تحقیق «موسسه سلامت جهانی بارسلون» و سازمان خدمات جنگلی آمریکا USDA که در نشریه «محیط زیست بین‌الملل» منتشر شده، همچنین برآورد کرده است که مزایای اقتصادی سالانه کاشت درختان بسیار بیشتر از هزینه نگهداری آنها است.

شواهد و مدارک حاکی از ارتباط بین تماس با طبیعت و مرگ و میر پایین‌تر در حال افزایش است. «پیام دادوند» محقق موسسه «آی اس گلوبال» و از تهیه کنندگان ارشد این مطالعه می‌گوید: این در حالی است که بیشتر مطالعات از تصویربرداری ماهواره‌ای برای برآورد شاخص نشو و نمای گیاهی استفاده می‌کنند که این مساله تمایزی بین انواع مختلف گیاهی قائل نمی‌شود و نمی‌تواند بطور مستقیم به مداخلات ملموس تبدیل شود.

از این رو تهیه کنندگان این گزارش تحقیقاتی از یک تجربه طبیعی استفاده کردند که در شهر «پورتلند» روی داده است: بین سالهای ۱۹۹۰ و ۲۰۱۹ سازمان «دوستان درختان» ۴۹ هزار و ۲۴۶ درخت در خیابان ها کاشتند (و سابقه زمان و مکان کاشت درختان را ثبت کردند). بنابراین این تیم تحقیقاتی تعداد درختان کاشته شده در یک منطقه مشخص را در بازه‌های پنج، ۱۰ یا ۱۵ ساله مورد بررسی قرار داد. آنها این اطلاعات را با میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی – عروقی، تنفسی، یا علت‌های غیر از حوادث در همان منطقه مرتبط شناختند و برای این کار از داده‌های «اداره بهداشت و سلامت» ایالت اورگون استفاده کردند.

نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد در محله‌هایی که درختان بیشتری کاشته شده است، مرگ و میر (مرگ در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر) پایین‌تر بوده است. این نسبت معکوس در مورد مرگ و میرهای قلبی – عروقی و غیرحوادث (یعنی همه علل مرگ بجز حوادث) بخصوص برای مردها و افراد بالای ۶۵ سال قابل توجه بود. این تاثیر با رشد و بزرگتر شدن درختان تقویت شد. این بدان معنا است که درختان قدیمی‌تر با کاهش‌های بیشتر مرگ و میر مرتبط هستند و حفظ درختان رشد یافته کنونی ممکن است برای سلامت عمومی بطور خاص حائز اهمیت باشد.

این مطالعه نگرش مستقیمی در این خصوص ارائه نمی‌کند که درختان چگونه سلامتی را ارتقا می‌دهند، اما این کشف که درختان بزرگتر تاثیر سلامتی بیشتری دارند گویا است زیرا درختان بزرگتر عملکرد بهتری در جذب آلودگی هوا و تعدیل دما و کاهش سر و صدا دارند.

این محققان سرانجام تاکید می‌کنند که مزایای کاشت درختان بسیار بیشتر از هزینه‌های این اقدام است. هزینه سالانه کاشت و نگهداری درخت در هر کدام از مناطق پورتلند بین ۳ هزار تا ۱۳ هزار دلار بوده است، در حالی که سالانه از محل نجات جان انسان ها ۱۴.۲ میلیون دلار صرفه جویی ایجاد می شود. نتایج این تحقیق حاکی از اهمیت کاشت درخت در محیط های شهری برای افزایش سلامتی و طول عمر مردم است.