تهران- ایرنا - رییس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو درباره راه‌اندازی کارخانه نوآوری در محل مؤسسه تحقیقات آب گفت: فرم و مدل ساخت این کارخانه با هماهنگی شرکت‌های ساتکاب، معاونت تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری تهیه و قرار است شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر شوند.

به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، «محمدرضا کاویان‌پور» افزود: بر اساس نیازهای کشور موضوع‌ها به شرکت‌های دانش بنیانی که در کارخانه نوآوری مستقر می‌شوند ارائه شده و خدمات، محصول یا محصولات طراحی، تولید و عرضه می‌شود و با حمایت شرکت ساتکاب، تجاری‌سازی آن در دستور کار قرار می‌گیرد که دستورالعمل‌های مرتبط جهت حمایت لازم نیز تدوین شده است.

وی درباره رویکرد وزارت نیرو برای حمایت و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: وزیر نیرو و معاونت‌ها برای تحقق این مهم بسیار جدی و پیگیر هستند و هم‌اکنون در جلسه‌های منظم ستاد دانش‌بنیان وزارت نیرو، گزارش پیشرفت‌ها و چالش‌های پیشرو و راهکارهای شتاب‌دهی به این موضوع به‌صورت مستمر مورد بررسی قرار می‌گیرد.

رییس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو با اشاره به رویکردهای جدید دانش‌بنیان در صنعت آب کشور گفت: شرایط زمانی و نیاز به فناوری در صنعت آب کشور سبب شده است مؤسسه تحقیقات آب فعالیت‌های دانش‌بنیانی خود را با سرعت بیشتری ادامه دهد.

کاویان‌پور درباره فعالیت‌های دانش‌بنیانی این مؤسسه باتوجه‌به نام‌گذاری امسال به‌عنوان "سال تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین" گفت: باتوجه‌به مأموریتی که وزارت نیرو تحت عنوان طرح‌های پیشران برای حمایت و هدایت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای رفع و حل مسائل فناورانه صنعت آب بر عهده موسسه تحقیقات آب نهاده است، فعالیت‌های خود را به دو بخش تقسیم و بخشی از فعالیت‌ها را در قالب استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار می‌کنیم.

وی با اشاره به این که مطابق «آیین‌نامه ارزیابی شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان» معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، دانش‌بنیان بودن صرفاً تولید محصول نیست و طراحی و تولید نرم‌افزارها نیز رفتار دانش‌بنیانی محسوب می‌شود، گفت: زمانی برای نقشه‌برداری از اندازه‌گیری و سنجش زمینی استفاده می‌شد، اما امروزه ماهواره‌ها به‌عنوان ابزاری دقیق جهت این بررسی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

رییس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو ادامه داد: مؤسسه تحقیقات آب نیز با راه‌اندازی سامانه ماهواره‌ای دریافت اطلاعات و داده‌ها توانسته است نرم‌افزارهایی را ایجاد کند که به‌صورت ملی در سطح کشور توسط بیش از ۱۰۰۰ کاربر در بخش آب منطقه‌ای، برق منطقه‌ای و مدیریت آب و سایر دستگاه‌های مرتبط مورداستفاده قرار می‌گیرند.

کاویان‌پور با بیان اینکه تجاری‌سازی و تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان توسط شرکت ساتکاب و شرکت‌های حاضر در ستاد دانش‌بنیان وزارت نیرو دنبال می‌شود، گفت: توسعه سامانه سیلاب پشتیبانی سدها از دیگر طرح‌های دانش بنیانی است که با همکاری جمعی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در دست انجام است.

وی گفت: یکی از طرح‌های پیشران دیگر مربوط به نصب کنتورهای هوشمند حجمی آب است که در مؤسسه تحقیقات آب در دست پیگیری قرار دارد.