دکتر گیتی ایزدیپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پویش اهدای "چتر سرخ مادر" با هدف بهبود وضعیت مشارکت اجتماعی، ارتقای سطح علمی و آگاهی بانوان در خصوص توجه به سلامت خود و نقشآفرینی آنان برای ترویج اهدای خون در جامعه و خانواده با تمسک به سیره حضرت فاطمه زهرا (س) به اجرا درآمده است.
وی با اشاره به لزوم نقشآفرینی بانوان در راستای ترویج فرهنگ اهدای خون افزود: با توجه به اینکه هدف اصلی ما ترویج فرهنگ اهدای خون در خانواده است باید بانوان به دلیل تاثیرگذاری بسیار درخانواده در این زمینه آماده و مطلع شوند.
مدیر پزشکی انتقال خون گیلان ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) بیان کرد: راز آفرینش با مادر تجلی میگیرد که در دوران حیات هر انسان مملو از نور پرفروغی است که روشنایی بخش ایام رشد و نمو هر انسانی خواهد بود و بانوان چه به عنوان مادر چه در جایگاه همسر در ترویج فرهنگ اهدای خون در جامعه مفید و پرثمر هستند.
وی با با اشاره به مشارکت پایین اهدای خون بانوان در گیلان سهم ناچیز بانوان گیلان در اهدای خون؛ مهربانیهایی که از دست میرود خاطر نشان کرد: طبق آمارها بانوان در طول یکسال سه بار و آقایان چهار بار میتوانند خون اهدا کنند در حالیکه عموم مردم از این موضوع اطلاعی ندارد.
دکتر ایزدی پور با اشاره به اهمیت مشارکت افراد واجد شرایط برای اهدای خون و ضرورت فرهنگ سازی در این ارتباط به ویژه توسط بانوان اضافه کرد: خون پر از بافت و سلولهای زنده است و اگر برای هر کدام از فاکتورهای آن خللی ایجاد شود، فرد دچار مشکلاتی می شود.
مدیر پزشکی انتقال خون گیلان با تشریح بخش های مختلف خون و اهمیت آن در سلامت انسان خاطر نشان کرد: گاهش تزریق خون به یک بیمار تنها راه درمان است و تا اهداکننده ای نباشد نجات آن بیمار امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه اهدای خون تنها به معنای تزریق خون به بیمار نیست، اضافه کرد: از خون اهدایی فرآوردههای خونی از جمله پلاکت، پلاسما و آلبومین نیز دریافت و به بیماران تزریق میشود از اینرو ممکن است که یک شخص با اهدای یک واحد خون نه تنها برای نجات جان یک نفر بلکه چندین نفر اقدام می کند.
وی ضمن دعوت از مردم برای پویش اهدای "چتر سرخ مادر" اظهار کرد: علاقمندان برای شرکت در این پویش به منظور هماهنگی و برنامهریزی بیشتر با شماره های ۰۱۳۳۳۳۳۲۶۷۰ و ۰۱۳۳۳۳۲۶۰۰۶ داخلی ۱۱۹ و ۱۳۹ تماس بگیرند و برای افزایش مشارکت بانوان و خانوادهها انتقال خون را یاری دهند.
مدیر پزشکی انتقال خون گیلان با تاکید بر اینکه مراحل خونگیری با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی، رعایت استریل کامل و با توجه به استانداردهای بینالمللی و کشوری انجام می گیرد، اضافه کرد: در انتقال خون استان آخرین تکنیکهای کشورهای پیشرفته وجود دارد اما اگر اهدا کننده ای نباشد، این امکانات و تجهیزات به هیچ کار نمی آیند.
افزون بر ۱۰ هزار نفر در گیلان به چرخه مهربانی اهدای خون پیوستند