شهرکرد- ایرنا- مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تعهد استان در طرح جهش‌ تولید در دیم‌زارها را ۳۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: این در حالی است که در استان ۳۱ هزار و ۱۰۰ هکتار قرارداد بسته شده و این طرح بیش از تعهد تکلیفی در استان اجرا شد.

روح‌اله سعیدی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح جهش تولید در دیم‌زارها از شهریور امسال در استان اجرایی شد و ۳۳ کارشناس با حضور در مناطق مختلف استان با کشاورزانی که اراضی دیم در اختیار داشتند قرارداد بسته و خدمات آموزشی به آنها ارائه دادند.

وی ادامه داد: همچنین از اسفندماه مبارزه با علف‌های هرز و آفات‌کشی و محلول‌پاشی در این اراضی اجرا می‌شود و از خرداد سال آینده نیز محصولات این طرح شامل گندم، جو، عدس، نخود، ماشک علوفه‌ای و گلرنگ و کاملیا برداشت می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ارائه تسهیلات چهار درصد با بازپرداخت هفت ساله به کشاورزانی که در طرح جهش تولید در دیم‌زارها مشارکت می‌کنند، تصریح کرد: کشاورزان با دریافت این تسهیلات تاکنون ۳۰ دستگاه ماشین کارنده کشت مستقیم تهیه و وارد استان کرده‌اند که در مکانیزه کردن اراضی کشاورزی استان نقش بسزایی دارد.

سعیدی با اشاره به اجرای موفقیت‌آمیز این طرح در استان تصریح کرد: در طرح جهش تولید در دیم‌زارها شاخص‌هایی از جمله میزان کشت مستقیم، میزان کشت عمود برجهت شیب، میزان سطح بقایای ۳۰ درصدی، میزان سطح تبدیل آیش زرد به سبز، تعداد ادوات جذب شده، محصولات تناوبی و برگزاری دوره‌های آموزشی مورد سنجش قرار گرفت که چهارمحال و بختیاری جزو استان‌های موفق در این زمینه معرفی شد.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: از ۳۰ هزار هکتار کل تعهد استان، ۱۰ هزار هکتار به صورت کشت مستقیم اجرا شده و ۷۱ پرونده ادوات برای دریافت تسهیلات معرفی شده است و علاوه‌بر آن تحقق تعهد استان و پیشرفت بالای طرح سبب شده تا استان رتبه نخست را در بین دیگر استان‌های کشور کسب کند.

سعیدی خاطرنشان کرد: همچنین در زمینه میزان سطح حفظ بقایای گیاهی نیز استان موفق به کسب رتبه خوبی شده است.

وی گفت: اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها و اضافه شدن ماشن‌آلات کارنده، کمک چشمگیری به مکانیزه کردن زراعت بخش کشاورزی می‌کند.

به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است. از مجموع اراضی این استان ۲۵۰ هزار هکتار معادل ۱۵ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی استان است و در حال حاضر ۶۷ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.