ارومیه - ایرنا - مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به اجرای طرح توسعه فیبرنوری در کشور گفت: نیازمند توجه ویژه بخش حاکمیتی به توسعه زیرساخت‌های مخابراتی در همه مناطق هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید سلطانی روز شنبه در آیین امضای تفاهم‌نامه اجرای نهضت جهادی توسعه فیبر نوری (نجما) با استاندار آذربایجان‌غربی اظهار کرد: با توجه به واگذاری شرکت مخابرات به بخش خصوصی، این شرکت عملا از اختصاص بودجه محروم مانده که حل این مشکل و کمک به این شرکت برای اجرای طرح‌ها، نیازمند توجه ویژه نهادهای حاکمیتی است.

وی با اشاره به اینکه حمایت حاکمیت از توسعه زیرساخت‌های مخابراتی یک روند عادی در عرصه جهانی است، ادامه داد: به دلیل اینکه ایجاد زیرساخت‌های مخابراتی هزینه‌بر و زمان به سود رسیدن آنها زمان‌بر است، بسیاری از شرکت‌های خصوصی توانمند، علاقه به سرمایه گذاری در این حوزه ندارند که این امر نیازمند توجه ویژه دولت و دستگاه‌های اجرایی است.

تکذیب شایعات تعدیل نیرو

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با تکذیب برخی شایعات مبنی بر تعدیل نیرو در این شرکت، اضافه کرد: تعداد کارکنان این شرکت حتی نصف برخی از شرکت‌های همتراز جهانی نیز نیست و باید اعلام کنیم که شرکت مخابرات ایران هم اکنون کمبود نیرو دارد.

سلطانی یادآور شد: میزان متوسط درآمد سالانه کارکنان شرکت مخابرات ایران حدود ۶ هزار یورو است که چندین برابر کمتر از متوسط جهانی شرکت‌های مخابراتی مشابه در جهان است ولی با وجود همه مشکلات پیش رو با تمام توان به سمت تحول دیجیتال در حال حرکت هستیم و طرح نجما در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالصی از ۸.۳ درصد در سال ۲۰۱۶ به میزان ۹.۶ درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است، تاکیدکرد: میانگین سرمایه‌ای که حاکمیت‌ها در جهان برای توسعه شبکه فیبرنوری گذاشته‌اند، حدود ۴۰ درصد است.

میزان متوسط درآمد سالانه کارکنان شرکت مخابرات ایران حدود ۶ هزار یورو است که چندین برابر کمتر از متوسط جهانی شرکت‌های مخابراتی مشابه در جهان است ولی با وجود همه مشکلات پیش رو با تمام توان به سمت تحول دیجیتال در حال حرکت هستیممدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: با وجود اینکه هزینه ارائه خدمات با کیفیت بر بستر فیبرنوری در دیگر کشورها به طور میانگین ۲۵ دلار است اما به دلیل شرایط اقتصادی ایران این میزان در کشور حدود ۳ دلار است.

سلطانی، طرح نجما را طرحی مهندسی و مطالعه شدن عنوان کرد و نسبت به اجرای کامل اهداف آن در آذربایجان غربی و دیگر مناطق کشور تاکیدکرد و افزود: اجرای چنین طرح عظیمی در کشور موجب رونق شرکت‌های تکنولوژی و اشتغال‌زایی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران خاطرنشان کرد: همچنین برای توسعه شبکه همراه و ایجاد تحول از نسل چهارم به نسل پنجم ضروریست به سمت توسعه فیبر نوری در کشور و استان حرکت کنیم.

سلطانی تاکید کرد: با وجود مشکلات عدیده‌ای که صنعت مخابرات با آن رو به روست اما ما در قالب طرحی جهادی در حال توسعه زیرساخت‌های فیبرنوری هستیم و امیدواریم دولت محترم نیز با همراهی و همکاری ما را در ارائه خدمات به مردم عزیز همراهی کند.

وی گفت: شرکت مخابرات ایران با تمام توان به سمت تحول دیجیتال در حال حرکت است و با همه توان برنامه های نهضت جهادی توسعه فیبرنوری را عملیاتی خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، آیین آغاز عملیات اجرایی نهضت توسعه فیبر نوری توسط شرکت مخابرات ایران در آذربایجان‌غربی امروز شنبه برگزار شد.

تاکنون ۱۱ هزار و ۲۶۱ کیلومتر فیبرنوری در آذربایجان غربی اجرا شده و پیش بینی می‌شود هم سرویس‌های ثابت خانگی و هم دیتای همراه از برکات این طرح بهرمند شوند.

همچنین همه پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی به دلیل شرایط خاص جغرافیایی استان تحت پوشش شبکه فیبرنوری قرار دارد.

در جریان طرح نجما همه شهرک‌های صنعتی آذربایجان غربی از بالاترین کیفیت خدمات مخابراتی بهره‌مند خواهند شد، اعتبار این پروژه ۲۵ درصد از منابع غیرمولد مخابرات استان و ۷۵ درصد نیز از سوی مخابرات ایران تامین می‌شود، حجم پروژه با بالغ بر ۲ هزار کیلومتر کابل کشی فیبرنوری با ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار طی ۲ سال اجرا می‌شود.