به گزارش ایرنا، بانوان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند و همواره نشان دادهاند که به عنوان مرکز خانواده در فرهنگسازی گوی سبقت را از مردان ربوده و کفه ترازوی هدایت خانواده به سمت آنان سنگینتر است.
یخبندان زمستانی امسال فرصت دیگر هدایتگری خانواده از سوی زنان و دختران به سمت اصلاح الگوی مصرف در خانه است تا کشور از بحران کمبود گاز و قطعی این انرژی در خانهها خارج شو.د.
مدیریت مصرف انرژی مدیریت منزل است
یکی از بانوان ساکن گرگان گفت: نقش زنان در مدیریت مصرف انرژی در خانه خیلی اهمیت زیادی دارد زیرا مدیریت درون خانه بر عهده آنان است.
سهیلا بابانژاد در گفت و گو با ایرنا افزود: زنان ایرانی میتوانند با توجه به تعداد افراد خانواده در یک اتاق حضور داشته و حتی تلویزیون را از اتاق هال که معمولا بزرگتر واز دیگر اتاقها است به اتاق دیگر منتقل کنند تا گرمکردن آن به انرژی کمتری احتیاج داشته باشد.
بابانژاد افزود: همچنین یکی دیگر از روشهای مدیریت مصرف گاز، خاموشکردن بخاری یا رادیاتورهای اضافه، کم کردن دمای آبگرمکن و روشن نگهنداشتن سماور برای مدت طولانی است.
نقش ویژه زنان در اصلاح الگوی مصرف
یکی از بانوان گنبدی هم گفت: الگوی مصرف انرژی در کشور نادرست است و به همین دلیل شاهد از دست دادن منابع انرژی و سرمایه نسل آینده هستیم و در این میان زنان در اصلاح الگوی مصرف در خانهها نقش بسزایی دارند.
فاطمهزهرا تعقلی افزود: ترویج فرهنگ صرفه جویی از طرف زنان که در راس تصمیم گیری مدیریتی و اقتصادی در خانواده ها هستند، باعث ارتقا فرهنگ جامعه خواهد شد.
وی اظهار کرد: به عنوان مثال زنان در خانواده در نقشهای مختلف چون مادر، خواهر و همسر میتوانند الگوی صحیح مصرف انرژی را در قالب بازیهای مرتبط برای کودکان و یا در قالب تعیین قوانین خاص مثل پوشیدن لباس ضخیم در منزل، کاهش درجه گرمایشی منزل، اصلاح الگوی مصرف در زمان پخت و پز و بسیاری موارد دیگر که فکر خلاقانه زنان را میطلبد، به دیگر اعضای خانواده آموزش دهند.
وی بیان کرد: تا زمانی که این نوع آموزش و فرهنگسازی از خانواده آغاز نشود، جامعه نیز پیشرفتی در فرهنگ سازی اصلاح الگوی مصرف انرژی نخواهد داشت و صد البته با توجه به نقش انکار ناپذیر زنان در خانواده این امر خود متاثر از آموزش زنان و ارتقا سطح آگاهی آنان در این زمینه است.
این بانوی فعال گنبدی افزود: زنان با توجه به جایگاه ویژهای که در خانواده و حتی در سطح مدیریتی دارند، ظرفیت بسیار خوبی برای اجرای سیاست کلی اصلاح الگوی مصرف هستند.
فرزندان مدیریت مصرف انرژی را از مادران یاد می گیرند
یکی از بانوان مینودشتی هم گفت: فرزندان دانش آموزان خوب مادران برای یادگیری بوده و مدیریت مصرف گاز را از آنان یاد میگیرند.
الهام قرهسوفلو افزود: این چند روز اخیر به زبان ساده برای فرزندانمان توضیح دادیم که مصرف گاز باید کمتر شود، چون اگر صرفه جویی نداشته باشیم ممکن است دیگر برای نظافت نتوانیم از آب گرم استفاده کرده و غذا بپزیم.
وی اظهار کرد: در این چند روز که وضعیت اضطراری مدیریت مصرف گاز اعلام شد حتی در پخت غذا هم این مهم رعایت میشود و علاوه بر اینکه با رعایت این الگو منابع کشور هدر نمیرود از نظر اقتصادی هم به نفع خانواده خواهد بود.
وی بیان کرد: به دخترانم گفتم مابه تفاوت قبض گاز این ماه در مقایسه با ماهها قبل را در اختیار آنان قرار میدهیم تا اینگونه آنان را ترغیب به کاهش مصرف و رعایت الگو کرده و به تبع آن دیگر اعضای خانواده نیز از فرزندان تبعیت خواهند کرد.
قرهسوفلو افزود: برخیها در کشور با وجود سوز سرما، در خانه لباس تابستانی میپوشند و در عوض، شعله بخاری را تا انتها بیشتر میکنند در حالی که با پوشیدن لباس گرم، میتوان صرفهجویی زیادی در مصرف گاز انجام داد و علاوه بر حفظ این میراث ارزشمند برای نسل آینده، به اقتصاد خانواده نیز کمک کرد.
گلستان ۶۵۰ هزار مشترک گاز دارد که بیشتر آنها خانگی هستند.
سرمای هوای این روزهای گلستان، مدیران استان را برای صرفهجویی در مصرف گاز وادار به اعلام دورکاری ادارات و مدارس کرد.
علی طالبی مدیرعامل شرکت گاز گلستان گفت: روز گذشته در این استان حدود ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب گاز مصرف شد.