تهران - ایرنا - دادگاه عربستان در ادامه سرکوب منتقدان نظام پادشاهی این کشور «عوض القرنی» از اساتید حقوق و فعال دانشگاهی را به اتهام دشمنی با کشور از طریق ارسال پیام‌ها و توئیت‌ها از طریق نرم افزار کاربردی «واتساپ» و «توئیتر»، به اعدام محکوم کرد.

به گزارش ایرنا، پایگاه خبری الخلیج الجدید روز یکشنبه به نقل از روزنامه «گاردین» انگلیس نوشت: «القرنی» استاد حقوق اعتراف کرده است که از حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی به نام (awadalqarni) برای بیان نظرات خود در هر مناسبت استفاده کرده است.

او همچنین به شرکت در چت‌های واتساپ و استفاده از نرم‌افزار کاربردی تلگرام اعتراف کرده است.

به نوشته گاردین، در مقابله با این موضوع، دادگاه عربستان سعودی حکم اعدام او را صادر و «القرنی» را به «دشمنی با عربستان» و تمجید از اخوان المسلمین متهم کرد.

در طول سال‌های گذشته، القرنی در رسانه‌های تحت کنترل دولت عربستان به عنوان «واعظ خطرناک» معرفی شده است اما منتقدان می‌گویند که وی یک متفکر مهم و قابل احترام است و در شبکه‌های اجتماعی بیش از دو میلیون دنبال کننده دارد.

«ناصر» پسر القرنی پیشتر با انتشار برگه هایی اعلام کرده بود که از آغاز حکومت «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی که ارکان قدرت در عربستان را کنترل می‌کند، استفاده از رسانه‌های اجتماعی و سایر اشکال ارتباطی در داخل کشور جرم محسوب شده است.

به نوشته این روزنامه، دولت عربستان و سرمایه گذاران تحت کنترل دولت سعودی به تازگی سهام مالی خود را در شبکه‌های اجتماعی آمریکایی از جمله توئیتر و فیسبوک و همچنین شرکت‌های سرگرمی مانند «دیزنی» افزایش داده اند.

«جید بسیونی» وکیل حقوقی در بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان حقوق بشری «ریپریو» (Reprieve) گفت: بر اساس آنچه این سازمان از پرونده القرنی دریافته است دانشمندان و دانشگاهیان در عربستان به دلیل ارسال توئیت و بیان نظرات خود با مجازات اعدام روبرو می‌شوند.

او از اینکه دادستان بنابر توصیه بن سلمان به کشتن مردم به دلیل عقایدشان، توئیت‌ها و صحبت‌هایشان دستور می‌دهد، شگفت‌زده شده و افزود: آن‌ها (منتقدان) خطرناک نیستند و نمی‌خواهند نظام سرنگون شود.

به نوشته الخلیج الجدید دولت عربستان به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این باره پاسخ نداده است.

محمد بن سلمان ولیعهد سعودی از زمان به قدرت رسیدن در تابستان ۲۰۱۷ بر سرکوب گسترده مخالفان خود نظارت داشته است.

مقامات عربستان زمانی که ده‌ها تن از علما، دانشگاهیان و فعالان مستقل را دستگیر کردند، «القرنی» ۶۵ ساله را نیز در سپتامبر ۲۰۱۷ دستگیر کردند.

مقامات سعودی اتهاماتی را از جمله «عدم اطاعت از حکومت، حمله به کشورهای دوست، جاسوسی برای طرف‌های خارجی، تلاش برای ایجاد درگیری و بی‌ثبات کردن امنیت کشور، تامین مالی سازمان‌های تروریستی در خارج از کشور و وابستگی به اخوان المسلمین علیه این بازداشت شدگان مطرح کرده‌اند اما بازداشت شدگان این اتهامات را رد کرده اند.

در این پیوند، کاربران فضای مجازی به اقدامات نظام سعودی در تقدیر از خوانندگان ترانه‌های مبتذل و به زندان انداختن علمای دینی واکنش نشان دادند.

«الغفیلی» یکی از کاربران سعودی در توئیتر با انتشار تصویری از «صالح الشامی» یک مبلغ دینی و «حمو بیکا» خواننده ترانه‌های مبتذل نوشت: در بلاد حرمین شریفین از حمو بیکا که به سبب ترانه‌های مبتذلش از کانون هنرمندان مصر اخراج شد با شمشیری از طلا قدردانی می‌شود اما صالح الشامی عالم و محدث (دانشمند علم حدیث) به زندان افکنده می‌شود.

بر اساس اعلام سازمان حقوق بشری «سند»، صالح الشامی محدث ۸۸ ساله سوری الاصل در چارچوب کمپین دستگیری سوری‌های مقیم عربستان از سه ماه گذشته در زندان آل سعود قرار دارد.