ارومیه - ایرنا - مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی گفت: پروژه‌هایی که در یکسال گذشته و توسط دولت سیزدهم تحویل آموزش و پرورش این استان شده ۱۲۶ مدرسه جدید با زیربنای ۱۰۴ هزار مترمربع است.

قهرمان رحمانی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۲۶ مدرسه با ۷۴۵ کلاس تحویل آموزش و پرورش شده که در این مدارس ۲۵ هزار دانش آموز مشغول به تحصیل شده اند.

وی درباره پروژه‌هایی که در دهه فجر امسال آماده افتتاح می‌شود، اظهار کرد: پیش بینی می‌کنیم که ۳۵ پروژه در قالب ۲۱۶ کلاس درس با ارزش بالای ۲۰۰ میلیارد تومان در این ایام به بهره‌برداری برسد که مساحت این پروژه‌ها در مجموع ۲۸ هزار و ۴۶ مترمربع است.

رحمانی در خصوص مصوبات سفر رییس جمهور به آذربایجان غربی در این بخش، ادامه داد: اعتبارات سفر ۲ هزار و ۳۱۵ میلیارد تومان بود که بخشی از آن تخصیص یافته و مقرر شده طی سه سال کل آن به استان تخصیص داده شود.

سرانه فضای آموزشی در ارومیه از میانگین استانی پایین تر است

وی با اشاره به کمبود فضای آموزشی در شهرستان ارومیه که موجب تراکم بالای دانش آموزی در این منطقه آموزشی شده است، اضافه کرد: در سطح شهرستان ارومیه تعداد پروژه‌های در دست اجرا ۶۹ مدرسه با ۴۷۰ کلاس درس است.

مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی در مدیریت ناحیه ۲ ارومیه ۲.۷ متر مربع و ناحیه یک نیز ۲.۶ است، گفت: این مدارس با زیربنای بیش از ۷۵ هزار مترمربع در حال احداث هستند و با احداث آنها از تراکم کلاسی در ارومیه کاسته می‌شود.

رحمانی با بیان اینکه هم اکنون سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز در این استان ۴.۱ است، یادآور شد: سرانه میانگین کشوری ۵.۲۲ بوده که این استان برغم داشتن رتبه ۲۸، اما در یکسال اخیر رشد مطلوبی داشته است. هم اکنون سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز در این استان ۴.۱ است و سرانه میانگین کشوری ۵.۲۲ بوده که استان با رتبه ۲۸ شاهد رشد مطلوبی در طی یکسال گذشته بوده است.

براساس اظهارات مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی، سرانه فضای آموزشی استاندارد در کشور ۸.۳۹ متر مربع به ازای هر دانش آموز است ولی میانگین کشوری ۵.۱۸ درصد است.

خیرین مدرسه ساز احداث ۳۰۶ کلاس درس را متعهد شدند

وی درباره تعهدات خیرین در جشنواره خیرین مدرسه ساز آذربایجان غربی که در ۱۲ آذرماه امسال برگزار شد، افزود: خیرین در تعهدات اولیه احداث ۳۰۶ کلاس درس را متعهد شدند که ارزش آن حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. امسال خیرین در تعهدات اولیه احداث ۳۰۶ کلاس درس را متعهد شدند که ارزش آن حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.

به گفته رحمانی، ۲۴ هزار مترمربع زمین نیز توسط خیرین به این نهاد اهدا شد که ارزش آن ۵۰ میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه تعهدات فرهنگیان و کارکنان آموزش و پرورش به مجمع خیرین نیز که از طریق کسر از حقوق انجام می‌شود ۴۰۰ میلیارد تومان است، تاکید کرد: خیرین مهمترین بازوی حمایتی دولت در موضوع مدرسه سازی هستند.

رشد ۱۰۰ درصدی اعتبارات طرح های مشارکتی در آذربایجان غربی

مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی ادامه داد: تخصیص در این زمینه رشد خوبی داشته و به ۱۹۵ میلیارد تومان برای پروژه های مشارکتی رسیده است که ۱۰۰ درصد افزایش اعتبارات در حوزه تخصیص پروژه های مشارکتی محقق شده است.

رحمانی اضافه کرد: در زمینه پروژه‌های خیری ساز، امسال اعتبار پیش بینی شده ۱۱۱ میلیارد تومان بود که توسعه فضاها، تکمیل مدارس نیمه تمام دولتی و خیر ساز، تکمیل و بهسازی سرویس‌های بهداشتی و تجهیزات محل هزینه اعتبارات است.

تخصیص در زمینه پروژه های مشارکتی رشد مطلوبی داشته و به ۱۹۵ میلیارد تومان رسیده است که ۱۰۰ درصد افزایش اعتبارات در حوزه تخصیص پروژه های مشارکتی محقق شده است. براساس اظهارات رحمانی، آذربایجان غربی، برای رسیدن به سرانه متوسط کشوری در حال حاضر نیازمند چهار هزار و ۵۰۰ کلاس درس است و ۸۱ هزار میلیاردریال اعتبار جهت تحقق این موضوع لازم است.

تفاهمنامه احداث ۲۱کلاس درس در شهرستان نقده به امضاء رسید

رحمانی ادامه داد: با حضور مدیر آموزش و پرورش و رییس مجمع خیرین مدرسه ساز نقده و خیرین نیک اندیش مدرسه ساز در دفتر مدیرکل نوسازی مدارس استان آذربایجان غربی تفاهمنامه احداث سه باب مدرسه با ۲۱کلاس درس در شهرستان نقده نیز هفته گذشته به امضا رسید که نویدی بر توسعه مدرسه سازی با همت خیرین است.

رحمانی افزود: طی تفاهم‌نامه‌های دیگری که هفته قبل امضا شده یک باب مدرسه ۶ کلاسه مشارکتی در روستای گلوان نقده احداث خواهد شد و همچنین به همت اهالی روستا دو باب مدرسه ۶ کلاسه و نه کلاسه به ترتیب در روستاهای ممیند و بگیم قلعه احداث خواهد شد.

وی با تاکید بر ترویج سنت حسنه مدرسه سازی افزود: تشویق و انگیزه آفرینی در شهروندان برای این امر آثار بسیار مثبتی برای منطقه دارد.

به گزارش ایرنا و براساس اعلام مسوولان در کنار افزایش سرانه فضای آموزشی در آذربایجان غربی برای مقاوم سازی فضاهای آموزشی این استان نیز ۲۸ میلیارد و ۹۴۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است.

آذربایجان غربی استانی با بیش از سه میلیون نفر جمعیت ساکن و ۷۰۰ هزار نفر دانش آموز است دستیابی به توسعه همه جانبه با توسعه و تقویت آموزش و پرورش ممکن خواهد بود و این موضوع با توجه به زیرساخت‌ها و سایر عوامل موثر محقق خواهد شد.