به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با ۴۱ سنت یا ۰.۴۸ درصد کاهش به ۸۴ دلار و ۸۷ سنت و بهای هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با توجه به تعطیل همگانی امروز (دوشنبه) با ۲۸ سنت یا ۰.۳۵ درصد کاهش به ۷۹ دلار و ۵۸ سنت رسید.
بهای هر دو گونه نفت خام در هفته گذشته بیش از هشت درصد افزایش یافته بود که بیشترین افزایش هفتگی از اکتبر به این سو و پس از کنارگذاشته شدن محدودیت های باقیمانده از سیاست کووید صفر پکن با بازگشایی مرزها در هشتم ژانویه (۱۸ دی ماه) بود.
واردات نفت خام چین در دسامبر نسبت به دوره مشابه سال گذشته چهار درصد افزایش یافت و اوج گیری پیش بینی شده سفرها در تعطیلات سال جدید قمری چین در پایان این هفته، دورنمای تقاضا برای سوخت مورد نیاز برای ترابری و ترددها را بهبود داد.
تحلیلگران "ای ان زد" پیش بینی کرده اند که میزان سفرها در چین پس از رسیدن به پائین ترین سطح در پی کاهش محدودیت های کووید -۱۹، افزایش یابد که منجر به تقاضای بیشتر برای نفت خام و فرآوردهای نفتی خواهد شد.
اما انتشار گزارش های تازه در تعطیلات روز یکشنبه در باره افزایش تلفات کووید – ۱۹ در این کشور، انتظارات را کاهش داد.
سهیل المزروعی وزیر انرژی امارات متحده عربی روز دوشنبه گفت که بازارهای نفت متوازن هستند.
سرمایه گذاران گزارش های ماهانه سازمان کشورهای صادر کننده نفت "اوپک" و آژانس بین المللی انرژی را که قرار است در روزهای آتی منتشر شود، برای ارزیابی دورنمای عرضه و تقاضای جهانی به دقت بررسی خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، رادیو بینالمللی فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد که صادرات نفت ایران در نوامبر و دسامبر سال گذشته میلادی به رغم تحریمهای آمریکا علیه تهران، با ۱،۲۳ میلیون بشکه رکورد جدیدی کسب کرد.
تارنمای این شبکه با اعلام اینکه چین یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت ایران است، این رویکرد را نتیجه مشارکت اقتصادی بین تهران و پکن که از سال گذشته به اجرا درآمده است، ارزیابی کرد.
در این گزارش با استناد به نتایج ارزیابی موسسه کپلر (Kpler) متخصص در بازار نفت، آمده است: مجموع صادرات نفت خام ایران در نوامبر ۲۰۲۲ به ۱.۲۳ میلیون بشکه در روز رسید. این بدان معنی است که تهران تقریباً به سطح صادرات سال ۲۰۱۹ خود رسیده است.
بر اساس این گزارش، پکن که به صورت مستمر تحریمهای آمریکا را محکوم میکند، پیش از این شریک اقتصادی و تجاری پیشرو تهران و بزرگترین مشتری نفتی آن بود. اما کاهش تقاضای چین به دلیل سیاست صفر کووید-۱۹ و رقابت نفت خام روسیه، برای مدتی محمولههای ایران را تهدید کرد اما جریان نفتکشهای ایرانی از سر گرفته شده است.
رادیو بینالمللی فرانسه مدعی است که برای جلوگیری از بروز مشکلات با واشنگتن، نفت خام ایران به طور رسمی از کشورهای دیگر وارد چین میشود.
این گزارش اضافه میکند: بر اساس برآوردها، واردات طلای سیاه ایران توسط چین در ماه دسامبر با ۱.۲ میلیون بشکه در روز رکورد شکست که افزایشی ۱۳۰ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.