افزایش صادرات نفت خام اورال روسیه از بندرهای بالتیک

تهران – ایرنا – به گفته روز سه شنبه معامله گران بازار نفت خام و بر اساس داده های مربوط به ردگیری نفتکش ها، روسیه با توجه به ناتوانی تحریم های اروپا برای قطع صادرات نفت از راه دریا، جهت و جریان نفت خود را به سوی آسیا تغییر داده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ تازه ترین آمار نشان می دهد که عرضه نفت روسیه و قزاقستان از بندرهای "اوست لوگا" و "پریمورسک" در دریای بالتیک از ۲.۵ میلیون تن در نیمه نخست دسامبر سال گذشته به ۳.۴ میلیون تن در دوره مشابه در ژانویه، افزایش یافته که شامل ۳.۱ میلیون تن نفت روسیه بوده که در مقایسه با ۲.۳ میلیون تن در دوره دسامبر، ۳۵ درصد بیشتر شده است.

صادرات نفت روسیه در دوره اول تا ۱۵ ژانویه نسبت به دوره مشابه در دسامبر، از این بندرها به مقصد کشورهای آسیایی با افزایش ۲۷ درصدی از ۲.۲ میلیون تن به ۲.۸ میلیون تن رسیده است.

مسکو هم زمان با شکاف عمیق سیاسی با اروپا بر سر بحران اوکراین که حتی در دوره جنگ سرد بی سابقه بوده، مسیر و مقصد تجارت نفت خود را از بازارهای اتحادیه اروپا به دیگر بازارها عمدتا در آسیا و آمریکای لاتین تغییر داده است.

به گفته منابع آگاه بازار نفت، خریداران اصلی نفت شاخص اورال روسیه در ژانویه همچنان هند و چین بوده اند.

بر پایه منابع خرید و فروش نفت و داده های ردگیری نفتکش ها، مسکو با توجه به محدود شدن کاربرد خدمات باربری و بیمه غربی در پی اعمال سقف بر بهای نفت روسیه، برای فراهم کردن شناورهایی برای صادرات نفت خود تلاش می کند و دستکم چهار ابرنفتکش چین، نفت خام اورال را به این کشور انتقال می دهند.

میزان انتقال نفت خام اورال روسیه به هند با شناورهای افراماکس نیز در دوره اول تا ۱۵ ژانویه دستک ۱.۵ میلیون تن بوده که اندکی پائین تر از ۱.۷ میلیون تن در دوره مشابه دسامبر بوده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک؛ ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز سه شنبه در نشست مجازی در باره مسائل اقتصادی گفت که تولید نفت کشورش در ۲۰۲۲ به رغم تحریم های غرب با ۲ درصد افزایش به ۵۳۵ میلیون تن رسیده است.

پوتین در باره تولید ناخالص داخلی روسیه بر اساس آمار وزارت توسعه اقتصادی این کشور گفت که این شاخص کلی در ۱۱ ماه ژانویه تا نوامبر۲۰۲۲ تنها ۲.۱ درصد کاهش یافته و پیش بینی می شود در سراسر این دوره، میزان کاهش به ۲.۵ درصد برسد.

کشورهای غربی از هنگام آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه ۱۴۰۰) در پی یافتن راه های محدود کردن درآمد روسیه از فروش نفت وگاز و همچنین کاهش وابستگی به سوخت روسیه هستند. اتحادیه اروپا از پنجم دسامبر (۱۴ آذر ماه) به همراه کشورهای عضو گروه هفت و استرالیا، سقف ۶۰ دلاری را برای هر بشکه نفت خام روسیه تعیین و اعمال کرده است.

پوتین در روزهای پایانی دسامبر با امضای فرمانی فروش نفت خام و فرآورده های نفتی روسیه را در صورت اعمال مستقیم یا غیرمستقیم سقف قیمتی در این قراردادها، ممنوع اعلام کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha