به گزارش ایرنا؛ تاس به نقل از این مقام دفاعی افزود که نخستین مجموعه از اژدرهای زیردریایی پوزیدون در آینده نزدیک در زیردریایی بولگورود مستقر خواهند شد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سال ۲۰۱۸ در باره اژدر پوزیدون گفت که جنگ افزار هسته ای راهبردی کاملا نوینی خواهد بود که از منبع نیروی هسته ای ویژه خود برخوردار خواهد بود.
به گزارش ایرنا؛ خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی با پرداختن به توانایی گسترده دفاعی مسکو در حوزه جنگ هستهای زیردریایی، آن را دلیل انصراف دشمن از هرگونه حمله به روسیه ارزیابی کردهاست.
شاخه دریایی سه گانه هسته ای روسیه پس از آنکه یک هواپیمای ایل-۸۰ نیروی هوایی با موفقیت با زیرساخت های موشک های استراتژیک مبتنی بر زیردریایی ها ارتباط برقرار کرد، خبرساز شد.
نزدیک به ۵۷۶ کلاهک هسته ای یا حدود یک سوم کل زرادخانه های هزار و ۵۸۸ موشک استراتژیک هسته ای روسیه، در ناوگان زیردریایی موشک های بالستیک آن مستقر هستند.
زیردریایی های روسی با عنوان دِلفین (Delphin) مجهز به موشک های بالستیک مبتنی بر زیر دریایی "سینوا" و "لینر" از خانواده موشک های استراتژیک R-۲۹ از دیگر تجهیزات پیچیده مسکو در زیرآب هستند. طرح اصلی R-۲۹ در سال ۱۹۷۴ در نیروی دریایی شوروی بکار گرفته شد، اما این موشک ها در طول چندین دهه اخیر به طور مداوم ارتقا یافته و برد آنها افزایش پیدا کرده است. موشک های سینوا و لینر برد عملیاتی تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر دارند و به ۴ تا ۱۲ کلاهک با قدرت شلیک بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزارتن مجهز هستند.
هر پنج دِلفین بخشی از ناوگان شمالی روسیه هستند، در حالی که سری بری و بری الف به ترتیب بین ناوگان اقیانوس آرام (سه قایق) و ناوگان شمالی (دو قایق) مستقر هستند.
بنابراین با توجه به تفاسیر بالا، مفهوم داشتن شاخه دریایی در یک سه گانه هسته ای بر اصل تخریب متقابل تضمین شده متمرکز است. این بدان معناست که اگر حملات متعددی علیه روسیه با استفاده از سلاحهای کروز معمولی یا هستهای انجام گیرد، زیرمجموعههای بری و دِلفین این کشور که دور از دسترس دشمن مستقر هستند و به اصطلاح در غبار جنگ اقیانوسهای جهان پوشیده شدهاند، میتوانند به سرعت اقدامات تلافی جویانه را در پیش گیرند.
از این رو به نظر می رسد همین دست توانایی روسیه دلیل کافی برای منصرف کردن هرگونه تلاش دشمن با هدف نابودی تسلیحات هستهای زمینی و یا از بین بردن مراکز تصمیمگیری آن باشد.