به گزارش ایرنا، مارتین گریفیتس معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و امداد اضطراری روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره یمن گفت: از جامعه بینالمللی میخواهم که در سال جاری به صورت سخاوتمندانه به نیازهای بشردوستانه مردم یمن کمک کنند.
این مقام ارشد سازمان ملل تصریح کرد: در همین حال، جامعه بشردوستانه به سهم خود به تقویت عملیات کمک رسانی ادامه خواهد داد. این اقدامات شامل تعامل مضاعف ما با همه طرف های درگیر برای رفع موانع و تقویت مکانیسم های نظارت و پاسخگویی است.
گریفیتس افزود: همانطور که قبلا به شورای امنیت توضیح داده ایم، محدودیت های دسترسی در یمن همچنان یک مانع بزرگ در یمن است.
سال گذشته، شرکای بشردوستانه بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ مورد مشکل در دسترسی را گزارش کردند. این معادل تقریباً ۱۰ مورد در هر روز است. در مجموع، این حوادث بر ارائه کمک به بیش از ۵ میلیون نفر تأثیر گذاشته اند.
معاون دبیر کل سازمان ملل ادامه داد: برغم تعامل مستمر ما با مقامات موقت حوثی ها(انصار الله) و تعهداتی که آنها برای یافتن راه حل ارائه کرده اند، هنوز شاهد تغییر محسوسی نیستیم.
گریفیتس اضافه کرد: وضعیت امنیتی یمن نیز برای افراد بشردوستانه بسیار دشوار است. سال گذشته، آژانسهای امدادی تقریباً ۱۵۰ مورد خشونت علیه کارمندان، داراییها و امکانات خود را گزارش کردند که اکثریت قریب به اتفاق آنها در مناطق تحت کنترل دولت رخ داده است.
وی گفت: ماه گذشته، دفتر یک سازمان غیردولتی بشردوستانه در عدن مورد حمله قرار گرفت. خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشت، اما خسارت هایی به تاسیسات دفتر گزارش شد. دو کارمند سازمان ملل نیز پس از گذشت ۱۴ ماه در صنعا بازداشت هستند و پنج تن دیگر پس از ربوده شدن در ابین در سال گذشته همچنان ناپدید هستند.
معاون دبیر کل سازمان ملل گفت: از همه طرفها میخواهم تمام اقدامات لازم را ا انجام دهند تا از اقدامات مخرب اقتصادی تاثیر گذار بر نیازهای بشردوستانه اجتناب کنند.
گریفیتس همچنین اظهار داشت: از جامعه بینالمللی میخواهم که تلاشهای خود را برای تقویت اقتصاد یمن و بازگرداندن خدمات اولیه دو چندان کند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
اما ائتلاف سعودی در سایه مقاومت دلاورانه مردم و نیروهای مسلح یمن و عملیات موشکی و پهپادی ویژه آنها در رسیدن به این اهداف شکست خورد و مجبور به قبول آتش بس شد که این آتشبس نیز پس از سه مرحله دو ماهه در نتیجه کارشکنیهای ائتلاف متجاوز عربی پایان یافت و دیگر تمدید نشد.