۲۶ دی ۱۴۰۱، ۱۹:۱۱
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85000711
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نماینده سازمان ملل خواستار تمدید طولانی دوره آرامش نسبی در یمن شد

نیویورک – ایرنا- هانس گراندبرگ فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در یمن با بیان اینکه مذاکرات مثبت و سازنده ای با سران یمن داشته است، از همه طرفها در یمن خواست فعالانه برای تمدید طولانی دوره آرامش نسبی در این کشور تلاش کنند.

به گزارش ایرنا، هانس گراندبرگ فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در یمن روز دوشنبه به وقت محلی در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل با بیان اینکه امروز مذاکرات مثبت و سازنده‌ای با سران دولت نجات ملی یمن به ویژه مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی این کشور داشته است، گفت که طی هفته‌های گذشته نیز با ائتلاف سعودی-اماراتی و شرکای منطقه‌ای در ریاض و مسقط، مذاکرات اثربخشی داشته است

فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن افزود: وضعیت کلی نظامی در یمن باثبات بوده و هیچ تشدید عمده ای در درگیری ها وجود نداشته است.

این مقام ارشد سازمان ملل اضافه کرد:  در وضعیت خطوط مقدم‌ تغییر عمده ای ایجاد نشده است.  من از طرفین برای ادامه خویشتن داری نظامی قدردانی می کنم.  با این حال، ما همچنان شاهد برخی فعالیت‌های نظامی محدود در خطوط مقدم، به ویژه در استان‌های مأرب، تعز، حدیده و لحج و همچنین در امتداد منطقه مرزی عربستان و یمن هستیم.

گراندبرگ ادامه داد:  این فعالیت های نظامی متأسفانه منجر به تلفات غیرنظامی نیز شده است. از طرفین می خواهم که به حقوق بشردوستانه بین المللی احترام بگذارند. 

این مقام سازمان ملل بدون محکنم کردن اقدامات ائتلاف سعودی گفت: فعالیت نظامی، همراه با لفاظی های منفی و اقدامات سیاسی و اقتصادی تشدید کننده، شرایطی را ایجاد می کند که در آن یک اشتباه محاسباتی ساده می تواند چرخه ای از خشونت را دوباره شعله ور کند که توقف آن مشکل است.

وی تصریح کرد: من از طرف‌ها می‌خواهم که فعالانه برای تمدید طولانی  دوره آرامش نسبی که در هشت سال گذشته دیده‌ایم، تلاش کنند.

نماینده سازمان ملل در امور یمن در عین حال هشدار داد: با این حال، بدون توافقی که شامل یک دیدگاه مشترک برای مسیر آینده باشد، این شرایط عدم قطعیت و همراه با آن خطر افزایش تنش نظامی و بازگشت به درگیری تمام عیار افزایش خواهد یافت.

گراندبرگ ادامه داد:  بنابراین از طرفین می‌خواهم که از فضای موجود و آرامش نسبی، حداکثر استفاده را ببرند.  علاوه بر این، از آنها خواسته ام که به سرعت در جهت یک چشم انداز مشترک با گام های ملموس و عملی کار کنند.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

اما ائتلاف سعودی در سایه مقاومت دلاورانه مردم و نیروهای مسلح یمن و عملیات موشکی و پهپادی ویژه آنها در رسیدن به این اهداف شکست خورد و مجبور به قبول آتش بس شد که این آتش‌بس نیز پس از سه مرحله دو ماهه در نتیجه کارشکنی‌های ائتلاف متجاوز عربی پایان یافت و دیگر تمدید نشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha