سمنان - ایرنا - عضویت شهر سمنان با قدمت ۲ هزار و ۶۰۰ ساله در «اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم» در کشور چین دستاوردی مهم و فرصتی مغتنم برای معرفی ظرفیت‌ها و رونق گردشگری و اقتصادی و تقویت مراوده‌های تجاری این استان و کشورمان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جاده ابریشم یا راه ابریشم شبکه راه‌های به‌هم‌پیوسته‌ای با هدف بازرگانی در آسیا بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند می‌داد، مسیری که تا سده پانزدهم میلادی به‌مدت یکهزار و ۷۰۰ سال، بزرگ‌ترین شبکه بازرگانی دنیا بود.

ایران کشوری است که از دیرباز به راه ابریشم پیوند خورده و نقطه و گذرگاه کلیدی در این مسیر شناخته و باعث می‌شود تا راه چین برای ارتباط و اتصال با دیگر کشورهای منطقه راه ابریشم باز شود؛ راه ابریشم، شاهراهی است که می‌تواند ایران را به قطب اقتصادی منطقه تبدیل کند.

«اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم» ۴۰ عضو دارد که نیمی از اعضای این اتحادیه شهرهای چین و نیمی دیگر از شهرهای دیگر کشورهای در مسیر جاده ابریشم از جمله سمنان به عنوان تنها نماینده ایران در این اتحادیه است.

بیشتر بخوانید:

معاون وزیر میراث فرهنگی: سمنان نماینده ایران در ائتلاف شهرهای جاده ابریشم شد

انتخاب سمنان از بین شهرهای ایران، با توجه به برخورداری از ظرفیت‌های گردشگری، فرهنگی و اقتصادی و مطابق با الگوی اتحادیه فرصتی ارزشمند است که باید غنیمت شمرده شود.

برپایه گزارش‌ها، ۳۹ شهر ایران در مسیر جاده ابریشم قرار دارد که سمنان طولانی‌ترین مسیر جاده ابریشم در حدود ۶۰۰ کیلومتر را به خود اختصاص داده است، آثار متعدد تاریخی ثبت ملی در کنار حداقل ۶ اثر میراثی این استان که امید زیادی به ثبت جهانی آنها در سال‌های آینده وجود دارد، یکی دیگر از ملاک‌های انتخاب این شهر برای عضویت در اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم است.

علت عضویت سمنان در «اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم»

گویش‌های مختلف، رویدادها و جشنواره‌های گردشگری مختلف متاثر از فرهنگ کشاورزی و تاریخی در استان سمنان، از نقاط برجسته و زبانزد عموم درباره این خطه محسوب می‌شود؛ همچنین وجود سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه میراث فرهنگی، رشته های تخصصی دانشگاه سمنان در این حوزه از جمله دلایلی است که سمنان را به عضویت «اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم» درآورده است.

از دیگر ویژگی‌های بارز سمنان که سبب عضویت این شهر در «اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم»شد، تجمیع ظرفیت‌های گردشگری از نوع تاریخی، طبیعت‌گردی و فرهنگی در کنار هم، توزیع سامانه آب با انعکاس فناوری زندگی، وجود بافت تاریخی با دسترسی مطلوب، بهره‌مندی از سایت‌های ملی و جهانی ثبت شده، میزان مشارکت‌پذیری بخش خصوصی و دولتی در سطح قابل قبول و بهره‌مندی از دیپلماسی شهری است که البته نیاز به شناخته‌شدن بیشتر توانمندی‌ها، خروج از مسیر گذریِ گردشگری و تبدیل شدن به یکی از مقاصد اصلی و تلاش برای معرفی بیشتر از طریق تورهای آشناسازی دارد.

بیشتر بخوانید:

دارالمرحمه سمنان در تکاپوی رونق گردشگری

مزیت‌های عضویت سمنان در «اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم»

برگزاری رویدادها، الگوسازی شهری، بهره‌وری از منابع گردشگری، برپایی رویدادهای ترویجی، تبادلات آموزشی حرفه‌ای، اشتراگک اطلاعات، انتقال فناوری، تسهیل در ارتقای صنعت گردشگری محلی و توسعه پایدار شهری، بهبود نشان کلی جاده ابریشم و همکاری در سیاست‌گذاری‌های مرتبط با بهینه‌سازی منابع، ادغام بازار، توسعه منطقه‌ای محصولات گردشگری باکیفیت، بهبود تصویر گردشگری جاده ابریشم و در نهایت ترویج رشد مشترک در گردشگری ورودی از جمله مزیت‌ها و دستاوردهای عضویت سمنان در «اتحادیه بین‌المللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم» است.

بیشتر بخوانید:

توسعه گردشگری استان سمنان نیازمند چه نسخه‌هایی است؟

به گزارش خبرنگار ایرنا، جاده ابریشم از چین، هند و نپال عبور کرده و آسیای مرکزی و جنوبی را به هم مرتبط می‌کند و مسیر غربی جاده ابریشم در چین از قرن چهارم تا بیستم به راه چای و اسب معروف بوده است.
سمنان که دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع افزون بر ۷۰۲ هزار نفر جمعیت دارد که از این شمار، ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

شهر سمنان دارای سه منطقه شهرداری است.