به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک؛ پوتین در باره تولید ناخالص داخلی روسیه بر اساس آمار وزارت توسعه اقتصادی این کشور گفت که این شاخص کلی در ۱۱ ماه ژانویه تا نوامبر۲۰۲۲ تنها ۲.۱ درصد کاهش یافته و پیش بینی می شود در سراسر این دوره، میزان کاهش به ۲.۵ درصد برسد.
کشورهای غربی از هنگام آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه ۱۴۰۰) در پی یافتن راه های محدود کردن درآمد روسیه از فروش نفت وگاز و همچنین کاهش وابستگی به سوخت روسیه هستند. اتحادیه اروپا از پنجم دسامبر (۱۴ آذر ماه) به همراه کشورهای عضو گروه هفت و استرالیا، سقف ۶۰ دلاری را برای هر بشکه نفت خام روسیه تعیین و اعمال کرده است.
پوتین در روزهای پایانی دسامبر با امضای فرمانی فروش نفت خام و فرآورده های نفتی روسیه را در صورت اعمال مستقیم یا غیرمستقیم سقف قیمتی در این قراردادها، ممنوع اعلام کرد.
دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت که پوتین پیش از امضای مقررات وتدابیر واکنشی روسیه به تعیین و اعمال سقف قیمتی، با کشورهای متحد در اوپک پلاس مشورت نکرده است.
به گزارش ۲۴ دی ماه ایرنا از راشاتودی، تاماس منچزر، نماینده پارلمان و وزیر امور خارجه مجارستان گفت که دولت این کشور هنوز نتوانسته جایگزینهای مناسبی برای نفت و گاز روسیه پیدا کند.
وی به شبکه تلویزیونی M۱ کشورش گفت که مجارستان در کوتاه مدت نمیتواند جایگزینی برای نفت و گاز روسیه پیدا کند.
منچزر افزود: ۲ شرط اصلی امنیت انرژی مجارستان، ادامه واردات نفت خام از روسیه و عملکرد مناسب خط لوله ترکیش استریم است که مجارستان عمده واردات گاز طبیعی خود را از این طریق دریافت میکند. ۸۵درصد گاز مصرفی و ۶۵درصد نفت خام مجارستان از طریق واردات این کشور از روسیه تامین میشود و این حجم را نمیتواند در یک شبانهروز جایگزین کرد.
از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در اواخر فوریه، اتحادیه اروپا تحریمهای گستردهای بر صادرات انرژی مسکو اعمال کرده است که از جمله آنها میتوان به تعیین سقف قیمتی برای نفت و گاز است.
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان بارها هشدار داده است که اگر بروکسل سیاستهای تحریمی خود را تغییر ندهد، نتایج معکوسی بر اقتصاد و امنیت انرژی خود تحمیل خواهد کرد.
بوداپست بارها از اتحادیه اروپا خواسته است معافیتهایی برای این کشور در واردات نفت و گاز روسیه در نظر بگیرد.