هوشنگ نورمحمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: با توجه به خشکسالی های پی درپی، کاهش بارش ها در مناطق عشایری استان و قیمت بالای علوفه تسهیلات مختلفی به عشایر پرداخت شده است.
وی گفت: در این راستا امسال در قالب طرح سرمایه در گردش ۱۰ میلیارد تومان، دامدار کارت پنج میلیارد تومان و ۲۴ میلیارد تومان طرح در خصوص تسهیلات بند «ب» تبصره ۵۲, به بانک های عامل معرفی شده است که تاکنون از این میزان ۱۷ میلیارد تومان پرداخت شده و مابقی نیز در حال دریافت تسهیلات هستند.
وی اظهار داشت: معمولا طرح های بیشتری نسبت به رقم اختصاص یافته به بانک معرفی می شود تا در صورت بروز مشکل و خروج برخی طرح ها از چرخه دریافت تسهیلات، طرح جایگزین بلافاصله معرفی شود.
وی ادامه داد: بیشتر طرح های معرفی شده به بانک های عامل استان برای دریافت تسهیلات شامل دامپروری و دامداری و مابقی نیز زنبورداری، صنایع دستی، گردشگری و کشت گیاهان دارویی هستند.
عشایر لرستان ۲۵ درصد گوشت قرمز استان را تامین می کنند
مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: عشایر، پنج درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند و سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز تولید میکنند.
نورمحمدی بیان کرد: عشایر لرستان سالانه یک هزار و ۳۵ تن پشم، ۱۷۰ تن عسل، ۲۹ تن شیر، ۱۷ تن روغن،هفت هزار تن حبوبات، ۱۵ هزار تن گندم و ۱۵ هزار تن جو ، ۶۳۰ تن ماهیان سردآبی،تولید می کنند.
وی افزود: سال گذشته ۳۴ میلیارد تومان اعتبار در قالب ۴۹ پروژه توسط دستگاه های اجرایی استان برای مناطق عشایری هزینه شد چراکه بر اساس مصوبه، نهادهای دولتی باید برخی طرح های عمرانی و اقتصادی را در مناطق عشایری اجرا کنند.
نورمحمدی با اشاره به اینکه ۲ سامانه برای ساماندهی توزیع آرد و تردد دام عشایری وجود دارد ادامه داد: این سامانه ها مانع قاچاق دام عشایری می شود و جهت جلوگیری از قاچاق دام، مشخصات عشایر کوچرو در کارت تردد ثبت شده است.
ارایه خدمات عمرانی و زیربنایی به منظور ماندگاری عشایر لرستان
مدیرکل امور عشایری لرستان بیان کرد:مرمت و نگهداری راه های عشایری، احداث پل، جایگاه عرضه نفت، گاز و تامین آب شرب، آبی کردن زمین های دیم، حفاری چاه و بهسازی چشمه ها، توزیع لوله آب، آرد و علوفه دامی بصورت ماهیانه در اولویت این اداره کل است.
نورمحمدی عنوان کرد: تاکنون ۲۳ هزار متر لوله در اندازه های مختلف جهت تامین آب شرب مورد نیاز بین عشایر لرستان توزیع شده است، همچنین ۱۱ کامیون تانکر ۱۲ هزار لیتری در مناطق ییلاقی و قشلاقی این استان آبرسانی می کنند.
وی ادامه داد: برای حفاظت جنگل و مراتع همچنین جلوگیری از قطع درختان نیز هرساله اعتباراتی به منظور احداث جایگاه نفت و گاز در نظر گرفته می شود و علاوه بر این تانکرهای ۶ و ۱۲ هزار لیتری به عنوان منبع ذخیره نفت احداث خواهد شد.
نورمحمدی اضافه کرد: سال گذشته ۵۴ میلیارد تومان اعتبار در راستای مرمت و نگهداری جاده عشایری و تامین آب در لرستان هزینه شد همچنین حدود ۳۰۰خانوار عشایری استان همدان به مدت ۶ ماه کوچ پاییزه در پلدختر اتراق میکنند که خدمت رسانی به این قشر نیز انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه ۸۳ هزار و ۷۳۹ نفر در قالب ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار، جامعه عشایری لرستان را تشکیل می دهند ادامه داد: عشایر استان یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سنگین و ۱۰ هزار راس دام سبک را در اختیار دارند و به دامپروری، پرورش زنبور عسل، کشت گیاهان دارویی، تولید محصولات باغی و زراعی و صنایع دستی مشغول هستند.